بنابراین می تواند گزینه خوبی باشد برای سفرهای یک تا چند روزه. شاید زیاد شنیده باشید که دوچرخهسواران جهانگرد به اقصا نقاط جهان به تنهایی و با دوچرخه سفر میکنند و سفرهای چند ماهه و چند ساله دارند و با همین دید هم فکر کنید برای سفر با دوچرخه حتما لازم است مدت زمان سفر را طولانی کنید، اما این تصور درستی نیست!
اهمیت تعیین مسافت
پرواضح است که برای سفر کردن اول باید اطلاعات کامل و دقیقی از مسافت مبدا تا مقصد به دست آورد و برای سفر با دوچرخه این کار اهمیت بیشتری هم پیدا میکند. اگر زیاد تجربه دوچرخه سواری ندارید خوب مسلما بهتر است مسیرهای نزدیک را برای اول کار انتخاب کنید و اگر هم دوچرخهسوار حرفهای هستید در انتخاب مسیر آزادید. جدای از اینکه باید برایتان تا حد زیادی مشخص باشد که مسیر پیش رو راه آسفالته است یا خاکی و ناهموار بهتر است تمام مکانهای استراحت و اقامتتان را هم از پیش مشخص کنید. همچنین زمانی که درباره مسیر پیشرو آشنایی داشته باشید، می توانید نسبت به آن، نوع دوچرخه خود را انتخاب کرده و دوچرخهای مناسب را برای این کار برگزینید.
انتخاب نوع دوچرخه
چون دوچرخه اصلیترین وسیله سفر محسوب می شود و قرار است ساعتها روی آن رکاب بزنید، پس قاعدتا برای انتخاب نوع آن در سفر باید حساسیت ویژهای به خرج داد. از آنجایی که ممکن است در مسیر سفر با سراشیبی و سربالاییهای زیادی مواجه شوید، پس بهتر است از دوچرخه دندهای استفاده کنید. خوب است چراغهای هشدار هم روی دوچرخه نصب کنید و با اینکه سفر کردن در شب توصیه نمیشود، ولی اگر مجبور به این کار شدید، داشتن چراغ الزامی است.
در این زمینه بخوانید:
کولهپشتی یا کیف؟
مسلما استفاده از کولهپشتی و کیف هر دو هم مزایایی برای دوچرخهسوارها دارد و هم معایبی اما استفاده از هرکدام از اینها بستگی کامل به این دارد که طول سفر چقدر است! اگر سفر کوتاه باشد، همراه داشتن یک کولهپشتی که سبکترین و ضروریترین وسایل در آن جای بگیرد هم کافی است؛ اما در سفرهای طولانیتر شاید بهتر باشد یک کیف بزرگتر همراه دوچرخهسوار باشد تا بتواند برای کمپینگ و سایر وسایل از آنها استفاده کند.
وسایل الکترونیکی
امروزه وسایل الکترونیکی از جمله وسایل جدانشدنی زندگی هستند و چون شما هم سفری متفاوت را تجربه میکنید؛ بنابراین باید حواستان جمع باشد وسایل الکترونیکی و ارتباطی مجهزی همراهتان باشد تا در صورت لزوم و یا پیش آمدن خطر بتواند به کارتان بیاید. لپتاپ یا مکبوک، دوربین، پاوربانک، باتری اضافی دوربین، شارژر و سهراهی از جمله چیزهایی هستند که باید همراه داشته باشید و قبل از سفر از سلامتشان مطمئن شوید.
بهترین خوراکیها در سفر با دوچرخه
وقتی قرار است با دوچرخه سفر کنید علاوه بر ملزومات سفر که باید کوچک انتخاب شوند و ضروری، خورد و خوراکتان هم باید مطابق سفر با دوچرخه به یک پکیج تبدیل شود. پکیجی که هم سیرتان کند و هم کالری مورد نیاز بدن را برای رکاب زدن و طی مسیر فراهم کند. به جای استفاده از غذاهای دارای چربی بالا مثل پیتزا و چیپس باید خوراکیهایی برای سفر انتخاب کنید که بیشترین انرژی را برایتان به همراه بیاورد و در واقع دارای فیبر زیادی باشد. محصولات غلهای و سبزیها و میوههای تازه نیز از جمله بایدهای غذایی در این سفرها محسوب میشوند. علاوه بر اینها آب، انواع مغزها و میوههای خشک و برگههای میوه همان چیزهایی هستنند که بهتر است دم دستتان باشد.
اقامت در هنگام سفر با دوچرخه
سفر با دوچرخه علاوه بر جذابیتهای خاصی که فقط منحصر به خودش است خوب خستگی هم دارد برای همین شما باید به میزان کافی بخوابید تا بدنتان مقاومت کافی در برابر سختیهای سفر را داشته باشد. اگر بخواهید میتوانید با خودتان وسایل کمپیگ و چادر زدن داشته باشید تا دیگر هزینه مسافرخانه یا هتل را نپردازید، اما اگر نمیخواهید بار اضافه با خود حمل کنید میتوانید به هتل بروید و آنجا استراحت کنید. البته راه دیگری هم هست؛ اینکه میزبانی پیدا کنید تا کارهای اقامتتان را انجام دهد و از شما پذیرایی کند. به این ترتیب، هم از هزینه سفرتان میکاهید و هم وسایل کمتری حمل میکنید. برای این کار بسته به کشوری که در آن سفر میکنید اپلیکیشنهایی مانند وارمشاورز یا کوچسرفینگ به کار شما میآیند. البته به عنوان یک دوچرخه سوار، عضویت و استفاده از وارمشاورز به نفع شما خواهد بود؛ چرا که این شبکه مجازی، مخصوص گردشگران دوچرخهسوار است و این افراد میزبانی رایگان را به دیگر دوچرخهسواران در نقاط مختلف دنیا، پیشنهاد میدهند. کوچسرفینگ نیز همین روال را دارد و علاوه بر اینکه برای تمام گردشگران قابل استفاده است در ایران هم شناختهشدهتر است. همچنین بسیاری از دوچرخهسواران در وبلاگهای خود راجع به مسیرهایی که قبلا در آنها دوچرخهسواری داشتهاند، تجربیاتشان را نوشتهاند. این وبلاگها و سایتها را بخوانید. سوال کردن از افراد محلی هر منطقه درباره چگونگی جادهها و امنیت راهها هم خودش امکان دیگری است برای اینکه قدم گذاشتن در یک مسیر جدید و تازه غافلگیرتان نکند.
محض احتیاط!
هر کاری لذت خودش را دارد، اما اگر از روی اصول انجام نشود، مسلما لذتش تبدیل به رنج میشود. در سفر کردن با دوچرخه چون اصلیترین نیروی محرکه دوچرخه، عامل انسانی است پس سلامتی دوچرخهسوار در درجه اول اهمیت قرار دارد. شاید اینطور به نظر برسد که رکاب زدن کار سادهای است که نیازی به رعایت اصول خاصی ندارد، اما در واقع اینطور نیست! برای جلوگیری از آسیب رسیدن به زانوها در موقع رکابزدن بهتر است با سرعت 70 تا 90 دور بر دقیقه حرکت کنید. برای اینکه دچار گرفتگی عضلات هنگام رکابزدن و بعد از آن نشوید، بهترین کار نوشیدن آب و مایعات همراه با اندکی نمک و شکر است. همچنین باد تایرها را مدام چک کنید و قبل از سفر پنچری گرفتن را هم یاد بگیرید.
نظر شما