۵ شهریور ۱۴۰۳، ۹:۵۷
کد خبر: 85577085
T T
۱ نفر

برچسب‌ها

کیک آلو رو به روش قنادهای فرانسوی؛ با پف زیاد و بافت نرم

کیک آلو یکی از خوشمزه‌ترین انواع کیک است که دستور طبخ متنوعی دارد و با بافت عالی و طعم ترش و شیرین خودش می‌تواند یک تجربه جدید را برای شما در آشپزی با انواع آلو ایجاد کند. برای درست کردن کیک آلو، می‌توانید از آلو سیاه، آلو قرمز، آلو زرد یا حتی از ترکیب آلوهای مختلف استفاده کنید.

گروه ایرنا زندگی - کیک آلو یکی از خوشمزه‌ترین انواع کیک است که دستور طبخ متنوعی دارد و با بافت عالی و طعم ترش و شیرین خودش می‌تواند یک تجربه جدید را برای شما در آشپزی با انواع آلو ایجاد کند. برای درست کردن کیک آلو، می‌توانید از آلو سیاه، آلو قرمز، آلو زرد یا حتی از ترکیب آلوهای مختلف استفاده کنید. اگر شما هم طرفدار شیرینی‌های ملس و طعم‌های تازه هستید، با ما در این مقاله همراه باشید تا طرز تهیه کیک آلو سیاه که یک کیک محبوب فرانسوی هست را به شما آموزش بدهیم.

مواد لازم برای تهیه کیک آلو سیاه

کره: ۱۰۰ گرم

روغن مایع: ۱ لیوان فرانسوی دسته‌دار

شکر: ۱ و نیم لیوان فرانسوی دسته‌دار

تخم مرغ: ۴ عدد

وانیل: نصف قاشق چای‌خوری

ماست (شیرین و بدون نمک): ۱ لیوان فرانسوی دسته‌دار

آرد قنادی: ۳ لیوان فرانسوی دسته‌دار

بیکینگ پودر: ۱ قاشق غذاخوری

نمک: نوک قاشق چای‌خوری

آلو سیاه: خرد شده و بدون هسته۱ لیوان فرانسوی دسته‌دار

مدت زمان لازم برای آماده‌سازی مواد اولیه کیک آلو سیاه: ۲۰ دقیقه
مدت زمان مورد نیاز برای پخت کیک آلو سیاه در فر: ۴۵ تا ۵۰ دقیقه

مراحل طرز تهیه کیک آلو سیاه

کیک آلو رو به روش قنادهای فرانسوی؛ با پف زیاد و بافت نرم

در طرز تهیه کیک آلو می‌توانید از آلو سیاه، آلو قرمز، آلو زرد یا مجموعه‌ای از آلوهای گوناگون استفاده کنید. ما در این دستور پخت از آلو سیاه (آلو شابلون) استفاده کردیم.

مرحله اول: مقدمات پخت کیک آلو سیاه را فراهم کنید

پیش از شروع مراحل طرز تهیه کیک با میوه آلو سیاه، فر را روشن کرده و روی دمای ۱۸۰ درجه سانتی‌گراد تنظیم کنید. سپس، کف و دیواره‌های قالب مناسبی (ترجیحا قالب گرد ۲۵ سانتی) را با مقداری کره یا روغن مایع چرب کنید و با کاغذ روغنی بپوشانید.

آلوها را بشویید و پس از خشک کردن و هسته‌گیری، به صورت یک شکل با ضخامت کم و ترجیحا به شکل خلالی پهن و نازک خرد کنید. در ادامه، یک قاشق غذاخوری آرد روی قطعات آلو سیاه بریزید و آلوی خرد شده را آغشته به آرد کنید.

آرد، بیکینگ پودر و نمک را با یکدیگر ترکیب کرده و ۳ بار الک کنید. سپس، این ترکیب الک شده را کنار بگذارید تا هر وقت نوبتش شد به مواد اضافه کنید. کره را از یخچال خارج کنید و در دمای محیط بگذارید تا کاملا نرم شود. تخم مرغ‌ها و ماست را نیز از یخچال بیرون بیاورید تا به دمای محیط برسند.

مرحله دوم: کره، روغن مایع و شکر را ترکیب کنید

در اولین مرحله از طرز تهیه کیک با آلو، روغن مایع، شکر و کره نرم را با استفاده از همزن برقی و با دور تند به مدت ۵ دقیقه هم بزنید تا بافت کرم رنگ و نسبتا غلیظی پیدا کند. در حین انجام این کار، حتما چندین بار مواد اطراف کاسه را با لیسک دورگیری کنید.

مرحله سوم: تخم مرغ و وانیل را اضافه کنید

حالا، تخم مرغ‌هایی که قبلا از یخچال خارج کرده‌ و به دمای محیط رسانده‌اید را یکی یکی به ترکیب کره، روغن مایع و شکر اضافه کنید. با اضافه کردن هر یک از تخم مرغ‌ها، مواد را به مدت یک دقیقه با دور تند همزن هم بزنید. وانیل را نیز همراه با آخرین تخم مرغ در کاسه بریزید و برای یک دقیقه دیگر هم بزنید.

مرحله چهارم: ماست را به مایه کیک اضافه کنید

حالا، باید ماست را نیز به مایه کیک اضافه کنید و این ترکیب را حدود ۳۰ ثانیه دیگر با همزن هم بزنید تا همه مواد کاملا با یکدیگر ترکیب شوند. در انتخاب ماست حتما دقت کرده و از ماست شیرین بدون نمک استفاده کنید.

مرحله پنجم: مخلوط آرد، بیکینگ پودر و نمک را در مایه کیک بریزید

در این مرحله از طرز تهیه کیک آلو سیاه، مخلوط آرد، بیکینگ پودر و نمک که قبلا ۳ بار الک کرده‌اید را کم کم و به صورت تدریجی به مایه کیک اضافه کنید. با هر بار اضافه کردن این ترکیب، مایه کیک را با کمک لیسک و به صورت دورانی هم بزنید (فولد کنید) تا مواد خشک نیز با باقی ترکیبات به خوبی مخلوط شوند.

مرحله ششم: مایه کیک آلو را در قالب بریزید

پس از آماده شدن مایه کیک آلو، نیمی از آن را در قالب بریزید. با کمک لیسک، سطح مایه کیک را صاف کنید. سپس، قطعات آلوی آغشته به آرد را روی مایه کیک بچینید و به طور یکنواخت پخش کنید. حالا، باقی مایه کیک را روی آلوها بریزید. دوباره، سطح مایه کیک را با لیسک صاف کنید.

مرحله هفتم: قالب کیک آلو را داخل فر بگذارید

در این فاصله، مطمئنا فر شما کاملا داغ شده است. بنابراین، قالب را در طبقه میانی فر قرار دهید و حدود ۴۵ دقیقه منتظر بمانید تا کیک آلو خوشمزه شما کاملا مغزپخت شود. پس از گذشت این مدت، یک سیخ چوبی را در وسط کیک فرو کنید. اگر مایه کیک به سیخ چوبی نچسبید، معلوم می‌شود کیک شما کاملا پخته است. پیشنهاد می‌کنیم، کیک را برای ۵ دقیقه دیگر در حالت گریل فر قرار دهید تا سطح روی آن طلایی شود.

مرحله آخر: کیک آلو را سرو کنید

پس از گذشت این مدت، قالب را از فر خارج کنید و اجازه دهید کاملا خنک شود. سپس، کیک را از قالب بیرون بیاورید و به سلیقه خود با پودر قند (طرز تهیه پودر قند)، خامه فرم گرفته قنادی، قطعات میوه یا مارمالاد آلو تزیین کنید. نوش جان!

نکات مهم در طرز تهیه کیک آلو سیاه

برای تهیه کیک آلو سیاه به جای ماست می‌توانید از خامه ترش، شیر یا آب هم استفاده کنید.

اگر برای پخت کیک آلو از فر برقی یا توستر استفاده می‌کنید، لازم است دمای فر را ۲۰ درجه کمتر (۱۶۰ درجه سانتی‌گراد) انتخاب کنید.

قدرت فرهای مختلف با یکدیگر متفاوت است. بنابراین، پیشنهاد می‌کنیم بعد از گذشت ۴۰ دقیقه حتما به کیک آلوی خوشمزه خود سر بزنید و روند پخت آن را بررسی کنید.

شما به دلخواه می‌توانید آلوهای شسته شده را به صورت مکعبی یا اسلایسی برش بزنید و آن‌ها را در وسط کیک یا روی آن بچینید. حتی می‌توانید بخشی از آلوها را وسط مایه کیک و بخش دیگر را به صورت یکنواخت روی کیک قرار دهید و قالب را در فر بگذارید.

در صورت تمایل، برای تهیه این کیک می‌توانید از پوره آلو به جای تکه‌های آلو استفاده کنید.

فوت و فن‌های خوشمزه شدن کیک آلو

کیک آلو رو به روش قنادهای فرانسوی؛ با پف زیاد و بافت نرم

چگونه می‌توانیم آلوها را طعم‌دار و کیک آلو را خوشمزه‌تر کنیم؟

برای خوشمزه‌تر شدن کیک آلو سیاه، پیشنهاد می‌کنیم به اندازه ۲ قاشق چای‌خوری آب لیموترش تازه را با یک قاشق چای‌خوری پودر دارچین و یک تا ۲ قاشق غذاخوری شکر آسیاب شده ترکیب کرده و در وسط کیک، روی قطعات آلو بریزید. سپس، باقی مایه کیک را به قالب اضافه کرده و مطابق دستور بالا عمل کنید.

کیک آلو قرمز را چطور درست کنیم؟

طرز تهیه کیک آلو قرمز هم عینا مشابه همان چیزی است که در بالا گفتیم.

برای درست کردن کیک آلو زرد چه باید کرد؟

طرز تهیه کیک آلو زرد نیز مشابه دستور تهیه کیک با آلوی سیاه یا آلو قرمز و شابلون است.

در دستور پخت کیک آلو آیا می‌توانیم تعداد تخم مرغ‌ها را کم و زیاد کنیم؟

بله. در این صورت، لازم است مقدار باقی مواد را نیز به همان نسبت کم یا زیاد کنید. برای مثال، شما برای درست کردن یک کیک آلوی ۲ تخم مرغی به دو سوم لیوان شکر، یک سوم لیوان روغن مایع، یک و نیم لیوان فرانسوی دسته‌دار آرد و نصف لیوان فرانسوی دسته‌دار شیر ولرم یا ماست نیاز دارید.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.