گروه ایرنا زندگی - بلغور پلو ترکیه غذایی ساده و مقوی است که از گندم کوبیده شده یا به اصطلاح بلغور که به زبان ترکی یارما گفته میشود تهیه میگردد به همین دلیل دارای خواص و مواد معدنی فراوان است. یارما پلو یا بلغور پلو ترکیهای به تنهایی یا به همراه گوشت، مرغ، پنیر فتا یا ماست سرو میشود.
یارما پلو در ترکیه با طعم تند آماده میشود ولی اگر ذائقه شما به تندی عادت ندارد میتوانید فلفل کمی به آن بزنید یا فلفل قرمز را از دستور حذف کنید.
بلغور پلو ترکیهای
مواد لازم:
بلغور پلویی | ۲ لیوان |
گوجه فرنگی | ۱ عدد |
پیاز | ۱ عدد |
فلفل سبز | ۱ عدد |
رب گوجه فرنگی | ۱ قاشق غذا خوری |
نمک، فلفل، زردچوبه | به میزان لازم |
روغن | به میزان لازم |
طرز تهیه
بلغور را پارک کرده بشویید و به مدت ۲ ساعت در آب خیس کنید. پیاز را نگینی خرد کرده و با کمی روغن در تابه تفت دهید تا طلایی شود. فلفل سبز نگینی شده را به همراه نمک، فلفل و زردچوبه به پیاز داغ اضافه کنید. گوجه را پوست گرفته پوره کنید و به همراه رب گوجه به پیاز داغ اضافه کرده تفت دهید تا غلیظ شود.
آب بلغور را خالی کرده به سس اضافه کنید و تفت دهید. روی مواد را با آب جوش بپوشانید و صبر کنید تا آب تبخیر شود سپس در قابلمه را بگذارید و ۱۵ دقیقه بلغور را دم کنید. بلغور پلوی شما آماده است و میتوانید به همراه ماست چکیده سرو نمایید.
بلغور پلو با بادمجان
مواد لازم برای ۲ نفر:
بلغور پلویی | ۲ لیوان |
بادمجان | ۱ عدد درشت |
گوجه فرنگی | ۱ عدد درشت |
رب گوجه فرنگی | ۱ قاشق غذا خوری |
پیاز | ۱ عدد |
فلفل سبز | ۱ عدد |
آب گرم | ۳ لیوان |
نمک و فلفل سیاه | به مقدار کافی |
روغن و زردچوبه | به مقدار کافی |
طرز تهیه
برای تهیه بلغور پلو خوشمزه ترکی در ابتدا بلغور را با کمی نمک و آب ولرم به مدت ۲ ساعت بخیسانید. بادمجانها را به صورت راه راه یا کامل پوست بگیرید و به صورت حبه قندی خرد کنید و نیم ساعت داخل آب نمک بریزید تا تلخی اش گرفته شود. سپس آبکش کرده روی پارچه نخی خشک کنید و با کمی روغن تفت دهید تا کاملا سرخ شوند و کناری بگذارید اگر میخواهید بلغور پلوی شما رژیمی شود بادمجانها را روی کاغذ حولهای پهن کند تا روغن اضافه شان کشیده شود.
پیاز را نگینی خرد کرده و با روغن باقیمانده در تابه تفت دهید تا طلایی شود. گوجه فرنگی و فلفل خرد شده را اضافه کرده چند دقیقه تفت دهید و سپس رب گوجه را اضافه کرده تفت دهید. بلغور را آبکش کرده به مواد اضافه کنید و کمی نمک و زردچوبه و فلفل سیاه بزنید و آب جوش را اضافه کنید و با حرارت ملایم بپزید تا آب قابلمه کاملا کشیده شود. بادمجان را به بلغور اضافه کنید و در قابلمه را بگذارید و به مدت ۱۵ دقیقه دم بگذارید.
بلغور پلو با لوبیا سبز
مواد لازم برای ۴ نفر:
پیاز | یک عدد متوسط |
زردچوبه، فلفل پول بیبر، فلفل سیاه | به میزان لازم |
عصاره گوشت یا مرغ | یک عدد |
لوبیا سبز | ۴۰۰ گرم ریز شده |
گوشت چرخ کرده یا سیب زمینی در صورت تمایل | به میزان دلخواه |
رب | دو قاشق غذا خوری |
بلغور | ۴ پیمانه |
آب | ۵ پیمانه |
گوجه فرنگی | ۲ عدد نگینی |
طرز تهیه
پیاز را نگینی خرد کنید و با کمی روغن در قابلمه تفت دهید تا طلایی شود. در صورت تمایل گوشت چرخی یا سیب زمینی نگینی به پیاز اضافه کرده و تفت دهید. لوبیا سبز نگینی خرد شده را اضافه کرده و تفت دهید. گوجه و رب گوجه فرنگی را به همراه عصاره مرغ یا گوشت اضافه کنید. بلغورها را که از ۲ ساعت قبل خیس کرده اید، به همره آب به قابلمه اضافه کنید و روی شعله ملایم بپزید تا آبش کشیده شود. سپس دم کنی بگذارید و به مدت ۲۵ – ۳۰ دقیقه بگذارید دم بکشد.
بلغور پلو با فیله مرغ
مواد لازم برای ۴ نفر:
پیاز | ۱ عدد |
زردچوبه، نمک، فلفل | به میزان لازم |
عصاره مرغ | به میزان لازم |
گوجه فرنگی | ۲ عدد |
فیله مرغ | ۳ عدد |
روغن سرخ کردنی | به میزان لازم |
بلغور | ۴ پیمانه |
رب فلفل | به میزان لازم |
فلفل قرمز | ۲ عدد |
سیر | ۱ حبه |
طرز تهیه
بلغور را پاک کنید و بشویید و در یک کاسه آب خیس کنید و بگذارید چند ساعت بماند. چربی اضافه فیله مرغ ها را بگیرید و به صورت معکبی خرد کنید. پیاز و سیر را پوست گرفته و را نگینی خرد کنید. گوجه فرنگی و فلفل قرمزها را نگینی خرد کنید. تابه را روی حرارت بگذارید و روغن اضافه کنید و وقتی داغ شد پیاز را اضافه کرده تفت دهید تا نرم شود سپس سیر و زردچوبه را اضافه کنید و تفت دهید.
فیله مرغ را اضافه کرده کاملا سرخ کنید. رب فلفل یا رب گوجه را اضافه کرده و سرخ کنید. فلفل را اضافه کرده تفت دهید تا تندی اش به خورد غذا برود و در آخر نمک و فلفل را اضافه کنید. گوجه ها وعصاره مرغ را اضافه کنید و ۲ تا قل که زد بلغور آبکش کنید و داخل تابه بریزید و ۵ پیمانه آب اضافه کنید و روی حرارت ملایم بجوشانید تا آبش کشیده شود. حرارت را کم کنید و دم کنی بگذارید و ۴۰ دقیقه بلغور پلو را دم بگذارید.
بلغور پلو با لپه و گوشت چرخ کرده
مواد لازم:
بلغور گندم | ۲ پیمانه |
لپه | ۱ پیمانه |
کره | ۱ قاشق غذا خوری |
قرص عصاره گوشت | ۱ عدد |
پیاز | ۱ عدد |
گوشت چرخ کرده | ۲۵۰ گرم |
نمک، فلفل، زردچوبه | به میزان لازم |
رب گوجه فرنگی | ۱ قاشق غذاخوری |
سیب زمینی | عدد |
طرز تهیه
به گزارش وب گاه بیتوته، بلغور و لپه را از ۲ – ۳ ساعت قبل در آب خیس کنید. لپه خیس خورده را در کره تفت دهید. مقدری آب و عصاره گوشت به لپه اضافه کنید و بپزید تا نرم شود. پیاز را رنده کنید و با گوشت چرخ کرده، نمک و فلفل و زردچوبه ورزش دهید و کوفته قلقلی درست کنید و در مقداری روغن سرخشان کنید. رب گوجه را به کوفتهها اضافه کرده تفت دهید سپس لپه و آبی که در آن پخته را اضافه کنید. در صورت تمایل کمی زعفران و نمک بزنید و حرارت را کم کنید تا مواد بپزند.
در قابلمهای جداگانه مقداری آب و نمک بریزید و وقتی به جوش آمد بلغورها را داخل آب بریزید و حدود ۲۰ – ۲۵ دقیقه بلغور را بپزید، اگر بلغور کاملا نرم شده بود میتوانید آن را آبکش کنید. کف قابلمه ته دیگ سیب زمینی بیندازید و لایه لایه بلغور آبکش شده و مواد گوشتی بریزید و در قابلمه را بگذارید تا روی حرارت ملایم دم بکشد.