گروه ایرنا زندگی - درنجوش غذایی کامل است که مصرف آن به همراه نان تازه، بسیار لذتبخش است و خواص بسیاری نیز دارد. این غذای محلی در واقع درهمجوش بوده که به مرور زمان به درنجوش تبدیل شده است.
غذای سنتی دَرَنجوش شهرستان ابرکوه به ثبت ملی رسیده است. در ادامه با مواد لازم و روش تهیهی این غذا آشنا میشویم. با ما همراه باشید.
مواد لازم
پیاز: ۱ عدد متوسط
بادمجان: ۴ تا ۵ عدد متوسط
سیر: ۱ تا ۲ عدد متوسط
برنج: ۱ پیمانه
لپه: نصف پیمانه
کشک ساییده: ۲ پیمانه
گوشت گوسفندی: ۵۰۰ گرم
گردو خردشده: ۲ پیمانه
نمک، فلفل و زردچوبه: به میزان لازم
سبزیجات معطر (نعناع خشک، ترخون یا ریحان خشک): به میزان لازم
روش تهیه
۱- ابتدا پیاز را نگینی خرد کرده و کمی تفت میدهیم تا رنگش طلایی شود.
۲- گوشت را داخل پیاز میریزیم و تفت میدهیم. سپس به آن نمک، فلفل، زردچوبه و کمی آب اضافه میکنیم و میگذاریم بپزد.
۳- داخل یک ظرف دیگر، لپهها را با کمی نمک میگذاریم بپزد و وقتی نیمپز شد، برنج را هم به آن اضافه میکنیم.
۴- بادمجانها را سرخ کرده و با سیر و پیاز سرخشده مخلوط میکنیم و میکوبیم تا کاملاً له شود.
۵- لپه و برنج را که خوب پخته شدند، اضافه میکنیم و مجدداً با گوشتکوب آنها را میکوبیم.
۶- زمانی که گوشت کاملاً پخت، آن را له کرده و به مواد دیگر اضافه میکنیم.
۷- حالا مخلوطی از این مواد که یکدست شده را روی گاز میگذاریم و مرتب هم میزنیم تا ته نگیرد و در حین هم زدن، به آن کشک را هم اضافه میکنیم.
نکات
. حدوداً ۲ ساعت زمان لازم داریم تا غذا کاملاً جا بیفتد.
. چند دقیقه قبل از سرو، نعناع، ترخون یا ریحان خشک را درون یک ماهیتابه با روغن تفت داده و به غذا اضافه میکنیم.
. برای تزیین غذا هم میتوانید از سبزیجات، گردو، پیازداغ و سیرداغ استفاده کنید.
نظر شما