حالا موجی جدید از استارآپها در دره سیلیکن کالیفرنیا در حال استفاده از تکنولوژی هستند تا این وضعیت را تغییر بدهند. این برنامهها با استفاده از الگوریتم خاصی، سعی میکنند برای شما درمانگر مناسب را پیدا کند. در دوره زمانی که نیاز به مراقبت از روان در حال تغییر مسیر از کلینیکها به به موبایلها هستند، این استارتآپها در حال ایجاد نرمافزارهایی هستند که درمان موفقیتآمیزی ایجاد کنند، اما از سویی سرعت این تغییر، نگرانیهایی به وجود آورده است. این اتفاق اما یک مورد حاشیهای نیز دارد. در واقع چند سال پیش ساخت فیلم her ) : او) بازخوردهای زیادی درباره ارتباط انسان و هوش مصنوعی ایجاد کرد و حالا به نظر میرسد این اتفاق در دره سیلیکن کالیفرنیا در حال رخ دادن است. او فیلم عاشقانه اسپایک جونز درباره رابطه عاشقانه میان یک انسان و کامپیوترش است. اسپایک جونز داستان فیلمش را در آینده ای نامشخص روایت می کند که در آن انسانها دچار خلاء در روابط انسانی شان شده اند و هوش مصنوعی در حال پر کردن این خلاء برای آنان است.
بازار تکنولوژی، در صنعت سلامت روان
حوزه سلامت روان به نقطه برخوردی با فناوری رسیده است. هزاران برنامه موبایل از تغییر تمرینهای مختلف به مردم این اطمینان را دادهاند که اضطراب و استرس را از بین ببرد. حالا شرایط به جایی رسیده است که دیگر موبایلهای هوشمند جای رواندرمانگران را بگیرند. روز بدی داشتید؟ کافی است که به شکل آنلاین و در چت درمان شوید و یا اصلا با یک هوش مصنوعی صحبت کنید.
در سال ۲۰۱۷ ارزش بازار نرمافزارهای سلامت روان ۱.۳۲ میلارد دلار بود، پیشبینیها نشان دادهاند که تا سال ۲۰۲۶ این میزان ۲ برابر میشود. برای مثال چند ماه یک برنامه موبایل که سعی میکند کاری کند با پخش آهنگ شما خواب بهتری داشته باشد ارزشش به ۱میلیارد دلار رسید.
این بازار مخالفان زیادی هم دارد کسانی که فکر میکنند برای درمان نیاز به ارتباط رودررو وجود دارد. راند فیلد یک روانشناس در این رابطه به خبرگزاری گاردین گفت: «مطالعات نشان دادهاند که ارتباط رودررو باعث ایجاد حس صمیمیت بین مراجع و درمانگر میشود، چیزی که برای یک تجربه انسانی نقش بنیادی دارد. به نظر من هیچ جایگزینی برای ارتباط رودررو و مستقیم با مراجع در اتاق درمان وجود دارد.»
برنامههایی که به دنبال بهترین رواندرمانگر برای شما هستند
اما در کنار این موضوع استارتآپهایی جدیدی در سانفرانسیسکو که از عدم دسترسی مردم به رواندرمانگرها ناامید شدهاند، راه دیگری را پیش گرفتهاند.
الکس کاتز موسس شرکت two chairs در این رابطه به خبرگزاری گاردین گفت: «سلامت روان ۲ جنبه دارد: سیستم درمان فردی و سیستمی که توسط دره سیلیکن حمایت میشوند، چیزی که برای ما مشخص شده این است که هر دو اینها ارزشمندند.»
در برنامه موبایل این شرکت مشتریها فرمی را پر میکند که به آنها کمک میکند تا درمانگر مناسب را برای یک فرد پیدا کند، این موضوع در بهبود ارتباط و اعتماد به درمانگر هم نقش بسیار مهمی دارد. در واقع این برنامه به مشتری ۳ روانشناس مناسب که میتواند برایش مفید باشد را معرفی میکند.
کاتز بعد از اینکه متوجه شد همسرش درگیر افسردگی است و برای ماه ها رنج کشید تا درمانگر مناسب را پیدا کند، شرکتش را ساخت، شرکتی که اکنون ۵ کلینیک در سان فرانسیسکو دارد.
سیستم کار این برنامه به این شکل است: کاربر یک فرم اینترنتی را پر میکند و بعد برای ۴۵ دقیقه با یک درمانگر صحبت میکند تا رواندرمانگر مناسب او پیدا شود. بعد هم او را به رواندرمانگر مناسبش معرفی میکنند و جلسات درمان آغاز میشود. این موضوع برای درمانگر هم مفیدتر است چراکه مراجع بیشتر با او وقت میگذراند و در جلسات درمان بیشتری هم شرکت میکند.
ملازو، یک درمانگر در سانفرانسیسکو در این رابطه گفت: «این برنامه برای هر دو طرف خوب است، یک مراجع مناسب کار را برای درمانگر آسان میکند.»
در واقع در این استارتآپها رابطه مستقیم افراد با رواندرمانگرشان از بین نرفته است بلکه تکنولوژی به آنها کمک کرده تا هم را به راحتی بیشتری پیدا کنند و به یک دیگر اعتماد کنند. اشوین کومار یکی از کسانی است که از این برنامهها استفاده کرده و حالا بسیاری از مشکلاتش را حل کرده است.
او در این رابطه گفت: این برنامهها چسب بین درمانگر و مریض هستند، شما در این صورت سود بیشتری از درمان میبرید.
از سویی شما میتوانید مطمئن باشید که با استفاده از این فناوریها اطلاعات شخصیتان هم لو نمیرود. در روزهایی که نگرانی نسبت به فروش اطلاعات شخصی افراد زیاد شده است این استارتآپها متعهد شدهاند که اطلاعات شما را به جایی نفروشند.
افکارتان را در این برنامه ثبت کنید تا درمان شوید
برنامه دیگری هم در این رابطه وجود دارد که نه تنها اقدامات قبلی را انجام میدهد بلکه از کاربران میخواهد افکار روزانهشان را در موبایلشان ثبت کنند تا در جلسه با رواندرمانگرشان از آن افکار استفاده بشود.
آنژا اشمیتز یکی از روانشناسان این مجموعه میگوید این برنامه به او کمک میکند تا تصویر بهتری از مراجهاش داشته باشد و حتی ترجیح میدهد در ذهن بیمارنش هم میکروفن قرار گرفته بشود. او در این باره گفت: «قولهای دروغین زیادی بیرون وجود دارد، استفاده از فناوری برای درمان مهم است اما نه به شکل کامل.»
منبع: گاردین
نظر شما