متخصصان تغذیه تاکید میکنند که مبتلایان به دیابت نوع ۲، مصرف ۱۰ ماده غذایی را در طول روز فراموش نکنند:
بلوبری: این میوه کوچک آبی رنگ، سرشار از مواد مغذی و کربوهیدراتهای پیچیده است. تحقیقات نشان میدهد که خوردن بلوبری، زغالاخته و دیگر میوههای خانواده توت، منجر به بهبود حساسیت به انسولین میشود. همچنین مواد شیمیایی گیاهی موجود در این میوهها، خاصیت ضد التهابی دارد و باعث کاهش خطر ابتلا به بیماریهای قلبی عروقی و دیابت نوع ۲ میشود.
پرتقال: میوههای خانواده مرکبات دارای تاثیرات مثبت و طولانی مدت بر قند خون و میزان کلسترول است؛ آن هم به لطف وجود ترکیب ضد التهابی به نام هسپریدین و دوز کافی از فیبر محلول. محققان دانشگاه هاروارد اعلام کردهاند که خوردن میوههای خانواده مرکبات، به جای آب میوه آنها، خطر ابتلا به دیابت نوع ۲ را به میزان بیشتری کاهش میدهد.
نخود: نخود، لوبیا و عدس، غذاهای شناخته شده با شاخص گلیسمی پایین هستند و برای دیابتیها گزینههای مناسبی محسوب میشوند. با این حال تحقیقات نشان داده که این مواد غذایی خاصیت درمانی هم دارند. به طوری که مبتلایان به دیابت نوع ۲ که روزانه یک فنجان حبوبات را به مدت سه سال مصرف میکنند، در مقایسه با سایر بیماران، شاهد کاهش مقادیر هموگلوبین A۱c و کاهش فشار خون هستند.
شکلات تیره: آیا یک درمان شیرین واقعا میتواند قند خون را کنترل کند؟ برخی تحقیقات نشان دادهاند که مصرف روزانه مقادیر کمی از شکلات تیره با کیفیت بالا، میزان قند خون ناشتا و فشار خون را کاهش میدهد. ترکیبات موجود در این نوع شکلات به نام پلی فنولها، باعث کاهش قند خون میشود.
وعدههای غذایی گیاهی: گیاهخواری خطر ابتلا به دیابت نوع ۲ را به میزان قابل توجهی کاهش میدهد. در واقع رژیمهای غذایی گیاهی به همراه آجیل و حبوبات، سرشار از مواد مغذی هستند و مصرف آنها در طولانی مدت، باعث کاهش هموگلوبینA۱c، تری گلیسیرید و فشار خون در مبتلایان به دیابت نوع ۲ میشود.
روغن زیتون: مصرف چربیهای اشباع نشده به جای چربیهای اشباع و ترانس، یک توصیه کلیدی برای همه افراد است. اما تاثیر مصرف این نوع چربیها در مبتلایان به دیابت نوع ۲ شاید بیشتر به چشم بیاید. مصرف روزانه روغن زیتون کمتر فراوری شده و بکر، نه تنها با کاهش خطر ابتلا به دیابت همراه است، بلکه اثرات ضد التهابی این نوع روغن، باعث افزایش مصرف گلوکز توسط سلولها میشود.
سبزیجات حاوی برگ سبز: مصرف این نوع سبزیجات غیر نشاستهای، از قبیل کلم، کاهو، اسفناج و ... با کاهش هموگلوبین A۱c همراه است و خطر ابتلا به بیماریهای قلبی عروقی را در مبتلایان به دیابت تا حد زیادی میکاهد. این سبزیجات حاوی ویتامینهای آ، سی وE هستند و منابع خوبی از منیزیم محسوب میشوند. بنابراین مصرف آنها باعث کنترل قند خون میشود.
آجیل و کره بادام زمینی: خوردن ۵ وعده آجیل در هفته، با کاهش خطر ابتلا به بیماریهای قلبی و سکته مغزی در زنان مبتلا به دیابت نوع ۲ ارتباط دارد و باعث کاهش چربی خون نیز میشود.
پروبیوتیکها: تاثیر باکتریهای خوب روده بر قند خون ثابت شده است. برای افزایش باکتریهای خوب روده، شما نیاز به مصرف محصولات حاوی پروبیوتیک دارید. مصرف پروبیوتیکها سطح گلوکز ناشتا و هموگلوبینA۱c را کاهش میدهد.
دارچین: مصرف منظم این ادویه محبوب، باعث بهبود حساسیت به انسولین میشود و به کاهش قند خون کمک میکند.
در این زمینه بخوانید:
نظر شما