این سس فرانسوی است و نام آن هم از یکی از درباریان لوییها در قرن ۱۷ام گرفته شده است. هرچند این سس بسیار لذیذ است و طعم غذاها را بسیار متفاوت میکند اما سنگینی بیش از حد آن باعث میشود که اغلب اوقات قیدش را بزنیم و فقط در وعدههای خاص از آن استفاده کنیم. با این حال هر از چند گاهی میتوانیم در قالب یک تشویقی، این سس هیجانانگیز را با غذاهایمان ترکیب کنیم.
- مواد اولیه:
- آرد: ۲ قاشق غذاخوری
- کره: ۲ قاشق غذاخوری
- شیر: ۱.۵ پیمانه
- نمک: به میزان لازم
- فلفل سیاه: به میزان لازم
طرز تهیه و دستور پخت:
۱. ابتدا باید کره را داخل یک ظرف مناسب، روی حرارت قرار دهید تا ذوب شود.
۲. به کره ذوبشده، آرد سفید اضافه کنید و مواد را باهم خوب مخلوط کنید.
۳. به همزدن ادامه دهید تا جایی که حبابهای ریز ظاهر شده و مواد حالت خمیر یکدست پیدا کنند اما مواظب باشید نسوزند و تیره نشوند.
۴. شیر را اضافه کرده و خوب هم بزنید تا گلولههای آرد باز شوند.
۵. صبر کنید تا سس به جوش آمده و به غلظت برسد.
۶. کمی نمک و فلفل سیاه اضافه کرده و کمی بچشید و درصورت نیاز بازهم اضافه کنید.
۷. حرارت را کاملا کم کنید و اجازه دهید حدود ۲-۳ دقیقه مواد با هم بجوشند.
۸. در این مرحله، ظرف را از روی حرارت بردارید و اجازه دهید دمای سس پایین بیاید.
در این زمینه بخوانید:
فوت و فنها:
۱. می توانید در تهیه سس بشامل به شیر ۱/۲ خامه اضافه کنید. مخلوط کردن شیر با خامه طعم بینظیری را به این سس میدهد.
۲. برای تهیه سس بشامل بهتر است که از میزان یکسانی آرد و کره استفاده کنید.
۳. برای خوش طعم کردن این سس میتوانید مقداری زعفران و جعفری ساطوری شده به سس اضافه کنید.
۴. در تهیه سس بشامل معمولا از ریشه جوز هندی و آویشن و نمک و فلفل و ادویه های ایتالیایی استفاده میشود.
۵. اگر با اضافه کردن شیر آرد گلوله شد میتوانید مایه سس را در درون مخلوط کن بریزید و بعد از باز شدن گلولههای موجود در مایه سس دوباره آن را در درون تابه بریزید و بر روی حرارت گاز قرار دهید تا غلیظ شود.
نظر شما