گروه ایرنا زندگی - رشته پلو قیسی یا همان قیسی پلو یک غذای سنتی و محبوب در شهر تبریز و دیگر شهرهای آذربایجان است که از ترکیب برنج، برگه زردآلو، قیسی و چند ماده غذایی دیگر تهیه میشود و به عنوان یک غذای خوشمزه بدون گوشت، میتوان آن را تهیه و سرو کرد. رشته پلو با قیسی انواع مختلف دارد که ما در این بخش یکی از خوشمزهترینهای آن را برایتان آوردهایم.
مواد لازم رشته پلو قیسی خوشمزه مجلسی
مواد لازم | مقدار |
رشته پلویی | ۱ پیمانه |
برنج | ۳ پیمانه |
قیسی | ۱۰۰ گرم |
برگه زردآلو | ۱۰۰ گرم |
کره | ۱۰۰ گرم |
پیازداغ | ۳ قاشق سوپ خوری |
دارچین | ۱ قاشق چایخوری |
زعفران دم کرده | ۱ قاشق سوپ خوری |
نمک، فلفل و زرد چوبه | به میزان لازم |
طرز تهیه رشته پلو قیصی آذربایجان یا قیسی پلو بدون گوشت
برنج را بشویید و از ۳ تا ۴ ساعت قبل با آب و نمک خیس دهید.بعد از خیس خوردن برنج آن را در آب جوش بریزید تا مغز آن نیم پز شود.
سپس رشته را در آب برنج بریزید و بعد از چند جوش برنج را آبکش کنید.
قیسی و برگه زرد آلو را به مدت ۳۰ دقیقه در آب گرم خیس دهید و سپس آنها را بشویید و در کره داغ شده بریزید و به همراه شکر، پیاز داغ، زردچوبه و فلفل، تفت دهید.
در انتها زعفران را هم اضافه کنید تا عطر آن فوق العاده شود.
کف قابلمه مورد نظرتان مقداری روغن بریزید و از ته دیگی که میخواهید بچینید و چند کف گیر از برنج آبکش شده کف قابلمه بریزید و لابه لای برنج از مواد تفت داده شده بریزید.
این لایه ها را تا تمام شدن مواد ادامه دهید و قابلمه را روی حرارت ملایم قرار دهید تا برنج دم بکشد.
برنج آماده شده را در ظرف مورد نظرتان بکشید و با برگه های قیسی، دارچین و خلال پسته و در صورت دلخواه با فیله مرغ سرخ شده تزیین کنید.
به گزارش وب گاه نمناک، استفاده از فیله مرغ به صورت دلخواه بوده و جزو ترکیبات اصلی این غذا نمی باشد.
نظر شما