‌درس های کرونا (۱)؛ چرا شست‌وشوی دست‌ها تا این اندازه مهم است؟

پس از گذشت حدود ۳ ماه تحقیقات جدی و تخصصی درباره‌ی این ویروس، تمام یافته‌های پزشکی و پژوهشی همچنان به شست‌وشوی دست‌ها اصرار دارند. در گوگل بیش از ۱۰۰ ها مقاله، ویدیو و اینفوگرافی درباره‌ شست‌وشوی دست‌ها از منابع رسمی و غیر رسمی منتشر شده‌اند.

شیوع کرونا، شوک بزرگی به سبک زندگی همه مردم جهان وارد کرد. از نحوه‌ی کار ، آموزش و تفریح گرفته تا بهداشت فردی و روزانه چندین بار دست شستن. کرونا به شدت مسری است. مسری بودن کروناویروس از خود بیماری دهشتناک‌تر است؛ زیرا مستقیما از طریق دست دادن با فرد بیمار یا ناقل، کرونا از بدنی به بدن دیگر منتقل می‌شود. قطعا راه‌های غیر مستقیم دیگری نیز هستند که در ادامه به آن‌ها پرداخته می‌شود. این ویروس‌ در ابتدا ناشناخته بود و طبق تحقیقاتی که سازمان بهداشت جهانی منتشر کرد شست‌وشوی دست‌هااز ارکان اصلی پیشگیری کروناویروس بود. پس از گذشت حدود ۳ ماه تحقیقات جدی و تخصصی درباره‌ی این ویروس، تمام یافته‌های پزشکی و پژوهشی همچنان به شست‌وشوی دست‌ها اصرار دارند. در گوگل بیش از ۱۰۰ ها مقاله، ویدیو و اینفوگرافی درباره‌ شست‌وشوی دست‌ها از منابع رسمی و غیر رسمی منتشر شده‌اند. جملات کلیدی‌ که در اکثر مطالب گوگل یافت می‌شوند از قبیل؛ شست‌وشوی مکرر دست‌ها برای پیشگیری کروناویروس و نحوه‌ی صحیح شستن آنها، است.

سوال اینجاست: «تا چه زمانی باید دست‌ها را به طور مکرر بشوییم؟‌»

در حقیقت تا وقتی واکسن کرونا کشف و به تولید انبوه نرسیده است باید به شستن دست‌ها ادامه دهیم؛ زیرا تنها راهی است که برای مقابله با ویروس به طور مستقیم و امن از ما محافظت می‌کند. همانطور که می‌دانید ویروس کرونا بروی سطوح مختلف تا چندین ساعت باقی می‌ماند و با لمس می‌تواند به روی دست ما منتقل می‌شود. حالا اگر می‌خواهیم به ویروس کرونا مبتلا نشویم یا عامل انتقال این ویروس به دیگران نباشیم، بهتر است زود به زود دست‌های خود را با آب و صابون یا مواد ضدعفونی کننده بشوییم، از دست‌ دادن به دیگران خوداری کنیم، تا حد ممکن به مکان‌های عمومی نرویم و دست به سطوح مختلف نزنیم. به کمک شست‌وشوی دست‌ها ما هم از خود و هم از دیگران محافظت می‌کنیم. اگر فرزند بین ۲ تا ۵ سال در خانه دارید این موارد را به او هم یاد دهید تا بتواند از خودش مراقبت کند. اهمیت شست‌وشوی دست‌ها به قدری است که یکی از راه مطمئن برای قطع اپیدمی زنجیره‌ی کرونا شناخته شده.

دست‌ها را می‌شوییم که مبتلا به کرونا نشویم؛ اما اگر شدیم چه؟

این موضوع که شما سالم، ناقل یا مبتلا به کروناویروس هستید، هیچ کدام در اهمیت شست‌وشوی دست‌ها اثری ندارد و همگی باید رعایت کنند. اگر سالم هستید که باید مکرر دست‌ها را بشویید تا سالم بمانید. اگر ناقل ویروس هستید (اغلب افراد ناقل خودشان از ناقل ویروس کرونا بودن خبر ندارند)به شست‌وشوی دست‌ها ادامه دهید تا به دیگران منتقل نکنید. اگر هم مبتلا هستید باز همم باید دست‌ها را مکرر بشویید تا ویروس را به کسی مستقیم یا غیر مستقیم منتقل نکنید. مستقیم بودن این انتقال مانند زمانی است که به فرد مبتلا یا ناقل دست دهید. غیر مستقیم بودن آن مانند زمانی است که آن فرد به سطحی دست زده‌ است و شما نیز به آن سطح دست می‌زند یا کسی که با شخصی مبتلا در ارتباط بوده است به شما دست می‌دهد که در این صورت شما را آلوده به کوید۱۹ می‌کند. به خاطر داشته باشید که سشت‌وشوی دست‌ها از انتقال و جابه‌جایی همه‌ی ویروس‌ها و باکتری‌ها پیشگیری می‌کند. پس بهتر است شستن‌ دست‌ها را برای سلامت خود و عزیزان‌مان همچنان ادامه دهیم؛ ولی در این زمان اپیدمی کروناویروس، با حساسیت و توجه بیشتری به این موضوع نگاه و عمل کنیم.

در این‌باره بخوانید:

با فشارهای روانی مالی در این دوران چه‌ کنیم؟

با این ۱۲ چیستان تصویرسازی کودکان را تقویت کنید

برداشتی از: سی‌دی‌سی، ساینس فُکس

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.