گروه ایرنا زندگی - ترشی گذاشتن یا تهیه ترشی یکی از رسوم قدیمی و پرطرفدار در سراسر جهان است. ترشیها به عنوان چاشنیهایی محبوب و هیجان انگیز، در لیست غذاها و دسرهای کشورهای خاورمیانه جایگاه ویژهای دارند. برای بهره بردن از خواص چغاله بادام، تهیه ترشی چغاله بادام ایده خوبی است. در این بخش روش خوشمزهای برای تهیه ترشی چغاله بادام به عنوان یک ترشی تابستانی و بهاری برایتان خواهیم داشت.
طرز تهیه ترشی چغاله بادام با رب انار
برای تهیه ترشی چغاله با رب انار، ابتدا باید چغالهها را بشویید و آنها را بهطور کامل خشک کنید. سپس آنها را در یک ظرف به صورت درسته یا خرد شده بریزید. حالا مقداری نمک و فلفل را به آنها بیفزایید. در این مرحله میتوانید رب انار را به آن اضافه کنید، به طوری که چغالهها کاملاً در رب انار غوطهور شوند.
در صورت تمایل میتوانید رب انار را با کمی سرکه رقیق کنید. برای خوش عطر شدن ترشی، میتوانید مقداری سبزی خشک یا سیر نیز به این ترشی اضافه کنید. حدود ۱۰ روز اجازه دهید ترشی چغاله در رب انار بماند و سپس آن را نوش جان کنید.
طرز تهیه ترشی چغاله بادام خوشمزه
یکی از محبوب ترین و معروف ترین ترشی های چغاله بادام، به روشی تهیه میشود که در ادامه خواهید خواند.
مواد لازم:
چغاله بادام | ۵۰۰ گرم |
آب | ۲ لیوان |
سرکه | ۱ لیوان |
زردچوبه | ۱/۲ قاشق چای خوری |
سیر | ۳ حبه |
فلفل هالوپینو یا فلفل کاین | ۲ یا ۳ عدد |
نعنا، گشنیز و ترخون | به میزان دلخواه |
طرز تهیه
بعد از جداسازی شاخ و برگ چغاله بادام، آنها را با آب نمک خیس کنید و پرزهای چغاله را تا حد ممکن جدا کنید؛ چراکه رنگ سبز اصلی چغاله بادام باعث زیبایی بیشتر ترشی خواهد شد. سپس چغالهها را با آبکشیده و روی دستمال بریزید تا خشک شوند. بهتر است طوری چغالهها را در دمای محیط خشک کنید که هیچ آب و رطوبتی در آنها باقی نماند.
حالا برای شروع آب، سرکه و نمک را در یک قابلمه قرار دهید و روی حرارت بگذارید تا جوش بیاورید. سپس زردچوبه را در همین مرحله و در حالی که مواد در حال جوشیدن هستند، اضافه کنید تا تهنشین نشود. اگر چغالهها درشت و سفت هستند و نمیخواهید آنها را خرد کنید، بهتر است چاقالهها را کمی بجوشانید.
البته به هیچ وجه آنها را زیادی نجوشانید تا خیلی هم نرم نشوند و بعد از رسیدن ترشی، وا نروند. حالا، اجازه دهید مخلوط آب، سرکه و نمک سرد شود. شیشهای که برای ترشی چغاله قرار است استفاده شود، باید تمیز شود و به خوبی خشک شود. هیچ گونه رطوبتی در شیشه نباید باقی بماند تا ترشی کپک نزند.
سیر را پوست کنید و همراه با فلفل و چغالهها درون شیشه ریخته و مخلوط کنید. برگهای نعنا، ترخون و گشنیز را روی مخلوط بچینید؛ میتوانید از سبزی خشک هم استفاده کنید. مخلوط آب، سرکه و نمک که خنک شده را روی مخلوط چغاله، سیر، فلفل و سبزیجات درون شیشه بریزید تا به خوبی روی آنها پوشیده شود.
در آخر درب شیشه ترشی آن را کاملا ببندید و آن در یک محیط خشک و خنک قرار دهید. بهتر است این کار را در محیطی بدون نور و گرما انجام دهید تا بهترین شرایط برای رشد باکتریهای مورد نیاز برای ترشی سازی فراهم شود. بعد از حدود دو هفته، ترشی را به یخچال منتقل کنید و در آنجا حداقل برای چند روز نگه دارید تا طعم مطلوب خود را پیدا کند.
به گزارش وب گاه نمناک، پس از گذشت مدت زمان مناسب، میتوانید ترشی چغاله را همراه غذاهای خود میل کنید.
نظر شما