۱۷ آبان ۱۳۹۸، ۱۳:۳۳
کد خبرنگار: 3033
کد خبر: 83540528
T T
۸۳ نفر

برچسب‌ها

۱۰ نکته‌ای که هرگز نباید به فرزند خود بگویید

۱۷ آبان ۱۳۹۸، ۱۳:۳۳
کد خبر: 83540528
۱۰ نکته‌ای که هرگز نباید به فرزند خود بگویید

گاهی وقت‌ها برای تنبیه کودکانمان جملاتی را به کار می‌بریم و به خود غره می‌شویم که عجب شیوه تربیتی خوبی را به کار گرفته‌ایم؛ غافل از اینکه با آن حرف‌ها کودک‌مان را آزار می دهیم و بزرگسالی او را با این حرف‌های نسنجیده‌مان تحت تاثیر قرار داده‌ایم. پرتکرارترینش هم این است که «دیگر دوستت ندارم»!

والدین در ارتباط با فرزندان خود، نکات ظریفی را رعایت می‌کنند که به رشد فرزند و ارتباط بهتر با آن‌ها می‌انجامد. روان فرزندان با جملات منفی آسیب زیادی می‌بیند و والدین برای ترمیم آن سختی‌های زیادی را تحمل می‌کنند. ما در اینجا ده مورد از جملات منفی را که کودکان را آزار می‌دهد بیان می‌کنیم و نحوه مناسب بیان آن را نیز توضیح می‌دهیم.

چسباندن صفت «بد» یا «خوب» به کودک: دختر بد،‌ دختر خوب. اگر به فرزندتان برای تنبیه یا تشویق، خوب یا بد بگویید، او را تشویق به تظاهر برای گرفتن صفت مثبت و سرخوردگی به علت گرفتن صفت منفی کرده‌اید. به بچه‌ها برچسب نزنیم و کار آن‌ها را به آرامی بررسی کنیم، نه خود آن‌ها را. همچنین کودکان را وابسته به تأیید خود قرار ندهیم و انگیزه خودشان را تقویت کنیم.

هرگز، همیشه، هیچوقت: عباراتی که در آن از این دو کلمه استفاده شده است را به فرزندانمان نگوییم. عباراتی که فرزند ما را محکوم می‌کند که هرچقدر در مواقعی خوب بوده است مورد فراموشی قرار گیرد و او باچوب همیشه و هیچوقت رانده‌ شود.

اگر «موفق» نشدی پس به اندازه کافی تمرین نکردی: فشار پیروزی و موفقیت را به او تحمیل نکنید. فرزند خود را تشویق کنید که سخت کار کند زیرا مهارت‌های او بهبود می یابد و از پیشرفت احساس افتخار می‌کند.

حال تو خوبه: وقتی کودک گریه می‌کند و خود را به در و دیوار می‌زند، می‌خواهد به ما بفهماند حال خوبی ندارد. اینکه بگوییم حال تو خوب است، ممکن است فقط حال او را بدتر کند.

عجله کن: با وارد کردن عجله به کودکان، آن‌ها را به سمت استرس اضافی می‌بریم. لحنمان را با گفتن «بیا عجله کنیم» آرام‌تر کنیم.

من در رژیم هستم: هر روز در مورد چاق بودنتان جلوی کودک صحبت می‌کنید و او را به مسائل شرمندگی از بدن حساس می‌کنید تا در آینده بدن خود را دوست نداشته باشد و با دید انتقادی به خودش نگاه کند.

ما نمی‌توانیم آن را بخریم: وقتی به کودک می گویید ما نمی‌توانیم آن چیز را بخریم او از اینکه کنترل مالی در خانواده وجود ندارد، نگران و دلواپس می‌شود. اگر به او بگوییم که ما قصد خرید آن چیز را نداریم و پولمان را برای فلان کار پس‌انداز می‌کنیم، حس خوبی به او دست می‌دهد و مفهوم مدیریت و بودجه را می‌فهمد.

با غریبه‌ها صحبت نکن: درست است غریبه‌ها ممکن است برای کودک خطرناک باشند اما این غریبه‌ها می‌توانند شامل آتش‌نشان یا افسران پلیس هم بشوند. بهتر است افراد مطمئن مثل پلیس را به کودکان بشناسانیم و به آن‌ها بگوییم که اگر شخصی آن‌ها را دچار احساس منفی کرد، سریع به ما بگویند.

در این زمینه بخوانید:

۱۰ دلیل؛ چرا باید برای کودکان کتاب بخوانیم؟

چطور درباره عادت ماهانه با کودکان صحبت کنیم؟

مراقب باش: اگر زیادی این عبارت را استفاده می‌کنید، می‌توانید اضطراب و ناآرامی خود را به کودک منتقل کنید. به کودک نزدیک شوید و مراقب او باشید و تا جایی که می‌توانید آرام و ساکت باشید.

از دسر(بازی یا...) خبری نیست مگر اینکه شام را تمام کنی: این حرف به گفته متخصصان ارزش و لذت وعده غذایی را در نظر کودک کم می‌کند. بهتر است به کودک بگوییم: اول غذا می‌خوریم و سپس دسر می‌خوریم. درست است این تغییر بسیار ظریف و کوچک است اما تأثیر بسیار مثبتی بر فرزند دارد.

اجازه بده من کمک کنم: درست است وقتی فرزند شما در حال حل معمایی است، دوست دارید به او کمک کنید. اما نکته اینجاست که نباید احساس استقلال او را تضعیف کنید. باید خیلی با ظرافت بگویید که چرا فکر می کنی اینطور باشد؟ به نظرت قطعه بزرگ پازل باید در انتها باشد؟ می‌خواهی امتحان کنیم؟

سخن آخر

در ارتباط با فرزندانتان باقی مواردی را که در مورد بزرگسالان رعایت می‌کنید را لحاظ کنید. مثلا هیچوقت به آن‌ها نگویید که خیلی حساس هستند و سعی کنید همواره آن‌ها را درک کنید و به حساسیت‌هایشان به طور جدی نگاه کنید. یکی از مهم‌ترین کلیدهای ارتباط با فرزندان، ‌اهمیت دادن به احساسات و ناراحتی‌های آن‌ها است.

منابع: familyminded و redbookmag و parents

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 14
  • نظرات در صف انتشار: 19
  • نظرات غیرقابل انتشار: 5
  • IR ۰۸:۵۹ - ۱۳۹۸/۰۸/۱۸
    32 10
    متشکرم . از بابت مطلب مفیدتان
    • نیکا IR ۰۵:۲۰ - ۱۳۹۸/۰۸/۱۹
      11 18
      بله در ظاهر بسیار مفید است اما نتیجه اش جوانان امروزی است که برای هیچ بزرگتری( والدین, معلم, مربی, مردم و...) ارزش قایل نیستند, هیچ جیز آنها را راضی نمیکند, اهل هیچگونه تلاش نیستند و...اما روش دیکتاتوری و خفه سو بنشین! پدربزرگهای ما نسلی مسئول و جدی به بار آورد که توانستند دیکتاتورهای عالم را به زیر بکشند! به کجا میرویم.....
  • IR ۱۳:۵۰ - ۱۳۹۸/۰۸/۱۸
    16 9
    به نطر من احمیت کودکی بازی و یاد گیری خوب وبد بودن کارهاست ولی اگر والدین نگزارند تصمیمات مهم زندگی خود را بگیرند و به جای ان هاتصمیم گیری کنند نه تنها کارا
    • پیام IR ۱۷:۲۶ - ۱۳۹۸/۰۸/۱۸
      20 19
      عذر خواهی میکنم اهمیت نه احمیت
  • M IR ۱۵:۰۶ - ۱۳۹۸/۰۸/۱۸
    35 2
    ممنون اطلاعات مفیدی بود. بهتر است در حین مراقبت از رفتار و کردار کودکان بگذاریم شخصیتشان شکل بگیرد، در حقیقت نظرات شخصی خودمان را به آنها تحمیل نکنیم و انتظار نداشته باشیم که شخصیتشان شبیه خودمان باشد چراکه هرکسی شخصیت منحصر به فرد خود را دارد.
  • امیر IR ۱۹:۱۱ - ۱۳۹۸/۰۸/۱۸
    9 23
    چه پیشنهادهای مسخره ای. نچسباندن صفت خوب و بد! بچه باید از پایه خوب و بد را بفهمه و وقتی پدر مادرش نتونن متوجهش کنن چی خوبه چی بد! حتی با همون جمله دختر بد. پس دیگه چه تربیتی? 'من در رژیم هستم' نگیم!! چون بچه به وضعیت بدنش حساس میشه! چرا نشه? مگر بده جوری یاد بگیره که باید همیشه حواسش به تغذیه و ورزش و اندامش باشه? نگیم پول ندارم اون را برات نمیخرم! چرا? چون بچه به وضعیت مالی خانواده حساس و دلواپس میشه!!!! ولی اگر بهش بگیم من قصد ندارم برات اون رو بخرم بچه آروم میشه!!! این چه نظر مزخرفی بود? با این جمله فکر نمیکنید بچه بگه خب بابا مامانم دوسم ندارن برام کاری نمیکنن? یکی از یکی بدتر. این چه توصیه هایی بود آخه
  • IR ۲۰:۵۱ - ۱۳۹۸/۰۸/۱۸
    18 24
    پدر و مادرا اینقدر اینکارا رو کردن. که الان وضعیت بچه ها این شده. تربیتم تربیت قدیمیا. الان اینقدر ناز بچه رو میکشن که بچه اگه برگرده بزنه تو صورت مادر و پدرش هم نمیتونن چیزی بهش بگن. متاسفم برای این تربیت. مرد باید تو خونه رئیس باشه و خشن. بچه ها ازش حساب ببرن. زن هم باید مهربون باشه و لطیف تا بچه ها باهاش درد و دل کنن. همین. بقیش سوسول بازیه فقط.
  • Masume IR ۲۳:۵۴ - ۱۳۹۸/۰۸/۱۸
    7 6
    ممنون از مطالب‌ مفیدتون
  • مینا IR ۱۵:۰۶ - ۱۳۹۸/۰۸/۱۹
    13 11
    با این روش ها که بچه تربیت نمیشه ،فقط تبدیل به بچه هایی فوق العاده پاستوریزه بی دست وپا میشوند که میخواهند درون جامعه ای پرازگرگ زندگی کنند این روش ها درحد جامعه ی کوچک خانواده میخوره نه جامعه ی بزرگ بیرون
  • سینا IR ۲۳:۴۳ - ۱۳۹۸/۰۸/۱۹
    6 5
    سلام.‌پیشنهادمیکنم تربیت فرزندان دراسلام رومطالعه کنید.بهترین منبع تربیت فرزنداهل بیت عصمت وطهارت هستند.البته پژوهشگران درموردتربیت فرزندان زیادتحقیق کردندوبه نتایج خوبی رسیدن.اماکافی نیست.پس منبع بهترین آزمونهای تربیت درروش زندگی وتربیت صحیح.دردین اسلام آمده.سی دی.کتابهای ارزشمند.جزوات ومقاله ها.مجلات اسلامی.وکانالهاوشبکه های اسلامی دراین موردبخصوص مشاوران عالی دارند.پیشنهادمیکنیم بااین دسته فعالان تربیتی درارتباط باشید.
  • IR ۰۰:۳۰ - ۱۳۹۸/۰۸/۲۰
    6 1
    سلام من یک دختر هفت سال دارم بیشتر نکات رعایت کردم العان پشیمانم چون دختر حساس کم صبر بی حوصله هست این بچه معلوم نیست چه جوری تو این جامعه می خوان زندگی کنند
  • آرمین IR ۱۴:۳۷ - ۱۳۹۸/۰۸/۲۸
    1 4
    واقعا مطالب مفید بود ما با استفاده از این نوع مطالب می توانیم فرزندان خودمان را بهتر تربیت کنیم
  • سید ابوالفضل موسوی IR ۰۲:۴۱ - ۱۳۹۸/۰۸/۲۹
    10 0
    به نظر من باید باکودکانمان دوست شویم وبا انان رفتارمان دوستانه باشد تا به ما اعتماد کنند ورازهایشان را بگویند
  • امیررضا AE ۱۲:۳۰ - ۱۳۹۸/۰۸/۳۰
    5 2
    به نظر آره