۵ فروردین ۱۴۰۳، ۹:۱۰
کد خبرنگار: 881
کد خبر: 85413471
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

پخت «ماش پلو» به دو روش ساده و مجلسی

۵ فروردین ۱۴۰۳، ۹:۱۰
کد خبر: 85413471
پخت «ماش پلو» به دو روش ساده و مجلسی

«ماش پلو» یکی از غذاهای بسیار مقوی و مفید و در عین حال خوش طعم است که خیلی ساده و راحت تهیه می شود.

گروه ایرنا زندگی - «ماش پلو» یکی از غذاهای بسیار مقوی و مفید و در عین حال خوش طعم است که خیلی ساده و راحت تهیه می شود.

مواد لازم برای ماش پلو

ماش: نصف پیمانه

برنج : یک پیمانه

گوشت چرخ کرده :۲۵۰ گرم گرم

زعفران دم کرده : ۲ قاشق غذا خوری

پیاز داغ طلایی بدون روغن: ۲ قاشق غذا خوری

روغن زیتون :۲ قاشق غذا خوری

نمک : به میزان لازم

پیاز :۱ عدد

آب : ۲ پیمانه

پخت «ماش پلو» به دو روش ساده و مجلسی

طرز تهیه ماش پلو

ماش را با آب بپزید و نمک و کمی زردچوبه اضافه کنید و پس از پخت صبر کنید تا آب آن تبخیر شود.

برنج را با آب و کمی نمک خیسانده و پس از دو ساعت با روغن زیتون روی حرارت گذاشته و یکی دو بار به آرامی هم بزنید و وقتی آب آن تبخیر شد.روی شعله پخش کن گذاشته و حرارت را کم کنید تا دم بکشد. در صورت استفاده از پلوپز برنج را با روغن زیتون در پلوپز بریزید و پخت کته را با آن انجام دهید.

گوشت چرخ کرده را با کمی روغن و پیاز رنده شده و نمک و زردچوبه و فلفل و یک عدد سیر رنده شده تفت داده ،سپس نصف لیوان آب روی آن بریزید تا پخته شده و هر زمانی که آب گوشت تبخیر شد شعله را خاموش کنید.

مخلوطی از برنج زعفرانی و گوشت و ماش و پیاز داغ را لابه لای برنج کشیده و یا روی برنج تزیین کنید.

پخت «ماش پلو» به دو روش ساده و مجلسی

نکاتی برای خوشمزه تر کردن ماش پلو و چند خواص بی نظیر آن

ماش پلو را می توانید با هویج ، مرغ ، تخم مرغ، تن ماهی ،گوشت چرخ کرده و یا نیمرو میل کنید که بسیار خوشمزه می‌شود.

ماش را در کمی روغن تفت دهید تا هم باعث خوشمزگی آن شود و هم مانع جدا شدن پوست آن شود.

ماش را در حین پخت چندین بار تست کنید تا مطمئن شوید پخته شده است. همچنین نباید بگذارید تا ماش له شود.

هنگام آبکش کردن برنج مرتب آن را چک کنید تا مغز آن پخته شده و له نشود. 

نسبت ماش و برنج  مانند عدس و برنج است. یعنی یک پیمانه ماش در ازای سه پیمانه برنج

اضافه کردن مقداری شوید برای زیباتر شدن برنج مناسب است. ولی نباید میزان شوید زیاد باشد چون باعث تلخی ماش پلو می شود. 

ماش پلو با مرغ یک غذای مجلسی می شود که باید از قبل مرغ را با ادویه های دلخواه و آب بپزید و در مقداری روغن یا کره تفت دهید و در کنار ماش پلو سرو کنید.

ماش های ریز و سبز را از بقیه ماش ها جدا کنید چون به خاطر سفت بودن در غذا زیر دندان می آید.

ماش برای افراد دیابتی  و کسانی که دارای کلسترول بالا و پوکی استخوان هستند ، بسیار مناسب است.

ماش بخاطر داشتن فسفر ، کلسیم و پتاسیم  بالا برای ریزش مو مناسب است.

ماش دارای آنتی اکسیدان های فراوان است و برای شفافیت پوست مفید است.

ماش را در رژیم غذایی خود قرار دهید.تا مانع از یبوست شود.

برای متعادل کردن فشار خون و قند خون ماش را بیشتر استفاده کنید.

به گزارش نمناک، خوردن ماش برای افراد کم خون و زنان باردار توصیه می شود چون ماده بسیار مفید است. 

اگر قصد لاغری و کاهش وزن دارید حتما ماش را در رژیم غذایی خود بکار ببرید.چون حاوی پروتئین و فیبر فراوان است.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.