گروه ایرنا زندگی - قروت یک غذای فوقالعاده خوشمزه و محلی خراسان جنوبی (بیرجند) است که با خوراک بادمجان یا پوره سیبزمینی یا مخلوطی از عدس و کدو و سیبزمینی آبپز هم نوش جان میکنند.
مواد لازم:
گردو: برای هر نفر ۲ عدد
کشک سیاه بیرجندی (قوروت): برای هر نفر یک قاشق سوپخوری پر
پیاز:۱ عدد متوسط
آب: ۴ لیوان
نعنا خشک و نمک و فلفل سیاه و دارچین: به مقدار لازم
روغن: به میزان لازم
طرز تهیه:
قوروت یا همان کشک سیاه را به همراه گردوها داخل مخلوطکن بریزید و به همراه ۲ لیوان آب، به مدت ۶ تا ۷ دقیقه بچرخد تا کمی از روغن گردو دربیاید.
در این فاصله پیاز را ریز خرد کنید و در کمی روغن تفت دهید تا پیاز سبک شود. بعد به آن نمک، فلفل و نعنا اضافه کنید.
مواد مخلوط شده را داخل قابلمهای بریزید و ۲ لیوان آب باقی مانده را به آن اضافه کنید و روی حرارت قرار دهید تا به جوش بیاید و یکی دو جوش بخورد. بعد آن را از روی حرارت بردارید.
اگر خواستید غذا ترشتر شود میتوانید آن را بیشتر بجوشانید. قوروت آماده شده را به همراه دارچین سرو کنید.
خواص قروت
این غذا علاوه بر طعم خوب و لذیذش برای استحکام و رشد استخوان هم خیلی مفید است زیرا سرشار از کلسیم و فسفر است و همچنین برای تشکیل گلبولهای قرمز خون، که وظیفه اکسیژنرسانی به بخشهای مختلف بدن را بر عهده دارند، هم بسیار مفید است زیرا این غذای محلی یک منبع سرشار آهن است و همه میدانیم که کمبود آهن در رژیم غذایی موجب کمخونی و عوارض منفی آن میشود.
قروت با حجم کم خود، یک ماده غذایی معجزهآساست که حاوی کلسیم، چربی، نمک، پروتئین و نیاسین (ویتامین B۳) است.
میزان انرژی تولید شده با ۱۰۰ گرم آن حدود ۱۰۵ تا ۱۲۰ کیلوکالری است که میتواند به عنوان یکی از تأمینکنندههای انرژی مورد نیاز بدن در رژیم غذایی روزانه گنجانده شود.
خواص قروت بیرجندی از منظر طب سنتی
این غذا به علت داشتن کلسیم، فسفر، منیزیم و مواد مغذی فراوان موجب استحکام استخوانها و دندانها میشود و از بروز پوکی استخوان و تشکیل سنگ کیسه صفرا در افراد جلوگیری کرده و نقش مؤثری در رفع کمخونی، پیشگیری از دیابت و درمان رفلاکس معده دارد همچنین به علت داشتن دارچین نشاطآور و انرژیبخش و تقویتکننده قلب است.
نظر شما