آشنایی با ۶+۱ مورد از بهترین خواص غذاهای تند که تا به حال نمی دانستید!

حتما برای شما هم پیش آمده است که گاهی به این موضوع فکر کنید که آیا غذاهای تند برای بدن فایده بیشتری به همراه دارند یا به دلیل وجود ادویه‌های زیاد بدن را دچار خطر خواهند کرد.

اما چقدر از خواص فلفل‌ها و ادویه‌های تند برای سلامتی خبر دارید؟

تا انتهای این مطلب با ما همراه باشید تا از خواص بینظیر غذاهای تند برای سلامتی‌تان که تا به حال نمی‌دانستید را برای شما بگوییم تا تصمیم بگیرید از طعم تند فلفل و ادویه‌ها بیشتر بهره ببرید.

بسیاری از افراد و تعداد زیادی از قومیت‌های ایرانی به غذاهای تند و پر فلفل علاقه ویژه‌ای دارند که این تقاضا برای صرف غذاهای تند می‌تواند به دلیل آب‌ و هوای محیطی و بسیاری عوامل دیگر وابسته باشد.

به دلیل اهمیت غذاهای تند و تعداد زیاد طرفداران آنها در تقویم روز جهانی غذاهای تند که در ایران مصادف با روز ۲۶ دی ماه است و بسیاری از علاقمندان به این نوع غذاها آن روز را جشن می‌گیرند.

در ادامه چند مورد از بهترین و مهمترین خواص غذاهای تند برای افزایش سطح سلامتی را برای شما شرح خواهیم داد.

۱- کاهش وزن

امروزه یکی از بزرگترین دغدغه‌های افراد کاهش وزن است. امروزه به دلیل مصرف بیشتر غذاهای فست‌فود و رشد بی‌رویه مصرف روغن و کربوهیدرات و روند زندگی ماشینی، اکثر افراد خواه ناخواه دچار افزایش وزن می‌شوند.

طبق تحقیقات مصرف بیشتر غذاهای تند باعث افزایش کپسایسین در بدن شده که می‌تواند به افزایش متابولیسم بدن کمک کرده و برای سوزاندن سریع‌تر کالری به شما کمک کند.

اقزایش مصرف غذاهای تند می‌تواند تا ۵ درصد متابولیسم بدن را بیشتر کرده و باعث شود تا شما در هر وعده غذایی حدود ۷۵ کالری کمتری را مصرف کنید یعنی غذاهای تند کمک می‌کنند تا شما به طور ناخودآگاه کالری کمتری از آنچه که در حالت عادی در وعده مصرف می‌کردید غذا بخورید.

اگر در مصرف ادویه‌های تند دچار محدودیت هستید می‌توانید با جایگزین مواد غذایی مثل خیارشورهای خوشمزه یا انواع ترشی لیته، بادمجان، فلفل، سیر و آلبالو و مصرف آنها به همراه غذا از خاصیت مهم این مواد غذایی و ادویه‌های آنها بهره ببرید.

۲- کاهش خطر ابتلا به بیماری‌های قلبی و مغزی

طبق تحقیقاتی انجام شده، محققان ادعا می‌کنند که مصرف غذاهای تند و موادغذایی تند به صورت مکرر خطر مرگ زودرس را کاهش داده و از بروز سکته قلبی جلوگیری می‌کند.

مصرف غذاهای تند حداقل ۴بار در هفته می‌تواند خطر ابتلا به سکته قبلی را کم کند. محافظت در برابر خطر مرگ از نوع رژیم غذایی مستقل است. برای مثال ممکن است فردی رژیم غذایی مدیترانه‌ای داشته باشد و فرد دیگری رژیم غذایی وعده‌های کمتر را دنبال کند، اما مصرف فلفل قرمز و غذاهای تند خصوصا ترشی‌جات تند می‌تواند کارآمد و مفید و دارای خاصیت محافظتی باشد.

همچنین باید بدانید که مصرف موادغذایی تند ۴۴درصد کمتر از سایر افراد به بیماری‌های قلبی دچار خواهند شد.

غذاهای تنددر روند ترشح  انتقال‌دهنده‌های عصبی مثل سروتونین، دوپامین، نورآدرنالین و گلوتامیت تاثیر به‌سزایی داشته و باعث تغییرات مثبتی در خلق و خوی افراد دارد. همچنین غذاهای تند به کاهش التهاب عمومی بدن نیز کمک می‌کنند.

۳- کاهش افسردگی

همانطور که گفته شد مصرف غذاهای تند به افزایش کپسایسین در بدن منجر می‌شود. کپسایسین در بدن مثل آندروفین عمل کند. غذاهای تند باعث افزایش حرارت بدن شده و بدن به صورت غیرارادی در پاسخ به این گرما سروتونین ترشح کرده و احساس شادی را در بدن افزایش می‌دهد.

اگر چنانچه شما هم از دوستداران ترشیجات تند و خوشمزه سبز و فلفل قرمز هستید باید بدانید که این مواد غذایی باعث افزایش ویتامین C و مواد مغذی و معدنی دیگری در بدن می‌شوند. این روند به کاهش افسردگی و استرس در بدن کمک شایانی می‌کند.

۴- کاهش خطر ابتلا به سرطان

برخی مواد غذایی می‌توانند خطر ابتلا به سرطان را افزایش یا کاهش دهند. مواد غذایی گیاهی دارای کاروتنوئیدها یا کاروتن‌های به رنگ قرمز، نارنجی، زرد و سبزیجات سبز می‌توانند به کاهش احتمال بروز سرطان کمک کنند.

مواد مغذی مثل پلی فنول‌ها که در گیاهان، ادویه‌جات، ترشی‌جات، سبزیجات، چای و قهوه و... موجود هستند و آنتی‌اکسیدان‌هایی مثل بتاکاروتن، سلنیوم، ویتامین‌های C و E می‌توانند در برابر خطر آسیب به سلول‌ها توسط رادیکال‌های آزاد از بدن محافظت کنند و باعث کاهش خطر بروز سرطان شوند.

پس بی‌شک استفاده از انواع ادویه و چاشنی های تند برای غذاهای مختلف مثل فلافل، مرغ، ماهی و حتی ترشیجات می‌تواند گزینه‌ای عالی برای جلوگیری از بروز انواع بیماری‌ها در بدن باشد.

۵- بهبود گردش خون

غذاهای تند به افزایش گردش خون بدن کمک کرده و می‌توانند در مواردی به کاهش فشار خون نیز کمک کنند.

انواع خوراکی‌های تند دارای ویتامین آ و ث هستند که می‌توانند به تقویت عملکرد دیواره رگ‌های خونی کمک زیادی کنند.

اگر به طور کلی به مصرف غذاهای پر ادویه علاقه ندارید می‌توانید با خرید خیارشور و انواع ترشی‌های (لیته، بادمجان، مخلوط، سیر، آلبالو) در کنار وعده‌های غذایی خود مزایای آنها به خوبی بهره‌مند شوید.

۶- کمک به هضم بهتر با انواع غذاهای تند

آیا غذای تند به هضم بهتر غذا کمک می‌کند؟

در گذشته هنگامی که فردی دچار اختلال در معده و هضم غذا میشد مصرف مواد غذایی شیرین به او پیشنهاد میشد و تصور میشد که مصرف موارد غذایی تند می‌تواند باعث تحریک دستگاه گوارش شده و ناراحتی‌های بیشتری را ایجاد کند. اما امروزه با تحقیقاتی که متخصصان علم تغذیه انجام داده‌اند مشخص شده که در این دوران همه ادویه‌ها برای شما بد نیستند و گاهی مصرف غذاها و ادویه‌های تند می‌توانند به هضم راحت‌تر کمک کنند.  این مواد غذایی با افزایش گردن خون در دیواره‌های معده کمک می‌کنند تا لایه موکوس معده افزایش یافته و سیستم گوارشی تقویت شود.

همچنین غذاهای تند کمک می‌کنند تا باکتری اچ پیلوری ( نوعی باکتری که باعث زخم معده می‌شود) نیز نابود شود.

حال سوال مهم این است که منظور از غذا و ادویه‌های تند چیست؟

تندی غذا یک اصطلاح نسبی است زیرا گاهی با افرادی مواجه می‌شویم که از حتی از تندی خمیردندان یا آدامس‌های با طعم نعناع نیز گله‌مندند و گاهی افرادی را می‌بینیم که فلفل تند را به راحتی و مستقیم می‌توانند بخورند.

بیشتر ادویه‌جات از گیاه فلفل یا فلفل قرمز به دست می‌آیند که می‌توان آنها را به صورت خام، پخته شده و خشک شده در وعده‌های غذایی خود و انواع ترشی‌جات مصرف کنید.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.