گروه ایرنا زندگی - اگر مانند بسیاری از افراد هستید که هر شب از مسواک استفاده میکنید، ممکن است خودش تمیز نباشد. در حقیقت، طبق مراکز کنترل بیماریها، تحقیقات محدود نشان داده است که حتی بعد از شستشو تمیز، مسواک میتواند آلوده به ارگانیسمهای بالقوه بیماریزا باقی بماند. خوشبختانه با تمیز کردن مناسب و عادات ذخیرهسازی، نگرانی شما در مورد حفظ یک مسواک تمیز را میتوان کنار زد.
تا به حال فکر کردهاید بهترین محل برای نگهداری مسواک شما کجاست؟ چه شرایطی برای نگهداری کاملا بهداشتی مسواک لازم است؟ پاسخ را در ادامه این بخش خواهید خواند.
شرایط سالم نگهداری مناسب مسواک
۱- مسواک خود را در ظرف بسته در خانه نگه ندارید. رطوبت در یک ظرف بسته محیط خوبی برای رشد باکتریها ایجاد می کند. مسواک را هنگام سفر در ظرف دربسته نگهدارید تا باکتری و میکروب نگیرد. دقت کنید که مسواک قبل از قرار دادن در محافظ و خشک باشد. هم چنین مطمئن شوید که محافظ را به طور مرتب تمیز میکنید. کلرهگزیدین (که در درهان شویه یافت میشود) بهترین ماده ضد باکتری برای تمیز کردن ظرف است.
۲- مسواک را صاف نگهدارید. این کار اجازه تخلیه آب از پشم را میدهد. هم چنین آنها را از باکتری که در مقادیر ناچیزی رشد میکند دور نگه میدارد. اگر مسواک را در ظرفی مانند یک فنجان نگهدارید، ممکن است متوجه باشید که پسماند در پایین جمع میشوند.
۳- مسواک را حداقل ۲ فوت از دستشویی دور نگهداری کنید. ذرات ریز آب حاوی مدفوع از دستشویی پخش شده و ممکن است در صورت نزدیک شدن به دستشویی روی مسواک قرار بگیرند. در حالی که شواهد کافی وجود ندارد که این مقادیر از باکتری باعث بیماری میشود اما بهتر است مراقب باشیم.
۴- مسواک را یک بار در هفته تمیز کنید. باکتریها که بر روی مسواک جمع میشوند، ممکن است به برس و سپس به دهان منتقل شود. بسیار مهم است مسواک را مرتب تمیز کنید. هرگز مسواک الکتریکی خود را در ماشین ظرفشویی قرار ندهید.
۵- اجازه ندهید مسواک با دیگر مسواکها ارتباط برقرار کنند. اگر چند مسواک را در یک ظرف نگه میدارید، مطمئن شوید که بهم برخورد نمیکند، چون این کار امکان انتقال باکتریها و مایعات از یک مسواک به مسواک دیگر را دارد.
تمیز نگه داشتن مسواک بعد از استفاده
۱- مسواک را به اشتراک نگذارید. اگر یک مسواک را به اشتراک بگذارید، مایعات بدن و میکروبها را به اشتراک گذاشتهاید که ممکن است منجر به عفونت شوند.
۲- قبل از اینکه مسواک را در دست بگیرید، دستهایتان را بشویید. این کاملا بدیهی به نظر میرسد اما اغلب افراد قبل از شستن دستهایشان خمیر دندان را بر میدارند.
۳- مسواک را بعد از هر استفاده بشویید. مسواک را با آب شیر داغ بعد از مسواک زدن دندان هایتان بشویید دقت کنید که تمام خمیر دندان را میشویید.
۴- بعد از شستن مسواک آن را تکان دهید تا خشک شود. هر چه مسواک خیس باشد بیشتر محیط برای رشد باکتری ایجاد خواهد کرد.
۵- مسواک را در محلول ضد عفونی یا دهان شویه خیس نکنید.
۶- مسواک را هر سه یا چهار ماه عوض کنید. اگر الکتریکی است، هر سه تا چهار ماه یک بار سر آن را عوض کنید. اگر متوجه شدید که دندانههای آن خم یا چروک شده، و یا اگررنگ آن تغییر کرده است؛ این کار را زودتر انجام دهید.
اقدامات مهم در شرایط خاص
۱- اگر کسی در منزل شما بیمار است، اقدامات احتیاطی بیشتری انجام دهید. مسواک و هر گونه مسواک دیگری را دور بیندازید تا مانع گسترش بیماری شوید.
انداختن مسواک در ضد باکتری به مدت ۱۰ دقیقه پس از پایان بیماری ممکن است منجر به از بین بردن جرم شود که احتمالا باعث بازگشت بیماری شوند؛ با این حال ایده بهتر عوض کردن مسواک است.
۲- اگر سیستم ایمنی در خطر افتاده دارید و یا به طور خاص مستعد بیماری هستید، اقدامات احتیاطی بیشتری به عمل آورید. حتی مقادیر باکتری میتواند برای افراد با سیستم ایمنی در حال خطر خطرناک باشد، بنابراین نگه داشتن مسواک ضد عفونی توصیه میشود.
قبل از اینکه مسواک بزنید، از آنتی باکتری استفاده کنید. این کار ممکن است به کاهش مقدار باکتری که هنگام مسواک زدن به مسواک وارد میشود، کمک کند.
۳- به گزارش وب گاه نمناک، اگر مسواک یا وسایل دیگر داشته باشید، اقدامات احتیاطی بیشتری انجام دهید. مطالعات نشان میدهد افرادی که لوازم خانگی را وارد دهان میکنند، جرم بیشتری روی مسواک دارند؛ قبل از استفاده، مسواک را بشویید.
نظر شما