گروه ایرنا زندگی - یکی از غذاهای سنتی عشایر اردبیل که معمولاً هم در دشت مغان زندگی می کنند خینگل یا خنگر می باشد که جزو غذاهای محلی آذربایجان محسوب میشود و از گوشت چرخ کرده، آرد و ماست تهیه شده است. همچنین از انواع ادویه ها و گوجه در آن استفاده می شود و در بعضی از معروفترین رستوران های اردبیل این غذا را می توانید پیدا کنید. یا اگر سری به چادرهای عشایر در دشت مغان بزنید میتوانید این غذا را در بهترین نوع خود تجربه کنید.
در ادامه مواد لازم برای تهیه این غذای محلی را مشاهده می کنید و سپس طرز تهیه آن را به شما آموزش میدهیم.
مواد لازم برای تهیه غذای آذربایجانی خینگل
آرد: دو پیمانه سرخالی
آب: مقداری
گوشت چرخ کرده: ۱۵۰ گرم
پیاز متوسط: یک عدد
ماست: دو پیمانه
سیر: ۳الی۴ حبه
رب گوجه فرنگی: ۲قاشق سوپ خوری
نمک، زردچوبه و زعفران: به مقدار لازم
طرز تهیه غذای آذربایجانی خینگل
برای تهیه این غذا باید ابتدا آرد را داخل یک ظرف مناسب بریزید و یک قاشق مرباخوری نمک به آن اضافه کنید و به تدریج آب را داخل آن ریخته تا یک خمیر سفت حاصل شود و روی خمیر را نهایتاً با یک نایلون بپوشانید و یک ساعت به آن استراحت بدهید تا در دمای آشپزخانه بماند.
پس از آن باید روی یک سطح صاف آرد بپاشید و خمیر را روی آن با کمک وردنه پخش کنید تا به ضخامت ۲ تا ۳ میلی متر برسد و به اندازه مربع های ۳ در ۳ آنها را برش دهید و خمیر را حدود نیم ساعت در هوای اتاق قرار دهید تا خشک شود.
حالا داخل یک قابلمه بزرگ آب جوش بریزید وقتی که جوش آمد، روغن مایع، نمک و زردچوبه را به آن اضافه کرده و خمیرهای خشک را داخل آبی که در حال جوشیدن است بریزید و آنقدر آنها را بپذید که حالت خامی خمیر گرفته شود.
بعد آنها را آبکش کنید و مقداری آب سرد روی آنها بریزید و سپس داخل ظرفهای مناسب جهت سرو کردن قرار دهید و برای تزئین روی آن سیر، ماست و گوشت چرخ کرده تفت داده شده بریزید.
نظر شما