کلمات بار نفی و مثبت خود را در ذهن و تصویری که از خود داریم میگذارند. جملاتی از قبیل تو خوشگلی، تو چاقی یا تو لاغری فقط یک سری سلایق شخصی و جملات ساده هستند؛ اما گاهی اوقات آنقدر این کلمات برای ما مهم میشوند که به سلامت روان آسیب میزنند همچنین آرامش و اعتماد به نفس را از ما میگیرند. حالا اگر شما به همان افراد بگویید جای گلدان خانهشان را به سلیقهی شما عوض کنند هیچوقت این کار را نمیکنند. اما شما به سلیقهی آنها از بدن خود شرمنده، خشمگین و متنفر میشوید. چاق بودن برخی افراد به علت متابولیسم بدنیشان است و برخی دیگر به علت بیماری یا قرصهایی که مصرف میکنند چاق میشوند.
دستهای از افراد نیز در عین سلامت بودن تپل هستند. این چه اشکالی دارد؟ درست است چاق بودن به سلامت بدن آسیب میرساند؛ اما نه به ارزش تخریب شخصیت و از دست دادن سلامت روان. هیچگاه نباید به کسی بگوییم چاق است یا وزن اضافه کرده است. مطمئن باشید همه در خانه آیینه دارند و خودشان این را تشخیص میدهند. ولی ممکن است حرفهای ما او را بیازارد و نقطهی آغاز افسردگی فرد شود.
رابطه مستقیم افسردگی و چاقی
وقتی بیشتر فکر میکنیم مغز ما بیشتر سوخت میسوزاند و وقتی به افکار منفی فکر میکنیم سوخت و ساز مغز چند برابر میشود. سوخت رایج مغز تنها گلوکز (قند) است. وقتی مغز پیام گرسنگی میدهد، ما غذا میخوریم که شامل چربیها و کربوهیدراتها هستند. چربیها و کربوهیدراتها در بدن ذخیره میشوند و با تمام شدن گلوکز، مغز دومرتبه پیام گرسنگی به بدن میدهد و ما دوباره غذایی که شامل کربوهیدرات و چربیها است میخوریم و این چرخه بارها تکرار میشود. حرفهایی که از دیگران و جامعه میشنویم که ما را ناراحت میکنند، در آخر اگر درگیر شویم خود را به ورطهی افسردگی میکشانیم. نه تنها لاغر نمیشویم؛ بلکه چاقتر هم میشویم.
لاغر کردن نیز خطراتی دارد
برخی افراد به دلیل تصمیم احساسی که میگیرند به یکباره میخواهند در مدت کمی، خیلی زیاد وزن کم کنند. این تصمیمها و عملکردهای احساسی شما را در معرض کمبود ویتامین، ریزش مو، پیری پوست، آسیب به اعضای داخلی بدن از جمله کلیه، اختلالات هورمونی و افسردگی قرار میدهد. در آن زمان شما یک فرد تپل، سلامت و شاد بودید حالا یک فرد لاغر با کلی مشکلات روحی و جسمی. کدام یک را انتخاب میکنید؟
میتوانید لاغر کردن را در مراحلی امن انجام دهید
- نظر خودتان را هم بپرسید
- اگر دیگر نگران دید افراد جامعه نسبت یه خود نبودید پس حالا میتوانید درباره لاغری تصمیم بگیرید
- رژیم را جدی بگیرید و با نخوردن خود را لاغر نکنید
- با مشورت پزشک از قرصهای مکمل استفاده کنید
- انواع میوه و سبزیجات بخورید
- آب و مایعات زیاد بنوشید
- پیادهروی را دست کم نگیرید
- ورزش را از آسان به سخت شروع کنید
- به بدنتان سخت نگیرید
- هیچگاه خود را با دیگران مقایسه نکنید
- خودتان را به خاطر تلاشی که میکنید سرزنش نکنید
- یک لباس با سایز ایدهآل بخرید و در جلوی چشم بگذارید تا انگیزه شما را بیدار نگه دارد
در اینباره بخوانید:
۷ راه برای جلوگیری از پرخوری در دوران کرونا؛ تکلیف رژیم کاهش وزن چیست؟
نظر شما