گروه ایرنا زندگی - رقایب حلوا یا حلوای رقایب به نام حلوای تخم گشنیز هم شناخته میشود، حلوا رقایب، یکی از حلواهای سنتی استان گیلان به خصوص شهر رشت است. برای تهیه حلوا بهتر است از آرد سنگک استفاده نمایید که کمی تیره و زبر است ولی آرد سفید را هم میتوانید به جای آن استفاده کنید.
البته امروزه اغلب برای تهیه حلوا از آرد سفید استفاده میشود تا حلوا رنگ و روی زیباتری داشته باشد. حلوای تخم گشنیز را میتوانید به سلیقه خودتان با خلال پادام و پودر پسته تزئین نمایید. یکی از روشهای سنتی برای سرو حلوا رقایب، بعد از خاموش کردن حرارت، اضافه کردن خلال بادام به حلوا و ورز دادن آن است.
رقایب حلوا گیلانی
مواد لازم:
شکر | ۱ لیوان |
آب | ۱ و ۱/۲ لیوان |
گلاب | ۱/۳ لیوان |
زعفران آب کرده | ۵ قاشق غذاخوری |
پودر هل | ۱/۴ قاشق چایخوری |
روغن مایع | ۱ لیوان ( ابتدا داغ شده و پس از تفت دادن آرد به آن اضافه میشود ) |
آرد سفید یا آرد سنگک | ۲ لیوان |
کره | ۵۰ گرم ( پس از اضافه کردن همه مواد به آرد به آن اضافه میشود) |
تخم گشنیز | یک قاشق غذاخوری |
طرز تهیه رقایب حلوا گیلانی
به گزارش وب گاه بیتوته، برای تهیه شیره حلوا، شکر، آب، گلاب، زعفران و هل را در قابلمه روی حرارت ملایم قرار دهید و ۵ دقیقه بجوشانید. روغن را در کاسهای بریزید و روی حرارت بگذارید تا گرم شود. آرد را ۲ بار الک کنید و در قابلمهای روی حرارت مرتب هم بزنید و تفت دهید تا کرم رنگ شود.
روغن داغ را به آرد اضافه نموده مخلوط کنید تا آرد طلایی رنگ شود. تخم گشنیز را هم به آرد اضافه کرده و مخلوط نمایید. حرارت را کم کنید و شیره داغ را به آن اضافه نمایید و هم بزنید یکدست شود.کره را اضافه کنید و هم بزنید تا حلوا خودش را بگیرد و وسط ظرف جمع شود و روغن بیندازد.
نظر شما