اقدامات بهداشتی برای نگهداری از آجیل در خانه

جذابیت عید و آجیل برای ما آنقدر زیاد است که اگر نباشد انگار چیزی کم است. آیا با شیوع کرونا و نگرانی از احتمال آلودگی آجیل‌ها می‌توانیم با خیال راحت از بیرون آجیل بخریم و مصرف کنیم؟ راه‌هایی وجود دارد که می‌توانیم در خانه از آجیل خوردن لذت ببریم.

آجیل عید از خوردنی‌های رایج خانه‌های ایرانی در نوروز است، اما آیا با شیوع کرونا و نگرانی از احتمال آلودگی آجیل‌ها می‌توانیم با خیال راحت از بیرون آجیل بخریم و مصرف کنیم؟ راه‌هایی وجود دارد که می‌توانیم در خانه از آجیل خوردن لذت ببریم.

تفت دادن

ویروس کرونا در ۳۰ ثانیه با دمای ۹۰ درجه به سادگی از بین می‌رود. این در حالی است که این ویروس به سرما بسیار مقاوم است. بنابراین اگر فکر می‌کنید با گذاشتن آجیل به داخل فریزر ویروس کرونا از بین می‌رود اشتباه می‌کنید. یکی از روش‌های ساده و کاربردی برای از بین بردن ویروس کرونا حرارت دادن به آجیل‌ها از راه تفت دادن است. بنابراین ماهیتابه‌ای آماده کنید. تخمه‌ها را به صورت جداگانه تف بدهید. پسته و بادام را نیز حرارت بدهید. در این صورت می‌توانید اطمینان داشته باشید که آجیل شما از ویروس کرونا ایمن شده است.

قرار دادن آجیل‌ها در سینی فر و داغ کردن آن‌ها

اگر کار کردن با فر برای شما ساده‌تر است کافی است چند دقیقه آجیل‌ها را در حرارت متوسط و نه زیاد (حدود ۹۰ درجه سانتی‌گراد برای از بین رفتن ویروس کرونا کافی است) در فر قرار دهید و مطمئن باشید که آجیل عید شما از ویروس احتمالی کرونا پاک شده است. توجه داشته باشید که حرارت زیاد باعث سوختن آجیل‌ها می‌شود، بنابراین بیش از حد به آن‌ها حرارت ندهید.

برای این کار کافی است آجیل‌ها را ۳۰ ثانیه در دمای ۹۰ درجه ماکروفر قرار دهید.

استفاده از آجیل پس از ده روز؟

ویروس کرونا بیش از این زمان روی مواد خوراکی باقی نمی‌ماند. بنابراین شما می‌توانید پس از خرید و گذشت مدت زمان ده روز از ان استفاده کنید. این کار با توجه به میزان آلوده بودن آجیل مورد اعتماد نیست و تفت دادن و یا استفاده از فر و یا ماکروفر قطعا اولویت دارد.

در این زمینه بخوانید:

برای پیشگیری از کرونا چطور خریدهایمان را ضدعفونی کنیم؟

چه ماسک‌هایی جلوی کرونا را می‌گیرند؟ در این رابطه بیشتر بخوانید

چند نکته:

حتما از آجیل‌فروشان معتبر خرید کنید که تا حد ممکن شرایط را برای ایجاد ویروس مهیا نکرده‌اند. این امر ریسک استفاده از آجیل را حتی با وجود تفت دادن و کارهای فوق کم می‌کند.

در حرارت دادن به آجیل، کشمش فرایند را خراب می‌کند و بهتر است یا جداگانه تفت داده شود و یا برای این عید خریده نشود.

درست است که آجیل خوردن که یکی از جذابیت‌های عید است، اما با توجه به محدودیت رفت‌وآمد میزان زیادی از آن مورد نیاز ما نیست. برای اجرای مراسم نوروز در خانه اگر قصد خرید آجیل داریم حتما یکی از کارهای فوق را انجام دهیم و سلامت و خود و خانواده‌مان را به خطر نیندازیم.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
9 + 1 =