ربهای خانگی که بویاش تا چند کوچه آنطرفتر میرود و ردش، نوستالژی کودکی و حیاط بزرگ خانههای ویلایی است. فوت و فنهای رب خانگی اما اگر رعایت شود، سختیاش را به جان میخرید و دیگر از ربهای کارخانهای استفاده نمیکنید. ربهایی خانگی که قطعا طعم و مزه غذا را چندین برابر لذیذ میکنند.
مواد لازم:
- نمک: ۴۰ گرم
- آب: ۲ کیلوگرم
- روغن مایع: ۱۰۰ گرم
- گوجه فرنگی: ۱۰ کیلوگرم
طرز تهیه و دستور پخت:
۱. ابتدا گوجهفرنگیها را بشویید و بعد از اینکه آبشان گرفته شد، آنها را از وسط نصف کنید و در قابلمهای متناسب با حجم گوجهها قرار دهید.
۲. گاز را روشن و صبر میکنیم تا آب گوجهفرنگیها در بیاید و به جوش بیاید. در این حالت پوست گوجهفرنگیها خیلی راحت جدا میشود.
۳. بعد از اینکه گوجهها نرم شدند، زیر قابلمه را خاموش میکنیم و یک توری با سوراخهای ریز را آماده میکنیم.
۴. سپس گوجهها را از توری رد میکنیم تا پوست و دانهها جدا شود.
۵. دوباره پوره گوجه را داخل قابلمه میریزیم و میگذاریم بجوشد. وقتی جوش آمد ننمک را اضافه میکنیم و صبر میکنیم تا رب به غلظت کافی برسد.
۶. سپس زیر گاز را خاموش میکنیم و وقتی خنک شد آن را در قالبهای مورد نظر میریزیم و فریز میکنیم.
در این زمینه بخوانید:
فوت و فنها:
- گوجههایی که دانههای گوشتی کمتری دارند مناسبترند؛ زیرا هم زمان کمتری برای پخت میبرند و هم رب دلچسبتر و غلیظتر میشود. همچنین گوجههایی که از نظر شکلی کمی بلندتر هستند از گوجههای پهن و کوتاه برای تهیه رب و سس گوجه انتخاب بهتری هستند.
- اگر میخواهید برای زمان زیادی رب گوجه فرنگی را نگهداری کنید، احتمال این که کپک بزند و خراب شود، بسیار است بنابراین میتوانید رب را در قالبهای یخ بریزید و هر زمان که خواستید یک تکه از آن را برداشته و در غذا استفاده کنید.
- برای جلوگیری از کپکزدن نمک به رب اضافه کنید.
- مراقب باشید تا دانههای گوجه از توری رد نشود زیرا باعث کپکزدن رب میشود.
- دائما باید رب را هم بزنید وگرنه ته میگیرد.
نظر شما