گروه ایرنا زندگی - خورش ملاقورمه شمالی یکی از غذاهای محلی گیلان است که بدون گوشت تهیه میشود و روش پخت بسیار سادهای دارد. میتوانید این خورش گیاهی و ساده را همراه نان یا برنج میل نمایید.
خورش ملا قورمه شمالی با انار
مواد لازم برای ۴ نفر
بادمجان | ۱ کیلوگرم |
گوجه | ۵ یا ۶ عدد |
جعفری و نعنای ساطوری شده | ۱ پیمانه ( نعنا نصف جعفری ) |
پیاز | ۱ عدد |
آبغوره | به مقدار دلخواه |
روغن | به مقدار لازم |
انار ترش | به مقدار دلخواه |
زردچوبه | به مقدار لازم |
طرز تهیه
بادمجانها را پوست گرفته و نگینی خرد کنید و حدود ۱ – ۲ ساعت در آب نمک خیس کرده تا مزه تلخ آن گرفته شود و روغن کمتری برای سرخ شدن مصرف کند. سبزیها را بشویید و آبکش کنید و سپس ساطوری نمایید. پیاز را خرد کرده در روغن تفت دهید سپس زردچوبه را اضافه کنید و هم بزنید.
بادمجان را آبکش کرده به پیاز اضافه کرده و تفت دهید. یک پیمانه از سبزی ساطوری شده اضافه کرده مخلوط کنید. گوجه فرنگی را نگینی خرد کرده یا رنده کنید و به تابه بیفزایید. انار ترش ، نمک و فلفل را اضافه کرده و در تابه را بگذارید تا بادمجان کاملا بپزد و آب گوجه کشیده شود.
خورش ملاقورمه با تخم مرغ
مواد لازم
بادمجان نگینی خرد شده | ۶ عدد (۶۶۰ گرم ) |
نمک و فلفل سیاه پودر شده | به مقدار لازم |
روغن مایع مخصوص سرخ کردن | به مقدار لازم |
سیر کوبیده شده | ۴ حبه ( ۲۰ گرم ) |
زردچوبه پودر شده | ۱ قاشق چایخوری ( ۳ گرم ) |
سبزی خرد شده شامل جعفری و گشنیز | از هر کدام ۱۰۰ گرم و نعناع ۵۰ گرم |
پیاز داغ | ۴/۱ پیمانه ( ۱۲ گرم ) |
گوجه فرنگی فیله و خرد شده | ۴ عدد ( ۴۰۰ گرم ) |
چوب دارچین | ۲ تکه |
آب غوره | ۴/۱ پیمانه ۴۰ میلی لیتر |
تخم مرغ | ۴ عدد ( ۲۲۰ تا ۲۴۰ گرم ) |
طرز تهیه
بادمجان ها را نمک بزند و یک ساعت در ابکش بگذارید تا تلخی آن گرفته شود سپس بشویید و خشک کنید و در روغن سرخ کنید و روی حوله کاغذی قرار دهید تا روغن اضافهاش گرفته شود. سیر را با کمی روغن تفت دهید سپس زردچوبه را اضافه کرده ۱ دقیقه دیگر تفت دهید. سبزی را اضافه کرده ۲ دقیقه دیگر تفت دهید.
پیازداغ، گوجه فرنگی، نمک، فلفل و مقداری آب را به تابه اضافه کنید و در تابه را بگذارید حدود ۲ ساعت روی حرارت ملایم بپزد. در نیم ساعت آخر، بادمجان، چوب دارچین و آبغوره اضافه کنید و صبر کنید خورش جا بیفتد. تخم مرغها را روی مواد بشکنید و در ظرف را بگذارید و ۲ دقیقه زمان بدهید تا تخم مرغ بپزد.
خورش ملاقورمه شمالی با رب گوجه فرنگی
مواد لازم
بادمجان | دو عدد |
پیاز | یک عدد |
جعفری و نعنای خشک ( مقدار جعفری دو برابر نعنا باشد ) | به میران دلخواه |
گوجه فرنگی | دو عدد |
رب گوجه فرنگی | یک قاشق غذا خوری |
آبغوره | به میزان دلخواه |
طرز تهیه
بادمجان را پوست کنده نگینی خرد کنید و در آبکش بریزید و رویشان نمک بپاشید و بعد از نیم ساعت بشویید و آبکش کنید. پیاز را نگینی خرد کرده با کمی روغن تفت دهید. بادمجانها را به پیاز اضافه کرده تفت دهید. سبزی خشک را اضافه کنید و تفت دهید. گوجه را نگینی خرد کرده اضافه کنید. رب گوجه فرنگی و آبغوره را اضافه کرده و در ظرف را بگذارید با حرارت ملایم بپزد.
به گزارش وب گاه بیتوته، هنگام سرو میتوانید کمی گردوی خورد شده روی خورش بپاشید. در صورت تمایل میتوانید ۲ عدد کدو سبز نگینی شده را هم با بادمجان تفت دهید.
نکات لازم برای تهیه خورش ملاقورمه شمالی
نسبت جعفری به نعنا باید ۲ به ۱ باشد.
به جای انار میتوانید آبغوره بیشتری به خورش اضافه کنید.
در انتخاب پخت میتوانید ۲عدد تخم مرغ رویش بشکنید و بگذارید ببندد.
در صورت تمایل میتوانید هنگام تفت دادن پیاز ، ۲ حبه سیر هم به مواد اضافه کنید.
نظر شما