۲۲ خرداد ۱۴۰۳، ۱۴:۵۹
کد خبرنگار: 5595
کد خبر: 85504221
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

طرز تهیه آغوز تره شمالی به روش اصیل شهسواری

۲۲ خرداد ۱۴۰۳، ۱۴:۵۹
کد خبر: 85504221
طرز تهیه آغوز تره شمالی به روش اصیل شهسواری

آغوز تره یکی از خوشمزه‌ترین غذاهای محلی شمالی است که معمولا در شهر شهسوار به عنوان یک غذای پرطرفدار زیاد طبخ می‌شود. اهالی شهسوار این خوراک لذیذ را همراه با نیمرو یا ماهی شور سرو کرده و با برنج یا نان نوش جان می‌کنند.

گروه ایرنا زندگی - آغوز تره یکی از خوشمزه‌ترین غذاهای محلی شمالی است که معمولا در شهر شهسوار به عنوان یک غذای پرطرفدار زیاد طبخ می‌شود. اهالی شهسوار این خوراک لذیذ را همراه با نیمرو یا ماهی شور سرو کرده و با برنج یا نان نوش جان می‌کنند. با ما در این مقاله همراه باشید تا طرز تهیه آغوز تره شمالی را به شما آموزش دهیم.

مواد لازم برای تهیه آغوز تره شمالی (برای ۴ نفر)

بادمجان: ۵ عدد

کدو سبز: ۳ عدد

پیاز (برای پیاز داغ) : ۱ عدد بزرگ

مغز گردو (آسیاب شده) : ۶ قاشق غذاخوری

سیر رنده شده (برای سیر داغ) : ۱ قاشق چای‌خوری

آب: ۱ لیوان فرانسوی دسته‌دار

کره حیوانی: به مقدار کافی

نمک و فلفل سیاه: به مقدار دلخواه

سبزی خشک نعناع: برای نعنا داغ

نان و برنج: برای سرو آغوز تره

مدت زمان مورد نیاز برای آماده‌سازی مواد: ۱۵ دقیقه

مدت زمان مورد نیاز برای پخت آغوز تره: ۱ ساعت

میزان کالری موجود در هر ۱۰۰ گرم از خوراک آغوز تره: حدود ۱۴۵ کیلوکالری

مراحل طرز تهیه آغوز تره شهسواری

طرز تهیه آغوز تره شمالی به روش اصیل شهسواری

مرحله اول: کدوها و بادمجان‌ها را آماده کنید

در اولین مرحله از دستور تهیه آغوز تره لازم است کدوها و بادمجان‌ها را به‌خوبی بشویید و پوست بگیرید. سپس، هر یک را به‌صورت ورقه‌ای خرد کنید. در صورت تمایل، می‌توانید تخم‌های بادمجان را جدا کنید. انجام این کار کاملا اختیاری است. با این حال، می‌تواند در خوشمزه‌تر شدن غذا تاثیرگذار باشد. بهتر است بادمجان را به مدت ۲۰ دقیقه در آب نمک خیس کنید و سپس آبکشی کنید.

مرحله دوم: کدوها و بادمجان‌های حلقه‌ای را بپزید

حالا، بادمجان‌ها و کدوهای حلقه شده را داخل قابلمه مناسبی قرار دهید و یک سوم قابلمه را با آب پر کنید. سپس، قابلمه حاوی کدو و بادمجان را روی حرارت ملایم بگذارید تا کدو و بادمجان کاملا پخته و نرم شوند.

مرحله سوم: پیاز را آماده کنید

در این مرحله از طرز تهیه آغوز تره باید پیاز را به‌خوبی بشویید و پوست بگیرید. سپس، آن را به‌صورت نگینی خرد کنید.

مرحله چهارم: حریره سیر را آماده کنید

پس از خرد کردن پیاز، نوبت به آماده کردن حریره سیر می‌رسد. برای این منظور لازم است با استفاده از رنده ریز، حبه‌های سیر را به‌صورتی رنده کنید تا خمیر یکدستی ایجاد شود.

مرحله پنجم: مغز گردو را آسیاب کنید

حالا، مغز گردو را به‌وسیله دستگاه آسیاب خانگی یا غذاساز تا جایی له کنید که به‌صورت پودر درآید.

مرحله ششم: پیاز، گردو و حریره سیر را تفت دهید

پس از آماده‌سازی پیاز، مغز گردو و حریره سیر، آن‌ها را در تابه مناسبی بریزید و همراه با مقداری کره حیوانی تفت دهید.

مرحله هفتم: مواد آغوز تره را با هم مخلوط کنید

در این مرحله از طرز تهیه آغوز تره باید ترکیب پیاز، مغز گردو و سیر تفت داده شده را به قابلمه حاوی کدو و بادمجان پخته شده اضافه کنید. اگر قابلمه را از روی حرارت برداشته‌اید، دوباره روی شعله ملایم بگذارید و کمی نمک و فلفل سیاه را هم به ترکیبات آن اضافه کنید. در صورت لزوم، مقداری آب جوش هم داخل قابلمه بریزید تا مواد ته نگیرند و نسوزند.

مرحله هشتم: صبر کنید مایه آغوز تره غلیظ شود

پس از غلیظ شدن مایه آغوز تره، حرارت را کاملا کم کنید تا خوراک‌تان جا بیفتد و آبش را کاملا از دست بدهد. مراقب باشید، محتویات غذا ته نگیرند.

مرحله نهم: مواد آغوز تره را با گوشتکوب نرم کنید

پس از تبخیر شدن آب داخل قابلمه، وقت آن است که مواد و ترکیبات موجود در آن را با استفاده از گوشت‌کوب کاملا نرم و یکدست کرده و به‌صورت پوره درآورید.

مرحله دهم: آغوز تره را تفت دهید

سپس، مقداری کره حیوانی را به این مایه اضافه کنید و کاملا تفت بدهید تا سرخ و جا افتاده شود.

مرحله یازدهم: آغوز تره را سرو کنید

در آخرین مرحله از طرز تهیه آغوز تره لازم است آن را در ظرف مناسبی بریزید و همراه با تخم مرغ نیمرو یا ماهی شور سرو کنید. در صورت تمایل، می‌توانید این غذا را با استفاده از پیاز داغ (طرز تهیه پیاز داغ)، سیر داغ (طرز تهیه سیر داغ) و نعنا داغ (طرز تهیه نعنا داغ) تزیین کنید. این خوراک خوشمزه را می‌توانید همراه با برنج کته یا چلو و نان نوش جان کنید.

نکات مهم در طرز تهیه آغوز تره

در صورت تمایل، می‌توانید یک قاشق رب گوجه فرنگی (طرز تهیه رب گوجه) هم به این ترکیب اضافه کنید.

در صورت تمایل و بسته به ذائقه، می‌توانید مقداری فلفل سبز تند را هم خرد کرده و به ترکیب در حال پخت آغوز تره اضافه کنید.

بسته به ذائقه، می‌توانید مقداری پودر یا گرانول فلفل قرمز را هم به این ترکیب اضافه کنید.

اگر سیر تازه یا سیر خشک شده در دسترس ندارید می‌توانید از پودر سیر یا گرانول سیر استفاده کنید.

در صورت تمایل و بسته به ذائقه، می‌توانید مقداری رب انار هم به آغوز تره اضافه کنید.

در صورت تمایل، می‌توانید بادمجان آغوز تره را مثل طرز تهیه میرزا قاسمی کبابی کرده و سپس، همراه با قطعات کدو بپزید.

در صورت تمایل، می‌توانید این غذا را با مقداری کشک تزیین کنید.

فوت و فن‌های خوشمزه شدن آغوز تره

طرز تهیه آغوز تره شمالی به روش اصیل شهسواری

چرا بادمجان در آغوز تره سفت می‌شود؟

اگر حلقه‌های بادمجان ضخیم باشند ممکن است در طول آبپز شدن سفت و چغر شوند. بنابراین، پیشنهاد می‌کنیم بادمجان را با حوصله و ظریف حلقه‌حلقه کنید.

چرا طعم بادمجان در آغوز تره تلخ است؟

برخی از انواع بادمجان حاوی ترکیبات آلکلوئیدی هستند و طعم‌شان تلخ است. برای از بردن این تلخی لازم است ابتدا آن را با مقدار قابل توجهی نمک آغشته کنید. سپس، حداقل ۲۰ دقیقه منتظر بمانید تا ترکیبات آلکلوئیدی از آن خارج شوند و در نهایت بادمجان را آبکش و سرخ کنید.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.