گروه ایرنا زندگی - در تعطیلات نوروز به دلیل طولانی بودن مدت آن معمولا برنامه غذایی روزانه تغییر می کند و این تغییرات ممکن است سلامت افراد را به خطر بیندازد.
یکی از مشکلات اساسی که بیشتر مردم در ایام نوروز با آن مواجهند ، اضافه وزن ناشی از مصرف زیاد شیرینی ، شکلات ، آجیل و ... است.
اضافه وزن و چاقی خود زمینه ساز دیابت نوع ۲ ، فشار خون بالا ، جربی خون بالا و بالاخره بیماری های قلبی عروقی است.
بنابراین با رعایت نکاتی در تغذیه خود در این ایام میتوانید از بروز اضافه وزن و چاقی پیشگیری کنید.
در ایام نوروز ۳ مطلب خیلی مهم است.
- خرید آجیل ،شیرینی ،میوه
- نحوه تغذیه در دید و بازدید
- توصیههای عمومی در سفر
خرید آجیل
مغزها از جهت ارزش غذایی در هرم غذایی، در گروه حبوبات قرار گرفته است که مواد مغذی مهم موجود در این گروه پروتئین، آهن، روی و بعضی از انواع ویتامین های گروه Bو کلسیم، مس و فسفر میباشد.
نکات مهم هنگام خرید انواع مغزها
نباید آفت زدگی (آفت زنده) و یا بقایای آفت مرده داشته باشد با توجه به درصد بالای روغن در این موارد، نباید طعم تند پیدا کرده باشد در غیر اینصورت نشانه فساد روغن است.
نباید در معرض رطوبت قرار گیرند. رطوبت میتواند به ایجاد سم افلاتوکسین کمک کند.
نباید دارای رنگ غیرطبیعی باشد؛ برخی افراد سودجو به هنگام بودادن برخی از مغزها از رنگهای غیرمجاز صنعتی و یاشیمیایی استفاده می کنند که مصرف این رنگها سرطان زا است.
نباید این اقلام در خارج از فروشگاه در معرض گردوغبار قرار بگیرند و باید تمامی این مغزها دارای پوشش باشند و از تماس دست خریدار با آنها باید خوداری کرد.
انواع آجیل باید در شرایط خشک و خنک قرار داشته باشند. گاهی دیده میشود مغزها در ویترین مغازه ها در معرض تابش نورمستقیم خورشید میباشند که این امر میتواند باعث فساد مغزها گردد.
وجود نمک زیاد در برخی از انواع آجیل میتواند باعث افزایش فشار خون شما شود پس بهتر است از آجیل کم نمک یا بدون نمک استفاده کنید.
مصرف نمک زیاد باعث تضعیف سیستم ایمنی و افزایش ریسک ابتلا به بیماریها می شود.
خرید شیرینی
سعی کنید از شیرینیهای کوچک، کم شیرین و بدون رنگهای مصنوعی و شیمیایی خریداری نمایسد.
بعضی از فروشندگان ادعا میکنند که این رنگها خوراکی است اگرچه ممکن است این رنگها خوراکی باشند ولی مصرف آنها در قنادی ها غیرمجاز است.
رنگهای خوراکی فقط در کارخانجات تولید مواد غذایی و با نظارت مسئولین فنی ومطابق با پروانه ساخت هر محصول غذائی باید استفاده شوند تا برای انسان مضر نباشد.
از مراکزی شیرینی تهیه نمایید که مطمئن باشید مواد اولیه سالم و بهداشتی استفاده میکنند.
آرد گندم، آرد برنج، روغن، زعفران، هل و گلاب جزو مواد اولیه شیرینیهای عید است که اگر هر کدام از اینها غیربهداشتی و ناسالم باشد به سلامت ما لطمه میزند.
خرید انواع شکلات، تافی، آبنبات، سوهان و سایر شیرینیهای پرچرب و شیرین را محدود کنید.
مواد غذایی شیرین و پر چرب زمینه ساز اضافه وزن و چاقی و به تبع آن افزایش احتمال ابتلا به دیابت ، پر فشاری خون، چربی خون بالا و کبد چرب می شوند.
در این دوران باید بیشتر مراقب سلامتی خود باشیم به مواد غذایی و تنقلاتی که خریداری و مصرف می کنیم توجه بیشتری داشته باشیم .
در واقع به جای مصرف تنقلات و مواد غذایی با نمک و چربی و قند بالا از مواد غذایی با نمک و قند و چربی کمتر استفاده کنیم.
خرید میوه
اندازه میوه نقشی در میزان مواد مغذی آن ندارد بلکه حمل و نقل و نگهداری و شیوه مصرف میوه میتواند باعث کاهش انواع ویتامینها خصوصا" ویتامین C شود.
برای مثال از پوست کندن و خردکردن میوه برای مدت زمان طولانی خودداری کنید چرا که این امر علاوه بر کاهش برخی ویتامین بخصوص ویتامین C باعث جذب آلودگی های محیطی خواهد شد.
میوههای خشک هم اگر در شرایط بهداشتی تهیه شده باشد منابع خوب ویتامین، انرژی و فیبر هستند ولی توجه داشته باشید که میوههای خشک ویتامین کم تر و انرژی بیشتری نسبت به میوه های تازه دارند.
نظر شما