۲۱ اسفند ۱۴۰۱، ۹:۲۷
کد خبر: 85053492
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

طرز تهیه و دستور پخت ترشی بیور

۲۱ اسفند ۱۴۰۱، ۹:۲۷
کد خبر: 85053492
طرز تهیه و دستور پخت ترشی بیور

ترشی بیوَر، ترشی فلفل محلی همدانی است که با فلفل بیور که طعم تندی ملایمی دارد تهیه می‌شود. در این مطلب شما را با دستور تهیه این ترشی آشنا می‌کنیم.

گروه ایرنا زندگی - بیوَر یا فلفل همدانی، نوعی فلفل با تندی ملایم است که بیشتر در شهر همدان استفاده می‌شود. از فلفل بیور می‌توانید  به صورت خام، کبابی یا در ترشی استفاده کنید.

ترشی بیور همدانی

مواد لازم:

فلفل بیور ۵۰۰ گرم
سرکه ۷۵۰ میلی لیتر
نمک یک تا ۲ قاشق غذاخوری

طرز تهیه و دستور پخت ترشی بیور

طرز تهیه

فلفل‌ها را بشویید و آبکش کنید و هر کدام را با سوزن سوراخ کنید تا سرکه به داخلشان نفوذ کند سپس در قابلمه بریزید و رویش را با آب پر کنید و ۲ قاشق غذاخوری نمک اضافه کرده و چند ساعت تا یک شب بگذارید در آب نمک بماند تا تلخی آن گرفته شود و آبکشی کنید.  

قابلمه‌ای بزرگ و پر آب را روی حرارت بگذارید تا به جوش بیاید سپس بیورها را داخل آب جوش بریزید و ۳۰ ثانیه بجوشانید و آبکش کنید. (بیشتر از این زمان بیورها له شده و ظاهرشان خراب می‌شود). زمانی که آب فلفل ها کاملا گرفته شد به مدت ۳ ساعت روی پارچه حول‌های  پهن کنید تا خشک شوند.

فلفل‌های همدانی را داخل شیشه بریزید و رویشان را با سرکه پرکنید و در شیشه را محکم کنید و در گوشه‌ای خنک قرار دهید.  بعد از ۷ – ۱۰ روز ترشی جا می‌افتد.  افزودن نمک به این ترشی کاملا سلیقه‌ای است.   

ترشی بیور با سیر

مواد لازم:

فلفل بیور یک کیلو
سرکه ۲ لیوان
نمک ۲ قاسق غذاخوری
سیر یک بوته
آب به میزان لازم

طرز تهیه و دستور پخت ترشی بیور

طرز تهیه

فلفل بیرور را بشویید و آبکش کنید.  مقداری آب با یک قاشق چایخوری نمک در قابلمه بریزید و روی حرارت بگذارید زمانی که به جوش آمد فلفل‌ها را در قابلمه ریخته و ۵ دقیقه بجوشنید تا تلخی‌اش گرفته شود.  فلفل‌ها را آبکشی کرده با دستمال آشپزخانه خشک کنید و به همراه ۴ لیوان آب و سرکه و نمک روی حرارت بگذارید و ۱۰ دقیقه بپزید و سپس کناری بگذارید تا خنک شود.  

به گزارش وب گاه بیتوته، سیرها را پوست گرفته به فلفل‌ها اضافه کنید و داخل شیشه بریزید و درش را ببندید.  ۱۰ روز در یخچال بگذارید تا ترشی بیور همدانی جا بیوفتد.  می‌توانید از سبزیجات معطر مثل نعنا و ترخون یا تخم گشنیز در این ترشی استفاده کنید.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.