گروه ایرنا زندگی - مربای فندق یک مربا آجیلی بسیار خوشمزه و مقوی است که میتوانید در وعده صبحانه و عصرانه میل نمایید. برای تهیه مربای فندق حتما پوست فندق ها را بگیرید تا مربایتان طعم و جلوه بهتری داشته باشد.
در این مقاله طرز تهیه انواع مربا فندق را به شما آموزش دادهایم، اگر میخواهید مربا فندق شما کمی جذابتر و معطرتر باشد میتوانید از ترکیب خلال پوست پرتقال یا پوست پسته در مربا استفاده کنید.
نکته مهمی که برای برای تهیه مربای فندق باید رعایت کنید این است که مربا را باید در ظرف لعابی بجوشانید.
مربا فندق
مواد لازم:
فندق | نیم کیلوگرم |
آب | ۳۵۰ میلی لیتر |
شکر | ۷۰۰ گرم |
جوهر لیمو | نصف قاشق چای خوری |
طرز تهیه
مغز فندق را به مدت ۴ ساعت در آب خیس کنید.
مقداری آب در قابلمه ریخته، روی حرارت بگذارید و زمانی که به جوش آمد، فندقها را داخلش بریزید و ۵ دقیقه بجوشانید و آبکش کنید.
شکر و آب را در قابلمه روی حرارت ملایم بگذارید تا به جوش بیاید.
جوهر لیمو را در ۱ قاشق آب حل کنید و به شربت اضافه نمایید.
مغز فندق را به قابلمه اضافه کرده و اجازه دهید بجوشد تا قوام بیاید.
بعد از سرد شدن مربا را در شیشههای دربسته در یخچال نگهداری نمایید.
مربا فندق آجیلی
مواد لازم:
پسته تازه | صد گرم |
فندق تازه | صد گرم |
گردوی تازه | صد گرم |
تخمه آفتابگردان خام | صد گرم |
بادام تازه | صد گرم |
آب | ۲ پیمانه |
شکر | ۳ پیمانه |
طرز تهیه
همه مغزها را در آب بخیسانید و سپس پوستشان را جدا کرده و خلالی خرد کنید.
تخمهها را بشکنید و مغزشان را به ترکیب آجیلها اضافه کنید.
شکر و آب را در قابلمه ریخته روی حرارت بگذارید تا بجوشد و کمی غلیظ شود.
جوهر لیمو را به شربت اضافه کنید و سپس مغزها را به شربت اضافه کنید و به جوشاندن ادامه دهید تا قوام بیاید.
شکر و آب را درون قابلمه ای مناسب بریزید سپس قابلمه را روی حرارت گاز قرار بدهید تا شربت به قوام لازم برسد و مقداری جوهر لیمو به شربت بیفزایید سپس مغزهای آجیل را درون شربت بریزید و بعد از اینکه مربا غلیظ شد آن را از روی حرارت گاز بردارید و اجازه دهید تا خنک شود.
مربا فندق با خلال پرتقال
مواد لازم:
فندق | ۴۰۰ گرم |
آب | ۲ پیمانه |
شکر | ۲ پیمانه |
هل | چند عدد |
خلال شیرین شده پرتقال یا نارنج | ۴ قاشق غذا خوری |
جوهر لیمو | یک چهارم قاشق چای خوری |
طرز تهیه
فندقها را در سینی فر بریزید و به مدت ۱۰ دقیقه در فر ۲۰۰ درجه بگذارید تا برشته شود، ۱ – ۲ بار آنها را زیر و رو کنید که نسوزند.
یک پارچه حولهای تمیز پهن کنید و فندقها را داخل آن مالش دهید تا پوستشان جدا شود.
آب و شکر را در قابلمه روی حرارت بگذارید تا بجوشد و کمی غلیظ شود.
هل، خلال پوست پرتقال و جوهر لیمو را اضافه کرده و چند دقیقه بجوشانید.
فندق را اضافه کنید و وقتی شربت به قوام آمد، شعله را خاموش کنید.
بهتر است یک هفته صبر کنید تا شربت به خورد فندق ها برود و سپس مربا را استفاده نمایید.
مربا فندق و پوست پسته
مواد لازم:
پوست پسته تازه | ۲۰۰ گرم |
مغز فندق تازه | ۴۰۰ گرم |
شکر | ۵۰۰ گرم |
آب لیمو | ۱ قاشق سوپ خوری |
گلاب | ۱ لیوان |
آب | ۲ لیوان |
هل نیم کوب | ۱ قاشق چای خوری |
زعفران دم کرده | ۱ قاشق سوپ خوری در صورت تمایل |
طرز تهیه
مغز فندق را در کاسه ای بریزید و سپس روش را با آب در حال جوش پر کنید و ۱ ساعت صبر کنید خیس بخورد و پوستش را جدا کنید.
دو بار پوست پسته را به همراه مقدا مناسب آب سرد داخل قابلمه ریخته روی حرارت بگذارید و صبر کنید به جوش بیاید، ۵ دقیقه بجوشانید و آبکش کنید تا تلخی اش گرفته شود.
آب و شکر را مخلوط کرده روی حرارت بگذارید و بجوشانید تا قوام بیاید.
پوست پسته را به شربت اضافه کنید و حدود ۲۰ – ۳۰ دقیقه اجازه دهید در شربت بجوشد.
گلاب و مغز فندق را اضافه کنید و ۱۰ دقیقه به جوشاندن ادامه دهید.
آبلیمو را اضافه کنید و چند قل که زد، هل و زعفران را اضافه کنید و شعله را خاموش کنید.
به گزارش وب گاه بیتوته، قابلمه را کناری گذاشته و درش را بگذارید و اجازه دهید مربا به مدت ۱۲ ساعت داخل قابلمه بماند و سرد شود و سپس داخل شیشه بریزید.
نظر شما