شهید سید حسن نصر الله الگوی مقاومت حسینی

از مخالفان سرسخت رژیم صهیونیستی بود و در مصاحبه ای در سال ۲۰۰۰ گفت: من به رژیم صهیونیستی به عنوان یک کشور قانونی اعتقاد ندارم، زیرا این کشور بر اساس اشغالگری بنا شده است. بر همین مبنا او خواستار مقاومت مستمر در برابر اشغال لبنان توسط رژیم صهیونیستی بود و در همین راه هادی پسر ۱۸ ساله اش در سال ۱۹۹۷ در مبارزه با نیروهای رژیم صهیونیستی به شهادت رسید.

گروه ایرنا زندگی - مکان بیروت – لبنان، زمان ۳۱ اوت ۱۹۶۰ اولین فرزند سیدعبد الکریم و مهدیه به دنیا می‌آید و آنها نام سید حسن را برای او انتخاب میکنند. سیدی که بعدها لقب  صادق الوعد را می‌گیرد. لقبی که به راستی شایسته اش بود چرا که حرفش حرف بود و مورد اعتماد دوست و دشمن. سیدی که بعدها مایه فخر نه فقط لبنان بلکه جهان اسلام شد. سیدی که ادامه روی واقعی راه امام حسین بود و تمام دوران زندگی‌اش را در راه مبارزه با صهیونیسم گذراند. سیدی که رژیم صهیونیستی جرات مقابله با او را نداشت و با ده ها تن موشک سنگر شکن او را به شهادت رساند.

سید حسن نصرالله از کودکی تا رهبری حزب الله

سید حسن از همان دوران کودکی دانش آموزی جدی بود. در سنین جوانی به تحصیل تعالیم اسلامی روی آورد. پس از وقوع جنگ داخلی در لبنان در سال ۱۹۷۵ که باعث فرار خانواده از بیروت به جنوب شد، نصرالله به امل، یک گروه شبه نظامی شیعی لبنان پیوست. اندکی پس از آن برای تحصیل در حوزه علمیه شیعه عازم نجف اشرف شد. پس از اخراج صدها دانشجوی لبنانی از عراق در سال ۱۹۷۸، به لبنان بازگشت و با امل جنگید و فرمانده دره بقاع شد. پس از تهاجم رژیم صهیونیستی به لبنان در سال ۱۹۸۲، نصرالله امل را ترک کرد تا به جنبش نوپای حزب الله بپیوندد. سید حسن از همان زمان با امام خمینی آشنا شد و به شدت تحت تاثیر او قرار گرفت.

شهید سید حسن نصرالله، دبیرکل حزب الله لبنان در مصاحبه ای درباره تاریخچه آشنایی خود با آیت الله خامنه ای گفته است: "پس‌ از تأسیس حزب‌الله از امام خمینی خواستیم نماینده‌ای از طرف ایران به ما معرفی کند؛ سپس ایشان امام خامنه‌ای را که در آن زمان رئیس‌جمهور بودند، معرفی کرده و فرمودند «آقای خامنه‌ای نماینده من هستند» بر همین اساس، روابط حزب‌الله لبنان و حضرت آیت‌الله خامنه‌ای از همان ساعات اولیه تأسیس و ایجاد این گروه آغاز شد.

در سال ۱۹۷۵، جنگ داخلی لبنان خانواده او را مجبور کرد به خانه اجدادی خود در روستای بزوریه در جنوب لبنان بازگردند. در آنجا نصرالله، ۱۵ ساله، به جنبش امل، یک سازمان سیاسی و شبه نظامی به نمایندگی از شیعیان در لبنان، پیوست. سید حسن جوان از جنوب لبنان برای مطالعات قرآنی در یک حوزه علمیه به نجف رفت. در سال ۱۹۷۸، نصرالله و دیگر روحانیون و دانشجویان شیعه که توسط دولت بعث معاند شناخته می شدند، مجبور به ترک عراق و بازگشت به لبنان شدند و پس از آن در مدرسه شیخ عباس الموسوی رهبر امل درس خواند و تدریس کرد.

در سال ۱۹۸۲، پس از تهاجم رژیم صهیونیستی، نصرالله به دنبال موسوی از امل خارج شد و وارد حزب الله شد. در سال ۱۹۹۲، ارتش صهیونیستی الموسوی را به همراه همسر و سه فرزندش به شهادت رساند و سید حسن نصرالله به رهبری جنبش حزب الله در آمد. حزب الله تحت رهبری نصرالله، یکی از مخالفان جدی نیروهای رژیم صهیونیستی شناخته شد و توانست به موفقیت‍‌های بزرگی برسد.

شهید سید حسن نصر الله الگوی مقاومت حسینی

دستاوردهای حزب الله با رهبری سید حسن نصرالله

در سال ۲۰۰۰ حملات حزب الله به نیروهای مسلح رژیم صهیونیستی عامل مهمی در عقب نشینی صهیونیست ها از جنوب لبنان بود. این دستاورد جایگاه سیاسی ملی حزب الله را تا حد زیادی تقویت کرد. پس از عقب نشینی صهیونیست ها، نصرالله در راس تبادل پیچیده اسرا با این رژیم بود. در نتیجه این تبادل صدها فلسطینی و اعضای حزب الله آزاد شدند و اجساد مبارزان به لبنان بازگردانده شد.

شهید سید حسن نصر الله از مخالفان سرسخت رژیم صهیونیستی بود و در مصاحبه ای در سال ۲۰۰۰ گفت: من به رژیم صهیونیستی به عنوان یک کشور قانونی اعتقاد ندارم، زیرا این کشور بر اساس اشغالگری بنا شده است. بر همین مبنا او خواستار مقاومت مستمر در برابر اشغال لبنان توسط رژیم صهیونیستی بود و در همین راه هادی پسر ۱۸ ساله اش در سال ۱۹۹۷ در مبارزه با نیروهای رژیم صهیونیستی به شهادت رسید.

در سال ۲۰۰۴ او تبادل اسرا با صهیونیستها را ترتیب داد که بسیاری از اعراب آن را یک پیروزی می دانستند. در تلاش برای تحت فشار قرار دادن رژیم صهیونیستی برای آزادی زندانیان دیگر، نیروهای شبه نظامی حزب الله در سال ۲۰۰۶ عملیات نظامی را از جنوب آغاز کردند و تعدادی از سربازان صهیونیستها را کشتند و دو نفر را ربودند. این اقدام رژیم صهیونیستی را به انجام یک حمله نظامی بزرگ علیه حزب الله سوق داد. در آغاز جنگ، برخی از رهبران عرب از نصرالله و حزب الله به دلیل تحریک درگیری انتقاد کردند. اما در پایان جنگ ۳۳ روزه سید حسن نصرالله اعلام پیروزی کرد و بار دیگر به عنوان یک رهبر بزرگ در بسیاری از کشورهای عربی ظاهر شد. حزب الله توانست با نیروهای دفاعی اسراییل تا حد توقف بجنگد این شاهکاری بود که هیچ شبه نظامی عرب دیگری انجام نداده بود.

شهید سید حسن نصر الله الگوی مقاومت حسینی

حزب الله همیشه زنده است

«به همه شما، به دشمن، به دوست، به تمام جهان اطمینان می‌دهم؛ نه می‌توانید حزب‌الله را از بین ببرید و نه می‌توانید جنبش‌های مقاومت شرافتمندانه در فلسطین را از بین ببرید. شما هرگز نخواهید توانست این کار را انجام دهید، زیرا مقاومت یک ارتش متعارف نیست و مقاومت، قبل از هر چیز، مردم است. مردمی با ایمان، اراده، اعتماد به پیروزی، عاشق شهادت، و خوار و ذلیل. این مردمی است که هیچ کس نمی تواند آنها را شکست دهد. شما می توانید مردان، زنان، کودکان و افراد مسن آن را بکشید. ممکن است ساختمان ها و خانه های آنها را بالای سرشان خراب کنید. اما شما نمی توانید آنها را شکست دهید. و اطمینان می‌دهم که مقاومت شکست نخواهد خورد. و مقاومت شکست نخواهد خورد.» - شهید سید حسن نصرالله

فعالیت های سید حسن در حزب الله ضربه های بزرگی به رژیم صهیونیستی وارد کرد. در سال‌های ۲۰۰۰ و ۲۰۰۶ و پیوسته تا این لحظه، سید نصرالله و یاران باوفایش در حزب الله، زندگی خود را وقف سازندگی کرده‌اند و موفق شدند، ضربات پشت سر همی به صهیونیسم وارد کنند. مقاومت لبنان به رهبری حزب‌الله، جنوب لبنان را از اشغال صهیونیست‌ها آزاد کرد و حزب الله پس از نزدیک به ۲۰ سال مبارزه، توانست بار دیگر در سال ۲۰۰۶ پیروزمندانه با تهاجم صهیونیست ها مقابله کند. صهیونیستی که همیشه تظاهر به برتری نظامی و تسلط ابدی بر منطقه داشته است. او همواره به دلیل درایت، صداقت و دقت، با دید روشن از ظرفیت های دشمن، افشای دروغ ها و دستکاری های آن و برنامه ریزی برای یک پیروز استراتژیک شهره بود.

رهبری و مبارزه سید نصرالله مستقیماً با جنبش اسرا و آزادی اسیران رژیم صهیونیستی ارتباط داشت. از آزادسازی زندان خیام توسط مقاومت پیروزمند لبنان در سال ۲۰۰۰، آزادسازی لانه های شکنجه اشغالگران و همدستان آنها و تبدیل آن به موزه افتخار کسانی که در آنجا مجاهدت کردند و فداکاری کردند، تا تبادل مکرر زندانیان توسط حزب الله و مقاومت لبنان؛ از جمله تبادل اسرا در سال ۲۰۰۴، که ۴۰۰ اسیر فلسطینی، ۲۳ لبنانی، پنج سوری، سه مراکشی، سه سودانی، یک لیبیایی و یک اسیر آلمانی-انگلیسی زندانی رژیم صهیونیستی را آزاد کرد. این مبادلات که خود سید نصرالله در آن نقش عمده ای داشت، بار دیگر نشان داد که تنها سازوکار عملی موجود برای آزادی زندانیان در زندان های اشغالی، آزادسازی سرزمین و دستیابی به مبادله است.

صهیونیست ها ابزاری در دست آمریکایی ها

شهید سید حسن نصرالله همواره با بالاترین وضوح در مورد نیروهای دشمنی که مردم لبنان و فلسطین با آن روبرو هستند، رهبری، صحبت و تحلیل میکرد و اتحاد صهیونیسم و آمریکا را به رسمیت می شناخت و می گفت: «آمریکا خود تصمیم گیرنده است. در آمریکا، شما شرکت های بزرگ را دارید. شما سه‌گانه‌ای از شرکت‌های نفتی، تولیدکنندگان سلاح و به اصطلاح «صهیونیسم مسیحی» دارید. تصمیم‌گیری در دست این اتحاد است. رژیم صهیونیستی ابزاری در دست انگلیسی‌ها بود و اکنون ابزاری در دست آمریکاست». او در آوریل ۲۰۲۴ مجدداً این بیانیه را تکرار کرد و تأکید کرد: «این ادعا که آمریکایی‌ها نمی‌توانند رژیم صهیونیستی را مجبور به انجام کاری کنند، بیهوده است. بر اساس برخی نظریه ها، رژیم صهیونیستی کنترل آمریکا را در دست دارد. نه آقا این آمریکاست که رژیم صهیونیستی را کنترل می کند.» او از رویارویی با نیروهای مرتجع عربی و اسلامی که به عنوان عوامل و متحدان ​​صهیونیسم کار می‌کردند، تردیدی نداشت و در عوض برای ایجاد اتحاد مقاومت انقلابی و تعمیق بیش از پیش پیوندهای ناگسستنی خون، تعهد و مبارزه بین لبنان و فلسطین تلاش خستگی‌ناپذیری کرد و در نهایت در اوج، به شهادت رسید.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.