طرز تهیه "چکدرمه" غذای محلی ترکمن‌ها

"چکدرمه" یکی از انواع غذاهای بومی و محلی استان گلستان، بندر ترکمن و آق قلا است که با صرف وقت و سلیقه می‌توانید این غذای خوشمزه را درست کنید.

گروه ایرنا زندگی - چکدرمه یا Chekdermeh یک غذای سنتی ترکمنی است که بیشتر از هزار سال قدمت دارد که با پخت همزمان برنج، گوشت (معمولاً گوسفند)، رب گوجه یا گوجه و پیاز به همراه روغن، آب و افزودنی‌هایی مانند نمک و فلفل به دست می‌آید. این غذا تا حدی به استامبولی پلو شباهت دارد و به‌طور سنتی در نوعی دیگ چدنی به نام قازان تهیه می‌شود.

طرز تهیه "چکدرمه" غذای محلی ترکمن‌ها با نکات خوشمزه

مواد لازم برای چکدرمه

 برنج: ۷۰۰ گرم

گوشت گوسفند خرد شده: نیم کیلو

رب گوجه فرنگی: ۲ تا ۳ قاشق غذاخوری

پیاز خرد شده: یک عدد متوسط

آب: حدود یک لیتر (۴ پیمانه)

نمک، فلفل سیاه، زردچوبه و ادویه پلویی: به میزان لازم

روغن: به میزان نیاز

طرز تهیه "چکدرمه" غذای محلی ترکمن‌ها با نکات خوشمزه

طرز تهیه

ابتدا برنج را بشویید و چند ساعت در آب و نمک خیس کنید.

قابلمه‌ای مناسب  را روی حرارت قرار دهید و مقداری روغن داخلش بریزید تا داغ شود.

بعد پیازهای خرد شده را داخل روغن بریزید و تفت دهید تا طلایی رنگ شوند. بعد از تفت پیاز گوشت خرد شده را داخل آن بریزید و خوب تفت دهید.

به پیاز و گوشت  در حال تفت خوردن  ۲ تا ۳ قاشق رب گوجه فرنگی، مقداری نمک، فلفل و ادویه های دیگر را اضافه کنید و تفت دهید.

سپس یک لیتر آب داخل قابلمه بریزید و حرارت را رو به بالا ببرید تا آب به جوش بیاید. بعد حرارت را کم کنید و بگذارید تا گوشت کم‌کم بپزد.

بعد از پخت کامل گوشت  و کم شدن آب گوشت، برنج خیس خورده شده را از آب خارج کنید و داخل قابلمه گوشت پخته بریزید. آب آن را اندازه بگیرید تا شفته نشود. بعد از جوشیدن برنج، آن را دم کنید. ابتدا حرارت را کمی بالا ببرید تا برنج بخار کند و بعد حرارت را کم کنید تا برنج خوب دم بکشد.

برنج پخته شده را در ظرف مورد نظرتان بکشید.

طرز تهیه "چکدرمه" غذای محلی ترکمن‌ها با نکات خوشمزه

نکات تکمیلی در مورد چکدرمه

زمان آماده سازی مواد اولیه و مایحتاج آن حدودا ۳۰دقیقه و زمان پخت و انتظار آن در حدود ۲ ساعت است.

چکدرمه را می توانید در وعده نهار - شام - سرو کنید .

به گزارش وب گاه نمناک، توجه نمایید مقدار مواد اولیه و دستور تهیه برای ۶ نفر مناسب است.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.