فرنی یک دسر جذاب و راحت است که با انواع ترکیبات و متناسب با سلیقه‌های مختلف می‌تواند تهیه شود.

فرنی از آن نوع دسرهایی است که برای همه یادآور کودکی است؛ یک دسر مقوی که معمولا به عنوان غذای کمکی برای بچه‌ها تهیه می‌شود اما بزرگ‌ترها هم از آن غافل نمی‌شوند و با بچه‌ها شریک می‌شوند. یک دسر جذاب و راحت که با انواع ترکیبات و متناسب با سلیقه‌های مختلف می‌تواند تهیه شود. علاوه بر این طبق مطالعاتی که در دانشگاه هاروارد انجام شده، رژیم غذایی دارای ۷۰ گرم غلات به صورت روزانه (معادل یک کاسه فرنی)، خطر ابتلا به سرطان و بیماری‌های قلبی و عروقی را تا ۲۰ درصد کاهش خواهد داد. در واقع وجود فیبر در رژیم غذایی به ویژه فیبر غلات خطر ابتلا به دیابت نوع دو را کاهش می‌دهد. فیبر بالای موجود در بعضی میوه‌ها اگر چه مفید است اما در مقابل نشانه‌های دیابت کاری از آن‌ها ساخته نیست. در عوض غذاهایی که با غلات درست می‌شوند مثل فرنی با دیابت مبارزه می‌کنند.

مواد لازم:

  • شیر: ۴ لیوان
  • آرد برنج: ۴ قاشق غذاخوری سرپر
  • شکر: ۴ قاشق غذاخوری
  • آب: نصف استکان
  • گلاب: نصف استکان
  • هل سائیده شده و پودر شده: نصف قاشق چایخوری
  • زعفران دم کرده: ۱ قاشق مرباخوری برای تزیین
  • دارچین و خلال پسته: برای تزیین

     

طرز تهیه و دستور پخت:

۱. ابتدا شیر سرد را با لیوان‌های دسته‌دار که در تمامی خانه‌ها یافت می‌شود در قابلمه مورد نظر بریزید.

۲. سپس آرد برنج را به همراه آب، شکر و هل اضافه کنید و کاملاً هم بزنید تا آرد و شکر در شیر سرد حل شوند. مواد مخلوط شده را روی حرارت ملایم گذاشته و مرتباً هم زنید اگر لحظاتی هم زدن را متوقف کنید، باعث می‌شود آرد برنج در شیر گلوله گلوله شود.

۳. پس مرتباً به هم زنید تا کمی غلیظ شود. بعد گلاب را اضافه کنید و هم بزنید تا قوام و غلظت لازم برای فرنی به دست آید. فرنی را بایستی سریع در کاسه‌های کوچکی که از قبل آماده کرده‌اید، بریزید. دقت داشته باشید که در هنگام سرد شدن کمی سفت‌تر می‌شود. پس وقتی از روی حرارت برمی‌دارید نه سفت و نه شل باشد.

فوت و فن‌ها:

- فرنی را بعد از آماده شدن حتما در محیط آشپز خانه خنک کنید و بعد داخل یخچال قرار دهید تا فرنی آب نیندازد.

- بجای شکر و پودر قند می‌توانید از عسل یا شیرین‌کننده‌های طبیعی دیگر استفاده کنید.

- اگر دوست داشته باشید فرنی شما زعفرانی یا شکلاتی شود هنگام اضافه کردن آرد به آن کمی زعفران یا پود کاکائو اضافه کنید.

- آرد برنج را حتما با شیر سرد حل کنید تا گلوله گلوله نشود.

- در طول درست شدن فرنی حرارت باید همواره کم باشد و فرنی مدام هم زده شود.

- برای تزیین فرنی می‌توانید از دارچین، گل سرخ ، خلال پسته، بادام، کنجد یا هر چیزی که دوست دارید استفاده کنید.

در این زمینه بخوانید:

طرز تهیه کاچی؛ یک دسر مقوی

طرز تهیه شیر پسته طبیعی و خانگی؛ یک دسر مقوی و جذاب

منبع: تحریریه ایرنازندگی

برچسب‌ها