مواد لازم:
- برگ مو: به مقدار لازم
- گوشت چرخکرده: ۳۰۰ گرم
- برنج: یک پیمانه
- سبزی دلمه (گشنیز، جعفری، نعنا و ترخون): ۳۰۰ گرم
- پیاز: دو عدد
- لپه: یک پیمانه
- نمک: به مقدار لازم
مواد لازم برای چاشنی دلمه:
- آب: یک پیمانه
- سرکه: نصف پیمانه
- شکر: یک فاشق غذاخوری
- نمک: به مقدار کم
در این زمینه بخوانید:
فوت و فنهای طبخ آش رشته برای یک سفره افطار جذاب
طرز تهیه آش شلهقلمکار برای ماه رمضان؛ جذاب مثل آشپزی ایرانی
طرز تهیه و دستور پخت:
۱. لپه و برنج را جداگانه خیس کنید و بعد نیم پز کنید.
۲. تابهای را روی حرارت قرار دهید و مقداری روغن داخلش بریزید تا داغ شود. بعد پیاز را به همراه کمی زردچوبه به روغن اضافه کنید و تفت دهید.
۳. وقتی رنگ پیاز طلایی شد، گوشت را به آن اضافه کنید و تفت دهید تا رنگ گوشت تغییر کند.
۴. برنج و لپه نیم پز شده را به گوشت درحال تفت خوردن اضافه کنید و هم بزنید. در آخر سبزی را اضافه کنید و تفت دهید. بعد از کمی پاشیدن نمک روی مواد، آنها را از روی حرارت بردارید.
۵. مواد را داخل برگها به صورت بقچهای بپیچید. اگر برگهایی که استفاده میکنید تازه هستند باید دو سه دقیقهای در آب جوش بجوشند تا نرم شوند و نشکنند.
۶. سپس دلمهها را به صورت فشرده و از پشت داخل قابلمه بچینید و چاشنی را روی آن بریزید.
۷. در قابلمه را ببندید تا دلمهها با حرارت کم و با بخار چاشنی بپزند.
۸. برای چاشنی دلمه از سرکه یا آبلیمو، آب، نمک و شکر استفاده کنید و به اندازه دلخواه از آنها استفاده کنید.
۹. دقت کنید سرکه را هنگام دم گذاشتن دلمهها اضافه نکنید .
نظر شما