مواد لازم و وسایل لازم:
- گیلاس: دو کیلو
- شکر: یک کیلو
- آب: به میزان لازم
- شیشههای مصارف خانگی برای نگهداری کمپوت گیلاس: ۴ تا ۶ عدد
طرز تهیه:
مرحله اول
۱. ابتدا گیلاسها را به خوبی بشویید، ساقه آنها را بگیرید و اجازه دهید به خوبی خشک شوند
۲. چهار تا پنج لیتر آن را در یک قابلمه قرار دهید و اجازه دهید به نقطه جوش برسند.
۳. سعی کنید شیشههایی که قرار است کمپوت را در آنها نگهداری کنید را از قبل به خوبی بشویید و آنها را خشک کنید
۴. در این مرحله گیلاسها را در شیشهها بریزید و ۶ تا ۸ سانتیمتر از فضای شیشهها را خالی بگذارید.
۵. پس از آن شکر را به شیشهها و گیلاسهای در آن اضافه کنید.
۶. با آب جوش آمده فضای خالی شیشهها را پر کنید و درب آنها را ببنید و به خوبی تکان دهید
مرحله دوم
۱. در این مرحله قابلمه بزرگی که فضای لازم برای قرار گرفتن شیشهها در خود دارد را پر از آب کنید و اجازه دهید آب آن به نقطه جوش برسد.
۲. پس از جوش آمدن آب، شیشهها را داخل آب جوش قرار دهید و مراقب باشید حجم آب به جوش آمده بالای درب شیشهها نرود.
۳. از زمانی که شیشهها را در آب جوش میگذارید، به مدت ۱۵ دقیقه اجازه دهید، شیشهها در آب بماند و گیلاسهای در شیشه به خوبی گرم شوند.
۴. پس از تمام شدن ۱۵ دقیقه و تغیر رنگ جزئی گیلاسها، آنها را از آب جوش خارج کنید و اجازه دهید، به آرامی و تدریجی سرد شوند.
۵. در مرحله آخر هم شیشهها را به مدت یک هفته در یخچال با محیطی سرد و تاریک نگه دارید.
فوت و فنها:
۱. برخی کمپوت گیلاس را با هسته و برخی دیگر بدون هسته میپسندند. بهتر است گیلاس با هسته تبدیل به کمپوت شود. چرا که باعث میشود در بلند مدت شکل ظاهری آن بهتر حفظ شود.
۲. در برخی از دستورهای آشپزی تاکید شده بهتر است از شهد به جای آب و شکر استفاده شود. اما توجه داشته باشید، آب و شکری که تبدیل به شهد میشود بهتر است به اندازه کافی رقیق باشد تا در فرآیند پخت سریعتر به نقطه جوش برسد.
۳. در مصرف شکر زیادهروی نکنید. کمپوتها عموما طعم و مزه نزدیک به میوهها را دارند و قرار نیست آنها مانند مرباها حسابی شیرین باشند.
۴. برای اینکه کمپوت شما ظاهر بهتری داشته باشد، بهتر است از گیلاسهای درشت و خوشرنگ استفاده کنید.
۵. شیشههای کمپوت بسیار بهتر است دارای درب فلزی باشند، چرا که بیشتر از دربهای پلاستیکی مانع از نفوذ هوا میشوند
۶. پس از آنکه شیشههای کمپوت را از قابلمه خارج کردید، چند دقیقه آنها را به صورت برعکس بگذارید تا هوای اضافه داخل شیشهها خارج شود.