هر یک از گجتها داستانی درباره شیوه جدیدی از فکر کردن برای ما همراه خود دارد. ممکن است شما ندارید فناوری «رزبری پای» چیست، اما این فناوری بر صنایع مختلفی در حوزه رباتیک یا خانههای هوشمند تأثیرگذار بوده است. یا اینکه از «هدایتکننده تطبیقپذیر» یا همان «آدپتیو کنترلر» اطلاعاتی ندارید؟ شاید این اسمهای مهم نباشد. چیزی که مهم استاین است که به کمک این وسیله افراد علاقهمند به بازیهای دیجیال که دارای معلولیت هستند هم نوانستند لذت بازی را بچشند. فناوری برای بهتر شد زندگی انسان بهوجود آمده است و هدف آن این است که بشر را باهوشتر، بهتر و توانمندتر کند. در دهه گذشته تغییرات بزرگی در حوزۀ گجتها صورت گرفته است، از گوشیهای هوشمند گرفته تا کنسولهای بازی و ماشینها. در این مطلب تلاش کردهایم تا بعضی از مهمترین گجتهای یک دهه گذشته را معرفی کنیم.
۱- آیپد اپل (۲۰۱۰)
قبل از اینکه آی پد در سال ۲۰۱۰ وارد بازار شود، ایده کامپیوترهای تبلت در فیلمهای علمی- تخیلی دیده میشد. آیپد اپل، مانند آیفون که قبل از آن وارد بازار شده بود، یک تغییر جدی در حوزۀ رایانههای شخصی به حساب میآمد و حساب ابزارهای قابل حمل را کاملا تغییر داد. ابزاری که صفحۀ لمسی جذابی دارد، از داشتن صفحۀ کلید بینیاز است و به وسیله آن میتوان از مجموعۀ بزرگی از نرمافزارها را استفاده کرد. در حالی که در آن دوران رقابت تولید کنندهها در زمینۀ تولید لپتاپهای جدید متمرکز شده بود، این اپل بود که توانست آیپد را گسترش دهد و توجهها را به خودش جلب کند.
۲- مدلS تسلا (۲۰۱۲)
به نظرتان ماشینها را نباید گجت به حساب آورد؟ اگر اینطور فکر می کنید احتمالاً هیچگاه مدل S تسلا را از نزدیک ندیدهاید. ماشینهای الکتریکی به آرامی در حال تغییرند و رقابتکنندگان صنعت خودروسازی ماشینهای بنزینسوز و گازسوز را با ماشینهای برقی جایگزین کردهاند. این روزها این ایده که ماشینهای برقی خوب کار نمیکنند دیگر خریداری ندارد. ویژگیهای مدل S تسلا شامل بهروز کردن نرمافزارها، صفحات لمسی بزرگ و توانایی ویژه در رانندنن ِ بدون راننده است، که این مدل را شبیه به ماشینی کرد که انگار از آینده آمده بود.
۳- رزبری پای (۲۰۱۲)
رزبری پای یک رایانه تک بُرد یا یک بُرد مینیاتوری مواجهیم که برای آموزش در مدرسه ساخته شدهاند. برای اینکه با این وسیله کار کنیم تنها به یک موس، صفحهکلید و نمایشگر نیاز داریم. اما به محض اینکه آن را روشن میکنیم با قابلیتهای بسیار زیادی مواجه میشویم. این جعبه کوچک کدگذاری را به خوبی آموزش میدهد و در حوزههای مختلفی از رباتیک گرفته تا سرگرمی، اینترنت اشیا و ایستگاههای آبوهوایی کاربرد دارد. بعد از گذشت ۷ سال از تولید این وسیله، حدود ۲۵ میلیون عدد از آن به فروش رفته است.
۴- کرومکست گوگل (۲۰۱۳)
این ابزار وسط شرکت گوگل و در سال ۲۰۱۳ وارد بازار شد. رومکست نوعی دانگل است که از طریق پورت HDMI به کاربران این امکان را میدهد که فیلم یا هر محتوایی را از تلفن همراه هوشمند یا تبلت از طریق مرورر گوگل کروم به تلویزیون انتقال بدهید. به کمک این وسیله میتوانید تلویزیون معمولی خود را به یک تلویزیون هوشمند تبدیل کنید و ازتلفن همراه خود نیز به عنوان کنترل آن اسفاده کنید. به کمک این وسیله میتوانید تلویزیون خود را به کمک تلفن همراه هوشمند از دور کنت کرده و تنظیمات مورد نظر خود مانند افزایش یا کاهش صدا یا نور را با تلفن هراه خود انجام دهید.
۵- پهبادهای شرکت دی جی آی (۲۰۱۳)
احتمالاً در مورد پهبادها زیاد شنیدهاید اما سری فانتوم شرکت دی جی آی یک تحول بزرگ محسوب میشود. کنترل این پهباد بسیار راحت بوده و به خاطر رنگ سفیدش بهراحتی در آسمان قابل دیدن است. این پهباد ابزاری بسیار مناسب برای خلبانی از راه دور بوده و مهمترین ویژگی این وسیله عکاسی هوایی است. اما استفاده از آن به اینجا ختم نمیشود، از جابهجایی بستهها گرفته تا مراقبت و نظارت از راه دور، از ویژگیهای این گجت است. این وسیله به دلیل داشتن امکاناتی مانند سامانه موقعیتیاب (GPS) هوشمند و قابلیت بازگشت به خانه دقیق، تبدیل به یکی از محبوبترین ابزارهای دهه اخیر شده است.
۶- آمازون اکو (۲۰۱۴)
با خود حرف زدن کار عجیب و غریبی است اما این روزها صحبت کردن با دستیار صوتی کار رایجی است. امروزه به لطف آمازون اکو یک اسپیکر و دستیار صوتی است که در سال ۲۰۱۴ توسط شرکت آمازون به بازار عرضه شد. این ابزار که میتواند به سایر دستگاههای هوشمند متصل شود، برای مدیریت وسایل هوشمند خانه، اجرای فیلمها و فایلهای صوتی و بسیاری کارهای دیگر کاربرد دارد. امروزه حدود ۱۰۰ میلیون نسخه از این دستگاه صوتی معروف فروش رفته است. باید توجه داشت که مازون اکو فقط یک بلندگو نیست، بلکه با مجموعه گستردهای از بلندگوها، ساعتها و وسایل هوشمندی است که با وصل شدن به این وسیله دنیای جدیدی را پیش روی شما میگذارند.
۷- ساعت هوشمند اپل (۲۰۱۵)
شرکتهای زیادی تلاش کردهاند اما تقریباً هیچکس نتوانسته است که ساعت هوشمندی بسازد تا عملکرد ساعت هوشمند اپل را داشته باشد. این گجت از زمان معرفی خود در سال ۲۰۱۵ تا به حال، به مرور زمان از یک وسیله مد روز و تزئینی به یک ابزار مهم تبدیل شد. ساعت هوشمند اپل این تغییرات را مدیون سیستم عامل هوشمند و سختافزار پیشرفته خود است. از آنجایی که ساعت هوشمند اپل قابلیتهای سلامت محور خود را گسترش میدهد، به کمک این وسیله میتوان بهسادگی به اطلاعات و برنامههای مربوط به سلامت خود را بر روی این ساعت هوشمند دسترسی داشت.
۸- هدست بیسیم اپل (۲۰۱۶)
هدستهای بیسیم اپل یا همان ایرپاد نظرات مثبت زیادی را به سمت خود جلب کرد. اولین نسخه آنها در سال ۲۰۱۶ وارد بازار شدند و به سرعت به یک فناوری مهم و ضروری تبدیل شد. این وسیله علاوه بر زیبایی، تأثیر فرهنگی مثبتی که در شیوه استفاده از تلفن همراه گذاشت. بیسیم بودنِ آنها و سایر امکاناتی که در اختیار کاربران میگذارد باعث شده است که این ابزار تبدیل به یک ابزار جذاب برای استفادهکنندگان شود.
۹- کنسول بازی نینتندو سوئیچ (۲۰۱۷)
این کنسول خانگی یک کنسول دستی است که که به صورت قابل حمل و یا به صورت متصل به تلویزیون میتوان از آن استفاده کرد. این دستگاه را میتوان مهمترین محصولِ حوزه بازیها محسوب کرد. در مقایسه با سایر رقبا و کنسولهای قابل حمل این دستگاه بهترین دستگاهی است که در یک دهه گذشته وارد بازار شده است.
۱۰- کنترلر آداپتیو ایکس باکس (۲۰۱۸)
هدایتکننده تطبیقپذیر یا همان کنترلر آداپتیوِ ایکس باکس برای آن دسته از علاقهمندان به بازی ساخته شده است که به خاطر مشکلات جسمی و معلولیت امکان دسترسی به همه کلیدهای دسته بازی معمولی را ندارند. شرکت ماکروسافت برای ساخت این گچت با چند مؤسسه خیریه همکاری کرده است. ساختار این کنترلر به صورتی است که دکمههای راحتتری دارد و استفاده از آن برای افراد معلول ساده است. با توجه به اینکه شکل و شیوه استفاده از بیشتر کنترلرها پیچیده است، شیوه کار ساده این کنترلر یکی از تحولات مهم در ساخت دستههای بازی محسوب میشود.
منبع: Time
نظر شما