عوارض سیگارکشیدن بر سلامت زنان

تهران - ایرنا - استعمال دخانیات عوارض بسیاری را هم در مردان و هم در زنان ایجاد می‌کند، اما بعضی از این بیماری‌ها در زنان سریع‌تر و در سنین پایین‌تر ایجاد می‌شوند و یا شایع‌ترند.

گروه ایرنا زندگی - افرادی که سیگار می‌کشند بیشتر احتمال دارد دچار مشکلاتی در سلامتی خود شوند و در واقع خطر بیمار شدن این افراد در مقایسه با کسانی که سیگار نمی‌کشند بیشتر است. بعضی از مشکلات سلامتی ناشی از کشیدن سیگار فوراً خود را نشان می‌دهند؛ اما برخی دیگر به‌مرور زمان به وجود می‌آیند.

 بر اساس تحقیقات به دست آمده خانم هایی که در طول روز از یک پاکت بیش تر سیگار می شکند، در مقایسه با خانم هایی که سیگار مصرف نمی کنند سکته قلبی پنج سال جلوتر آنها را تهدید می کند. لازم به ذکر است که همچنین خطر سکته مغزی نیز در افراد سیگاری هم بسیار شایع است و خطر آن را در افرادی که بیش از ۲۵ نخ سیگار در روز مصرف می کنند را ۲ برابر می کند.

زنان سیگاری نیز مانند مردان سیگاری در معرض خطر بیماری های بسیاری از جمله سرطان ریه، دهان، حنجره، حلق، مری، کلیه، لوزالمعده، کلیه و مثانه قرار دارند. ابتلا به تنگی نفس و سایر بیماری های تنفسی نیز یکی دیگر از عوارض سیگار کشیدن در مردان و زنان است. اما با این حال برخی از خطرات سیگار کشیدن فقط منحصر به زنان بوده و سلامت آنها را به شدت تحت تاثیر قرار می دهد.

مشکلات زنانه

زنانی که سیگار می‌کشند بیشتر از زنانی که سیگار نمی‌کشند در معرض این موارد هستند:

. پریودهای نامنظم یا دردناک

. پایین‌بودن سطح استروژن که می‌تواند موجب نوسانات خلقی، خستگی و خشکی واژینال شود

. در سن پایین‌تر یائسه شدن و داشتن علائم شدیدتر یائسگی

. مشکل در باردارشدن

مشکلات تنفسی

سیگاری‌ها بیشتر از غیرسیگاری‌ها ممکن است به بیماری مزمن انسداد ریوی (COPD) مبتلا شوند. این بیماری باعث سخت‌شدن تنفس شده و به‌مرور زمان بدتر می‌شود. درمانی برای بیماری مزمن انسداد ریوی وجود ندارد.

. زنانی که سیگار می‌کشند بیشتر از مردانی که سیگار می‌کشند احتمال دارد در سنین پایین دچار بیماری مزمن انسداد ریوی شدید شوند.

. هر ساله زنان بیشتری نسبت به مردان جان خود را در اثر بیماری مزمن انسداد ریوی از دست می‌دهند.

مشکلات قلبی و عروقی

افرادی که سیگار می‌کشند بیشتر مستعد بیماری‌های قلبی هستند که اولین علت مرگ‌ومیر در بسیاری از کشورهاست. برای افراد زیر ۵۰ سال، بیشتر موارد بیماری‌های قلبی مرتبط با سیگارکشیدن است.

. زنان سیگاری بالای ۳۵ سال بیشتر از مردان سیگاری در معرض مرگ ناشی از بیماری‌های قلبی هستند.

. زنانی که هم‌زمان با استفاده از قرص‌های ضدبارداری سیگار نیز می‌کشند خیلی بیشتر مستعد بیماری‌های قلبی هستند، خصوصاً خانم‌های بالای ۳۵ سال.

. زنانی که سیگار می‌کشند در مقایسه با مردانی که سیگار می‌کشند بیشتر احتمال دارد در اثر آنوریسم آئورت شکمی جان خود را از دست بدهند. در این عارضه، شریان‌های اصلی که خون را از قلب به سایر قسمت‌ها می‌برند ضعیف می‌شوند.

سرطان

افرادی که سیگار می‌کشند بیشتر مستعد ابتلا به انواع سرطان‌ها هستند، مثل سرطان ریه، سرطان پانکراس، سرطان کلیه، سرطان کبد، سرطان مثانه، سرطان دهان و حنجره، سرطان مری، معده و کولورکتال. اطلاعات زیر بیشتر مربوط به خانم‌هاست:

. سیگار کشیدن باعث افزایش ریسک سرطان دهانه رحم می‌شود.

. سیگار کشیدن در زنان بیشتر از مردان باعث سرطان ریه منتهی به مرگ می‌شود. امروزه موارد بیشتری از سرطان ریه در خانم‌های جوان (۳۰ تا ۴۹ سال) نسبت به مردان جوان وجود دارد.

. سیگار کشیدن ریسک ابتلا به سرطان سینه را تا ۲۵ درصد افزایش می‌دهد.

خوشبختانه وقتی سیگار را ترک می‌کنید، بدن و ذهن شما فوراً شروع به ترمیم می‌کند. ترک سیگار می‌تواند خلق‌وخوی شما را بهتر کرده و به شما انرژی بیشتری برای کارهای روزمره‌تان خواهد داد. همچنین خطر ابتلا به خیلی از بیماری‌ها در آینده نیز کاهش می‌یابد. هرگز برای بهره‌بردن از فواید ترک سیگار دیر نیست.

عوارض سیگارکشیدن بر سلامت زنان

سیگار در بارداری

زنانی که سیگار می‌کشند ممکن است برای باردارشدن به مشکل بخورند. وقتی یک خانم سیگاری باردار می‌شود، نیکوتین ناشی از سیگارکشیدن می‌تواند به جنین آسیب بزند. اگر جنین در معرض نیکوتین قرار بگیرد، بر رشد و تکامل او پیش‌وپس از تولد اثر خواهد گذاشت.

سیگارکشیدن طی بارداری می‌تواند باعث مشکلات زیادی برای کودک شود:

. احتمال بیشتر تولد زودتر از موعد

. احتمال بیشتر نقص‌های جدی مادرزادی مانند شکاف کام یا لب‌شکری

. احتمال کمتر تولد با وزنی سالم

. احتمال کمتر رشد نرمال مغزی پیش از تولد و در اوایل کودکی

. احتمال بیشتر مرگ در اثر سندرم مرگ ناگهانی نوزاد

عوارض سیگارکشیدن بر سلامت زنان

اثرات روحی و روانی سیگار

مطالعات دریافته‌اند زنانی که سیگار می‌کشند بیشتر مستعد مشکلات روحی و روانی هستند:

. اضطراب

. افسردگی

. اختلال استرس پس از ضایعه (PTSD)

. خودکشی

. اعتیاد به مواد مخدر

ناباروری

خیلی از خانم‌ها بارداری را تا اواخر ۳۰ یا ۴۰ سالگی به تأخیر می‌اندازند که می‌تواند مشکلات باروری را حتی برای آنهایی که سیگار نمی‌کشند بیشتر کند، چه برسد به خانم‌های سیگاری! خانم‌هایی که سیگار می‌کشند و باردارشدن را به تأخیر می‌اندازند خودشان را در معرض ریسک بسیار بالاتری از ناباروری قرار می‌دهند.

لازم است بدانید سیگار کشیدن فقط بر باروری زنان اثر نمی‌گذارد و سیگار کشیدن برای قدرت باروری مردان نیز دردسرساز است.

بیماری التهابی لگن

بیماری التهابی لگن برای خانم‌های سیگاری با احتمال بیشتری رخ می‌دهد.

یائسگی زودرس

تحقیقات نشان داده زنانی که سیگار می‌کشند ۴۳ درصد بیشتر در معرض یائسه شدن پیش از ۵۰ سالگی‌اند. زنان سیگاری دو تا سه سال زودتر از زنانی که اهل سیگار نیستند علائم یائسگی را تجربه می‌کنند. مشکلات قاعدگی مانند خونریزی‌های غیرمعمول، توقف پریود و عفونت‌های واژینال نیز در میان زنان سیگاری شایع‌تر است.

پوکی‌استخوان

احتمال پوکی‌استخوان با بالارفتن سن بیشتر می‌شود؛ اما با یک سری راهکارها می‌توانید ریسک پوکی‌استخوان را کاهش دهید، مانند فعالیت بدنی و ورزش منظم و مصرف ۱۰۰۰ تا ۱۵۰۰ میلی‌گرم کلسیم در روز.

سیگارکشیدن باعث افزایش چشمگیر ریسک پوکی‌استخوان می‌شود. زنانی که سیگار می‌کشند بیشتر احتمال دارد دچار کاهش تراکم استخوان شوند. در واقع این افراد ۳۱درصد بیشتر مستعد پوکی‌استخوان هستند. ضمناً سیگار باعث کُندی فرایند جوش‌خوردن استخوان بعد از شکستگی استخوان می‌شود.

عوارض سیگارکشیدن بر سلامت زنان

پیری زودرس پوست

به گزارش وب گاه تبیان، حتماً شنیده‌اید که پوست خانم‌های سیگاری زودتر به چین‌وچروک می‌افتد. نیکوتین سیگار در تأمین خون به سمت تخمدان‌ها اختلال ایجاد می‌کند و اگر خون‌رسانی به سمت هر عضوی از بدن کاهش پیدا کند، عملکرد آن عضو نیز افت خواهد کرد. استروژن در تخمدان‌ها تولید می‌شود و علت زودتر پیرشدن خانم‌های سیگاری و شروع یائسگی در سنین پایین‌تر در این افراد می‌تواند همین کاهش استروژن باشد.

سیگار و شیردهی

. سیگارکشیدن در دوران شیردهی باعث کاهش تولید شیر مادر می‌شود.

. دوره شیردهی مادر کاهش می‌یابد.

. نیکوتین از طریق شیر مادر به کودک می‌رسد.

. مواد مغذی و آنتی‌اکسیدان‌ها و خواص آنتی‌بادی شیر مادر کاهش می‌یابد و همه اینها بر رشد کودک اثر می‌گذارد.

. سیگارکشیدن طی دوران شیردهی منجر به اختلالات بلندمدت در کودک می‌شود، از جمله افزایش خطر چاقی و دیگر عوارض.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.