به گزارش گروه ایرنا زندگی - برای تهیه تانتوتی گوشت، کافی است گوشت یا گوشت چرخ کرده را بپزید و با پاپریکا و پیاز، در نان لواش یا پیتا به شکل ساندویچ رپ یا در نان باگت بپیچید و میل کنید. تانتونی ترکی هم ساده و هم مقوی است و میتواند تنوع خوبی در لیست ناهار و شام ایجاد کند. در این مقاله از سرویس آشپزی ما طرز تهیه تانتونی گوشت و نکات پخت و خوشمزه شدن تانتونی را به شما آموزش خواهیم داد.
مواد لازم برای تهیه ساندویچ تانتونی گوشت استانبولی (برای ۴ نفر)
گوشت راسته گوساله: ۴۰۰ گرم
گوجه فرنگی: ۴ عدد
پیاز: ۲ عدد
جعفری تازه: ۲۰۰ گرم
رب گوجه فرنگی: ۱ قاشق چایخوری
آبلیمو: ۲ قاشق غذاخوری
آب جوش: ۱ لیوان فرانسوی دستهدار
فلفل سیاه، نمک و سماق: به مقدار دلخواه
روغن سرخ کردنی: به مقدار لازم
نان و سس: به مقدار لازم
مدت زمان آمادهسازی مواد اولیه: ۱۰ دقیقه
مدت زمان مورد نیاز برای پخت تانتونی گوشت: ۳۰ دقیقه
مراحل طرز تهیه تانتونی گوشت ترکیه ای
تانتونی گوشت یک غذای خوشمزه و سیر کننده و مناسب برای غذای کارمندی است و میتوانید به راحتی آن را درست کنید. در ادامه، طرز تهیه تانتونی استانبول را به ترتیب زیر دنبال کنید.
مرحله اول: مواد ساندویچ تانتونی را آماده کنید
در ابتدا، گوشت را بشویید و در آبکش بگذارید تا آب اضافی آن خارج شود. سپس روی تخته آشپزی، گوشت را از عرض برش بزنید و به صورت نوارهای باریک ببُرید. برشهای گوشت باید کاملا هماندازه و نازک باشد تا زودتر و به صورت یکدست پخته شوند.
مرحله دوم: گوشت را بپزید
گوشتهای برش خورده را دریک تابه بریزید وبه آنها یک لیوان فرانسوی دستهدار آب جوش اضافه کنید (خود ترکیه ای ها گوشتهای تانتونی را در یک سینی روحی به طور سنتی طبخ میکنند).تابه را روی حرارت بگذارید تا آب آن شروع به جوشیدن کند. درب تابه را بگذارید و شعله را کم کنید تا گوشتها به مدت ۲۰ دقیقه روی حرارت بمانند و نیمپز شوند.
مرحله سوم: مواد دیگر ساندویچ تانتونی را آماده کنید
در فاصلهای که گوشتها در حال پختن هستند، جعفریهای تازه را پاک کنید و ساقههای درشت آنها را جدا کنید. جعفریهای تازه را بشویید و در آبکش بگذارید تا آب اضافی آنها گرفته شود.
گوجه فرنگیها را هم بشویید و پوست آنها را با چاقو بگیرید. میتوانید گوجه فرنگیها را برای ۲ تا ۳ دقیقه در آب جوش نگه دارید و بلافاصله زیر آب سرد بگیرید تا پوست آنها به راحتی جدا شود.
مرحله سوم: سبزیجات تازه را خرد کنید
در این مرحله از طرز تهیه تانتونی، جعفریهای خرد شده را به صورت ریز و ساطوری خرد کنید. گوجه فرنگیها را هم به صورت ریز و نگینی یا حلقههای نصف شده از وسط، خرد کنید.
پیازها را پوست بگیرید و به صورت خلالی باریک خرد کنید. پیازها را در یک کاسه بریزید و روی آنها، نمک، فلفل سیاه و سماق بپاشید و هم بزنید تا با ادویهها طعمدار شوند. پیازها را کنار بگذارید.
مرحله چهارم: گوشت را مزهدار کنید
در ادامه، به سراغ گوشتها بروید. آب گوشت باید کشیده شده باشد اگر هنوز آب دارد، شعله را زیاد کنید تا آب آن بخار شود. سپس به گوشتها، فلفل سیاه و کمی نمک بزنید.
حالا رب گوجه فرنگی (طرز تهیه رب گوجه فرنگی فوری) و آبلیمو را هم اضافه کنید و تفت دهید تا طعم خام رب گوجه فرنگی گرفته شود. گوشتها که طعمدار شدند، شعله را خاموش کنید.
مرحله پنجم: ساندویچ تانتونی گوشت را بپیچید
برای پیچیدن ساندویچ تانتونی گوشت یا سرو آن به صورت پرسی، نان باگت را باز کنید یا از نان لواش، سنگک یا پیتا استفاده کنید. بین نان، از پیازهای مزهدار شده با ادویه بریزید.
روی پیازها گوشت مزهدار شده بریزید و در آخر گوجه فرنگیهای خرد شده را اضافه کنید. ساندویچ را بپیچید یا لقمه کنید و آن را به صورت گرم، با سسهای دلخواه خود مثل سس کچاپ، مایونز، سس ساندویچ و … آن را میل کنید. در ترکیه معمولا تانتونی را با سس ماست میل میکنند.
روش تهیه ساندویچ تانتونی با گوشت چرخ کرده
برای طرز تهیه تانتوتی گوشت چرخ کرده، به جای گوشت نواری خرد شده، از گوشت چرخ کرده استفاده کنید. در این صورت، گوشت چرخ کرده را با مقداری روغن، تفت دهید و به آن ادویههای معطر غذا بزنید. گوجه فرنگی یا رب گوجه فرنگی را با گوشت چرخ کرده، تفت دهید و بعد از طعمدار شدن گوشت چرخ کرده، شعله را خاموش کنید.
گوشت چرخ کرده را بین نان بریزید و پیازهای خرد شده را با سماق، نمک و فلفل سیاه، طعم دار کنید و روی گوشت چرخ کرده بریزید. در آخر هم جعفری ساطوری شده اضافه کرده و آن را سرو کنید.
نکات مهم در طرز تهیه ساندویچ تانتونی گوشت
برای طرز تهیه تانتوتی مرغ، میتوانید سینه مرغ را به صورت نواری برش بزنید و نیم پز کنید (مانند روش اول) یا سینه مرغ را با ادویه و پیاز و کمی آب، آبپز کرده و ریش ریش کنید. سپس بقیه مراحل را مثل روشهای بالا، دنبال کنید.
از ادویههای دلخواه، مثل پول بیبر (طرز تهیه پول بیبر)، پاپریکا (طرز تهیه پاپریکا) و … برای طعم دادن به گوشت یا مرغ و پیاز، میتوانید استفاده کنید.
در مواد ساندویچ تانتونی میتوانید از مواد دیگر مثل فلفل دلمهای، قارچ، ذرت و نخود فرنگی هم استفاده کنید.
برای خوشطعمتر شدن تانتونی گوشت یا مرغ، در زمان سرو و بعد از ریختن مواد بین نان، کمی کره ذوب کرده، روی گوشت یا مرغ بریزید تا چربتر و خوشمزهتر شود.
فوت و فنهای خوشمزه شدن تانتونی گوشت
ساندویچ تانتونی ترکی را با چه نانی درست کنیم؟
برای سرو ساندویچ تانتونی، میتوانید از نانهای مختلف مثل پیتا، لواش، باگت، سنگک و … استفاده کنید. بهتر است نانی که انتخاب میکنید، خیلی نازک نباشد تا در زمان سرو، پاره نشود. اگر نانی که در دسترس دارید، نازک است، دو لایه نان دور مواد بپیچید.
ادویه خاص تانتونی مرسین چیست؟
به طور خاص از سماق و فلفل سیاه برای طعمدار کردن گوشت و پیاز این ساندویچ ترکیه ای استفاده میشود. اما میتوانید پودر آویشن و دیگر ادویههای دلخواه را برای غنیتر شدن طعم ساندویج تانتونی ترکیه ای در آن به کار ببرید.
نظر شما