اپل یکی از پیشگامان بازار فناوری است. شرکتی آمریکایی که سالها پیش توسط استیو جابز و دوست صمیمیاش، استیو ووزنیاک، تاسیس شد و در کمتر از ده سال توانست به یکی از قدرتمندترین شرکتهای حوزه فناوری تبدیل شود. این روزها بسیاری از منتقدان اعتقاد دارند اپل از مسیر اصلیاش خارج شده و حالا تمرکزش را بر روی جذب مخاطبانش قرار داده و خلاقیت را فراموش کرده است. خلاقیتی که همیشه یکی از عناصر اصلی محصولات اپل در طول تاریخ این شرکت از سال ۱۹۷۶ تا امروز بوده و شاید دلیل اصلی موفقیت آنها، همین پودر جادویی انحصاری آنها باشد.
موفقیت اپل در برندسازی و تبدیل کردن «آیفون» به یکی از پرفروشترین تلفنهای هوشمند جهان، بازار این محصولات جذاب را همیشه تحت تاثیر قرار میدهد. پس از معرفی نخستین نسل آیفون بود که شرکتهای مطرحی مانند نوکیا و موتورولا آهسته آهسته از مسیر اصلی بازار خارج شدند. آیفونها همیشه الگوی رقبای غیرآمریکاییشان بودهاند. وقتی نخستین بار در آیفون X با بریدگی صفحه نمایش آشنا شدیم، فکر نمیکردیم این فناوری خیلی زود به یکی از عناصر اصلی تلفنهای هوشمند هواوی، شیائومی و حتی سامسونگ شود. حالا که آنها چینش دوربینهای عقب نسلهای جدید آیفون را تغییر دادهاند، یعنی باید منتظر تماشای دوربینهای مستطیلی در تلفنهای هوشمند بعدی باشیم.
اما بیشتر تولیدکنندهها توانایی رقابت با آیفون را ندارند. آنها بودجههای کلانی را به مراکز تحقیق و توسعه اختصاص نمیدهند و فقط برای جذب مشتری، تصمیم میگیرند یک نمونه غیرواقعی و ارزانقیمت از آیفون تولید کنند که کیفیت بالایی هم ندارد. بنابراین در جذب مشتریهایی که پول زیادی برای خرید آیفونهای واقعی ندارند، موفق هستند. از آنجایی که هزینه تولید هر محصولی در چین بینهایت پایین است، تلفنهای هوشمند غیرواقعی و شبیه به آیفون هم در چین تولید میشوند. به همین دلیل است که آنها به «آیفونهای چینی» مشهور هستند. این محصولات شباهتهای زیادی با آیفونهای واقعی دارند اما کیفیت کاملا متفاوتی دارند. نکات مهمی وجود دارد که باید درباره آیفونهای چینی بدانیم.
آیا همه آیفونهای چینی، بیکیفیت هستند؟
اگر قاب پشتی آیفونهای ساخت اپل را ببینید، متوجه عبارت «طراحی شده در کالیفرنیا، ساخته شده در چین» میشوید. عبارتی که نشان میدهد آیفونهای واقعی هم در چین تولید میشوند. اما آنها، کیفیت بسیار بهتری از نمونههای چینی و بیکیفیت دارند. کارخانه فاکسکان در چین، مسئولیت تولید آیفونها و بیشتر محصولات اپل را برعهده دارد. سیاستی که خیلی با دیدگاههای دونالد ترامپ همسو نیست و رییس جمهور آمریکا بارها تلاش کرده تا شرایط تولید محصولات اپل را تغییر دهد. با این حال اگر یک آیفون واقعی و گرانقیمت هم خریداری کنید، باید بپذیرید که در چین تولید شده است.
به تازگی اپل تصمیم گرفته که تولید برخی از محصولاتش را به کارخانههای هند منتقل کند. بنابراین باید به زودی آماده خرید آیفونهای تولیدشده در چین هم باشید. محصولاتی که ابتدا در بازار هند عرضه میشوند و در آیندهای نزدیک عرضه جهانی را تجربه میکنند.
آیفونهای چینی چه تفاوتی با آیفونهای اپل دارند؟
نخستین نکتهای که باید به آن توجه کنید، کیفیت ساخت بسیار پایین این آیفونها است. این اتفاق صرفا به معنای ارزانقیمتبودن آنها نیست. این محصولات عمر زیادی ندارند، استانداردهای جهانی را رعایت نمیکنند، بیکیفیت هستند و قطعا پس از خرابشدن، نمیتوانید راهی برای تعمیر آنها پیدا کنید. یک نکته مهمتر این است که این محصولات معمولا با اطلاعات بر روی جعبهشان، تفاوت دارند.
مشخصات ثبت شده برای صفحه نمایش، باطری، سخت افزار، حافظه داخلی و دوربینهای آیفونهای چینی، معمولا با آن چه درون تلفن هوشمند وجود دارد، تفاوت زیادی دارد. از سوی دیگر چون این آیفونهای بیکیفیت معمولا در کارگاههای کوچک ساخته میشوند، ممکن است از همان ابتدا به خوبی کار نکنند. اگر از آن مشتریهای وسواسی هستید که جزییات تلفن هوشمندتان اهمیت زیادی دارد، باید بدانید کیفیت ساخت پایین آیفونهای چینی خبرهای خوبی برای شما ندارد.
سیستم عامل آیفونهای چینی چیست؟
آیفونهای اپل با سیستم عامل اختصاصی این شرکت یعنی IOS عرضه میشوند. تعامل با این سیستم عامل، فقط بر روی محصولات اپل ممکن است. بنابراین نشانی از آنها در آیفونهای چینی وجود ندارد. آیفونهای چینی معمولا با نسخههایی از سیستم عامل اندروید که با تغییرات بسیار شبیه به IOS شدهاند، تولید میشود. سیستم عامل نصبشده بر روی آیفونهای چینی، معمولا مشکلات زیادی دارد، سرعت کافی را ندارند و با سخت افزار تلفن هم هماهنگ نیستند. از سوی دیگر، چون توسعه نسخههای جدید اندروید با ظاهری شبیه به IOS غیرممکن و یا بسیار دشوار است، تولیدکنندهها همیشه تلاش میکنند از نسخههای کمدردسرتر استفاده کنند. بنابراین معمولا آیفونهای چینی، از نسخههای قدیمی اندروید بهره میبرند.
خرید آیفونهای چینی منطقی است؟
بهتر است هرگز سراغ این تلفنهای بیکیفیت و ارزان نروید. با بودجهای که برای خرید این محصولات در نظر گرفتهاید، شاید هیچ تلفن هوشمند ارزانقیمتی در بازار وجود نداشته باشد اما خرید این تلفنها، به معنای واقعی کلمه «پول دورریختن» است. کیفیت تولید پایین، کیفیت پایینتر قطعات، عدم پشتیبانی نرم افزار و سخت افزار و طراحی غیراصولی و مصنوعی از اصلیترین دلایلی هستند که نباید فراموش کنید.
نظر شما