کویر ورزنه؛ جاذبه گردشگری طبیعی اصفهان

۳ بهمن ۱۴۰۱، ۱۳:۴۶
کد خبر: 85007215
کویر ورزنه؛ جاذبه گردشگری طبیعی اصفهان

کویر ورزنه یکی از جاذبه های گردشگری اصفهان است که دارای بزرگترین سایت تفریحی کویر در ایران می باشد.

گروه ایرنا زندگی -  گرمای هوای کویر در تابستان طاقت فرسا است یکی از بهترین مکان های برای سفر در فصل زمستان و سردی هوا، کویرها هستند یکی از بهترین مکان ها برای گردشگری در فصل زمستان و کویر گردی و  راه رفتن روی ماسه های داغ، کویر ورزنه است.  

کویر ورزنه (به انگلیسی : Varzaneh Desert) یکی از جاذبه‌های گردشگری طبیعی استان اصفهان است که دارای بزرگترین سایت تفریحی کویر در ایران است که شامل بخش‌هایی از جمله موتورهای چهار چرخ یک نفره و دو نفره، زیپ لاین، سافاری، شتر سواری، رستوران، شربت خانه، کمپینگ و پاراگلایدر است.

از آنجا که امکان دسترسی به کویر از مسیر جاده حسن آباد وجود دارد، این کویر را به نام کویر حسن آباد هم می‌شناسند. در شهر گردشگری ورزنه میتوانید از تالاب بین المللی گاوخونی هم دیدن نمایید. 

کویر ورزنه؛ جاذبه گردشگری طبیعی اصفهان

کویر ورزنه کجاست؟

کویر ورزنه با وسعت ۱۷ هزار هکتار در ۱۰ کیلومتری  شهر ورزنه در بخش شرقی استان اصفهان در ۱۱۷ کیلومتری شهر اصفهان و ۱۵۰ کیلومتری غرب یزد و جنوب غربی تالاب بین المللی گاوخونی قرار دارد.  

کویر ورزنه در شمال با شهرستان ورزنه و رودخانه زاینده رود، در شرق با تالاب گاوخونی، در جنوب با حسن آباد و در غرب با محور مواصلاتی ورزنه به حسن آباد احاطه شده است.  

فاصله کویر ورزنه تا شهر تهران حدود ۵۳۰ کیلومتر است و دسترسی به آن آسان است. شما میتوانید از شهر های اصفهان، اردستان، انارک و شهرضا به کویر ورزنه دسترسی داشته باشید.  

مسیر دسترسی به کویر ورزنه از اصفهان: شما با دو ساعت رانندگی از مرکز اصفهان به کویر ورزنه خواهید رسید. برای رسیدن به کویر از جاده آبشار در شرق اصفهان به سمت کمربندی بروید و بزرگراه را تا جاده اصفهان – ورزنه ادامه دهید. در ورودی شهر از میدان آزادی به سمت خیابان بهشتی بروید و خیابان را تا انتها ادامه دهید تا به جادده دستجرد – ورزنه برسید، سپس به سمت راست بپیچید و تا چند کیلومتر جلوتر به کویر ورزنه برسید.  

مسیر دسترسی به کویر ورزنه از تهران: برای دسترسی به کویر ورزنه از تهران باید وارد بزرگراه خلیج فارس در جنوب تهران تهران شوید و به سمت قم بروید در ادامه با عبور از شهرهای کاشان و اردستان به ورودی شهر نائین برسید و از  جاده کمربندی به سمت تنگستان حرکت کنید وارد جاده ورزنه در سمت چپ شوید تا به روستای ورزنه برسید. کویر ورزنه در فاصله کوتاهی از جنوب روستا قرار گرفته است.

کویر ورزنه؛ جاذبه گردشگری طبیعی اصفهان

معرفی کویر ورزنه اصفهان

کویر ورزنه در قدیم به نام بیابان خارا شناخته می شود ولی در حال حاضر کویر ورزنه بخش نزدیک به شهر ورزنه و بیابان خارا بخش نزدیک به روستای خارا می باشد. این بخش حدود ۳۰ کیلومتر دورتر از کویر ورزنه است و به دلیل زمین سستی که دارد مکان خوبی برای گردشگری محسوب نمی‌شود و دارای امکانات گردشگری نیست.  

یکی از مشخصه‌های بارز این کویر وزش بادهای متفاوت است که فرم هایی دیدنی و خارق العاده از تپه های ماسه ای طولی، هلالی و هرم های ماسه ای ایجاد میکند که ارتفاع برخی از آن ها به ۱۰۰ متر هم می رسد.  

طول تل ماسه ها حدود ۴۵ کیلومتر است و عرضشان از ۱۰ کیلومتر در نزدیک ورزنه و یک کیلومتر در خارای جرقویه می رسد.  

بیشتر بخش غربی کویر ورزنه با ماشین قابل دسترسی است ولی برای بازدید از حاشیه شرقی یا باید از سمت شهر ورزنه از بین شنزارها عبور کنید یا مسیر حاشیه جنوبی شهر ورزنه را در امتداد زاینده رود به سمت شرق ادامه دهید.  

برای بازدید جنوب و شهر کویر حتما باید از ماشین‌های آفرود دو دیفرانسیل و راهنمای حرفه‌ای کمک بگیرید.  

رمل‌ها و تپه‌های منحصر به فرد کویر در کنار بزرگترین سایت تفریحی کویری ایران، باعث شده کویر ورزنه یکی از پرطرفدارترین مقاصد کویر نوردان محسوب شود.

کویر ورزنه؛ جاذبه گردشگری طبیعی اصفهان

پوشش گیاهی کویر ورزنه

به گزارش وب گاه بیتوته، گیاهان مختلفی در کویر ورزنه دیده می‌شود از جمله گیاه اسکنبیل که در اغلب کویر های و بخش مرکزی ایران می‌روید و از تیره علف های هفت بند است. این گیاه در عربی به نام بطبط شناخته می‌شود، رویش آن از اسفند شروع شده و تا اواخر اردیبهشت ادامه دارد. گل های اسکنبیل، ریز و سفید رنگ هستند و در فروردین تا اردیبهشت در زیباترین حالت خود قرار دارد.

"تاغ‌ها" درختچه‌هایی از تیره تاج خروس هستند که در برابر گرما و خشکی مقاومند و به دلیل داشتن سیستم ریشه‌ای بسیار گسترده برای بیابان زدایی مناسب هستند.

"نسی" که از تیره گندمیان است و در خاک های گچی و آهکی رشد می‌کند و برای بیابان زدایی مفید است. در اطراف ریشه این گیاه غلافی از دانه شن ایجاد می‌شود که باعث مقاومت گیاه در زمان کم آبی می‌شود.  

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.