اگر تا حالا درخشش یکی از سیارههای بیرونی منظومه شمسی را در آسمان شب ندیدهاید، ۲۰۲۰ سالی است که میتوانید با داشتن یک تلسکوپ این اجرام آسمانی را رصد کنید.
در این گزارش به رویدادهای فضایی پیش رو در سال ۲۰۲۰ نگاهی میاندازیم.
۱- سه سیاره مریخ، زحل و مشتری در یک «مقابله سیارهای» (وقتی زمین از بین آنها و خورشید عبور کند) به درخششی فوقالعاده زیاد خواهند رسید.
۲- سال ۲۰۲۰ سالِ زهره است چراکه این سیاره منظومه شمسی در نیمه اول سال ۲۰۲۰ تبدیل به یک شیء درخشان در غرب خواهد شد. درنتیجه میتوان زهره را بعد از غروب خورشید نزدیک به هلال ماه مشاهده کرد.
۳- از آنجاییکه چهار فضاپیما در تابستان آینده به فضا فرستاده خواهند شد، در سال ۲۰۲۰ تمرکز زیادی روی مریخ وجود دارد.
۴- یکی از نادرترین اتفاقات فضایی امسال مقارنه مشتری و زحل خواهد بود. بهطوریکه آنها در زاویۀ ۰۶/۰ درجه از یکدیگر قرار خواهند گرفت. این پدیده هر ۲۰ سال یکبار اتفاق میافتد.
۵- سال ۲۰۲۰ سال مهمی برای مریخ محسوب میشود. چراکه سیاره سرخ در این سال به زمین نزدیک میشود و یک پنجره دوساله به مریخ برای ما باز میشود. اگر ناسا (اداره کل ملی هوانوردی و فضا آمریکا)، ایسا (آژانس فضایی اروپا)، روسکوسموس (سازمان فضایی فدرال روسیه)، سنسایِ چین (سازمان ملی فضایی چین) و پایگاه هوایی امارات متحدۀ عربی نتوانند در این سال سفرهای فضایی خود به مریخ را تدارک ببینند (یعنی در زمانی که به خاطر نزدیک شدن مریخ به زمین فاصله کوتاه شده است) باید سفر خود را تا سال ۲۰۲۲ به تعویق بیندازند.
تقویم دیدن سیارات مختلف در سال ۲۰۲۰:
۱- ۲۷ بهمن و ۱۹ اسفند ۱۳۹۸ مریخ حرکتی رو به عقب دارد: سیاره مریخ برای چند هفته به نظر میرسد که رو به عقب حرکت میکند البته باید توجه داشت که این یک توهم خط دیداری است که در نتیجه مدار نرمال مریخ به وجود میآید. این اولین رویداد از سه رویداد مشابه در سال ۲۰۲۰ است که ستارهشناسان هیجان زیادی برای آن دارند.
۲- ۲۹ و ۳۰ بهمن ۱۳۹۸ هلال ماه درست بعد از غروب خورشید اول مریخ و سپس مشتری را میپوشاند. این پدیده از آمریکای شمالی قابلرؤیت است.
۳- ۸ اسفند ۱۳۹۸ زهره بعد از غروب خورشید در کنار هلال ماه خواهد درخشید.
۴- ۱۰ و ۱۱ فروردین ۱۳۹۹، مریخ، مشتری و زحل طوری با نزدیک شدن به یکدیگر تبدیل به یک گروه سیارۀ درخشان میشوند.
۵- ۴ فروردین ۱۳۹۹ بزرگترین کشیدگی زهره در امتداد آسمان اتفاق خواهد افتاد: در این حالت زهره به بالاترین نقطه در آسمان خواهد رسید.
۶- ۲۳ تیر ۱۳۹۹ مشتری به نقطه مقابله میرسد: این سیاره غولآسا در این نقطه به درخشانترین حالت خود خواهد رسید.
۷- ۲۷ تیر ۱۳۹۹ روز مأموریت ناسا به مریخ است. قرار است در این روز عملیات آغاز شود و در ۳۰ بهمن ۱۳۹۹ فضاپیما روی مریخ فرود بیاید.
۸- ۲۹ خرداد و ۲۲ تیر ۱۳۹۹ مریخ برای دومین بار در این سال حرکت رو به عقب خواهد داشت.
۹- در ۳۰ تیر ۱۳۹۹ زحل به نقطه مقابله میرسد: این سیاره حلقهدار در روشنترین حالت خود دیده خواهد شد.
۱۰- در ۲ مرداد ۱۳۹۹ مأموریت HX-۱ چین به مریخ آغاز میشود.
۱۱- ۵ مرداد ۱۳۹۹ مأموریت آژانس فضایی اروپا و روسیه آغاز میشود و در تاریخ ۲۹ اسفند فضاپیما روی مریخ مینشیند.
۱۲- در تیرماه هم مأموریت فضایی امارات متحده عربی بهعنوان اولین مأموریت علمی در فضا از جانب یک کشور عربی آغاز خواهد شد.
۱۳- در ۲۲ مهر ۱۳۹۹ مریخ در نقطۀ مقابله قرار میگیرد: سیاره قرمزرنگ در درخشانترین حالت خود از سال ۲۰۰۳ تابهحال قرار خواهد قرار گرفت.
۱۴- در ۲۳ مهر ۱۳۹۹ مریخ برای سومین بار در حالت عقبگرد قرار خواهد گرفت.
۱۵- در ۱ دیماه ۱۳۹۹ مقارنه بزرگ مشتری و زحل رخ خواهد داد: درست در آغاز زمستان بعد از غروب خورشید این دو سیاره در حالت ۰۶/۰ درجه قرار خواهند گرفت. این اتفاق از سال ۲۰۰۰ تابهحال نیفتاده است و تا سال ۲۰۴۰ هم نخواهد افتاد.
نظر شما