گروه ایرنا زندگی - در روزهایی که به ایام نوروز نزدیک میشویم، پخت شیرینیهای خوشمزه و خانگی برای پذیرایی در این ایام رونق میگیرد و همه به تکاپوی تهیه شیرینی میافتند. شیرینیهای مخصوص نوروز که در خانه تهیه میشوند، بسیار متنوع، رنگارنگ و خوشمزه هستند.
شیرینی نخودچی یکی از انواع شیرینیهای خوشمزه و مشهور ایرانی است که عطر و طعم فوقالعادهای دارد و بسیار محبوب و پر طرفدار است. اما پخت این شیرینی نیاز به رعایت برخی نکات و فوت و فنهای خاص خود را دارد.
در این مطلب طرز تهیه شیرینی نخودچی همراه با ارائه نکات مهم برای پخت این شیرینی تقدیم به شما کاربران گرامی خواهد شد.
مواد لازم
آرد نخود گل: ۱ کیلو
پودر قند: ۴۰۰ گرم
روغن جامد: ۵۰۰ گرم
پودر هل: ۱ قاشق چایخوری
وانیل: یک چهارم قاشق چایخوری
طرز تهیه شیرینی نخودچی
۱ ـ ابتدا روغن جامد را روی حرارت خیلی کم اجاق گاز بگذارید تا باز شود. نیازی به داغ شدن روغن نیست و همینکه روغن باز شد، اجاق گاز را خاموش کنید.
۲ ـ روغن را داخل یک کاسه بزرگ و مناسب بریزید؛ سپس پودر هل و وانیل را اضافه کنید و هم بزنید. در مرحله بعد پودر قند را به روغن اضافه کنید و خوب هم بزنید تا پودر قند کاملا در روغن حل و شفاف شود.
۳ ـ در مرحله بعد آرد نخود را کم کم به کاسه اضافه کنید و با دست هم بزنید. خیلی مهم است که آرد را یکباره به مواد اضافه نکنید. همه آرد نخود باید کم کم به خورد خمیر برود. خمیر به دست آمده را ۵ دقیقه ورز بدهید؛ سپس یک کیسه نایلونی روی خمیر بکشید و بگذارید داخل محیط آشپزخانه حدودا ۵ تا ۶ ساعت استراحت کند.
۴ ـ بعد از اینکه خمیر استراحت کرد، دوباره خمیر را به مدت ۵ دقیقه ورز بدهید؛ سپس مقداری از خمیر را بردارید و روی میز کار پهن کنید و روی خمیر را با کف دست خوب بکوبید تا یکدست شود. به ارتفاع خمیر هم توجه داشته باشید که بیش از اندازه کوتاه یا خیلی بلند نباشد.
حالا با قالبهای مخصوص شیرینی نخودچی قالب بزنید و شیرینیها را داخل سینی فر بچینید. روی هر کدام از شیرینیها یک خلال پسته بگذارید؛ سپس سینی فر را داخل فر ۱۷۰ درجه سانتیگراد به مدت ۱۰ دقیقه بگذارید تا شیرینی نخودچی شما بپزد.
بعد از پخت سینی را در جای خنک بگذارید تا شیرینیها سرد شوند. سعی کنید یکی دو ساعت به شیرینیها دست نزنید تا کاملا خنک شود.
۵ نکته مهم برای پخت شیرینی نخودچی در منزل
۱ ـ برای تهیه هر نوع شیرینی آردی بهتر است از روغنهای مخصوص شیرینی آردی استفاده کنید که به صورت حلبی در فروشگاههای فروش روغن موجود است و چربی آنها مخصوص شیرینی آردی است. در صورتی که به این روغن دسترسی ندارید، از روغن جامد نباتی استفاده کنید.
توجه داشته باشید که هرگز از روغنهای صاف قنادی که در لوازم قنادیها موجود است، استفاده نکنید؛ زیرا باعث خشکی بیش از حد شیرینی میشوند. توصیه ما این است که اگر از روغن مخصوص شیرینی آردی استفاده نمیکنید، حتما از مخلوط روغن جامد نباتی و روغن صاف قنادی استفاده کنید.
۲ ـ کف سنی فر را چرب نکنید و نیازی به پهن کردن کاغذ روغنی کف سینی نیست. اگر شیرینی شما بعد از قالب زدن برق میزد یا دستتان چرب شد، بهتر است کمی دیگر آرد نخود به خمیر اضافه کنید.
۳ ـ دمای فر برای پخت شیرینی نخودی نباید روی آخرین درجه باشد؛ زیرا شیرینی نخودی خیلی زود میسوزد. اگر از فر برقی یا تستر استفاده میکنید، دمای فر باید ۱۰ درجه از فر گازی کمتر باشد.
۴ ـ شیرینی نخودی بعد از پخت حالت شل دارد و اگر به آن دست بزنید، پودر میشود. اجازه بدهید شیرینی داخل سینی فر به مدت یک تا دو ساعت بماند، بعد آن را از سینی خارج کنید.
۵ ـ مهمترین مسئله برای تهیه یک شیرینی نخودچی خوشمزه استفاده از آرد نخود مرغوب است. آرد نخود گل بهترین آرد نخود در بازار است. حتما آرد نخود را از لوازم قنادیهای معتبر و به صورت فلهای تهیه کنید و قبل از استفاده یکبار آن را الک کنید.
نظر شما