گروه ایرنا زندگی - از زیباترین جادههای ایران میتوان به جاده عباسآباد به کلاردشت، جاده اردبیل به آستارا،جاده اسالم به خلخال، جاده شاهرود به گرگان، جاده چالوس، جاده جنگل دوهزار، جاده سیاهکل به دیلمان، جاده چابهار به بندر گواتر و جاده پارسیان به بندر مقام (بستانو) اشاره کرد.
در سفر زمینی، عبور از زیباترین جادههای ایران یکی از جذابترین بخشهای سفر است. در نقاط مختلف ایران تنوع بالایی در آب و هوا و پوشش گیاهی به چشم میخورد. این گوناگونی سبب شده است که ایران را با نام سرزمین چهار فصل بشناسند و از اینرو، در تمام فصلهای سال فرصت سفر به طبیعت زیبا در کشور ما وجود دارد. اگر از طرفداران سفر زمینی با وسیله شخصی هستید، حتما تجربه عبور از زیباترین جادههای ایران را داشتهاید.
تردد در جادههای زیبای ایران در فصل های مختلف میتواند تجربههای متفاوتی برای شما رقم بزند. در طول گذر از این جادهها میتوانید زیباترین مناظر طبیعی از جنگلهای انبوه گرفته تا کوهستانهای پر مه، غروب دریا و کویر بیپایان را ببینید. بعضی از این مسیرها آنقدر زیبا هستند که به مرور زمان، خود به مقصد اصلی سفر تبدیل شدهاند و گردشگران بسیاری برای تماشای زیباییهای این جادهها سفر میکنند.
در این مقاله به معرفی زیباترین جادههای ایران در بخشهای مختلف کشور میپردازیم. این جادهها در نقاط مختلف کشور قرار دارند و طبیعت اطراف آنها منحصربهفرد است. اگر از علاقهمندان طبیعت هستید با ما همراه شوید و برای بازدید از مقصد مورد نظر خود، برنامهریزی کنید.
جاده عباسآباد به کلاردشت
جاده عباسآباد به کلاردشت یکی از زیباترین جادههای جنگلی ایران است که از میان جنگل های هیرکانی شمال ایران میگذرد. این بخش از جنگلها را با نام جنگل عباسآباد میشناسند و پوشش انبوه درختان در این مسیر بخشهایی از این جاده را تاریک میکند. آب و هوای این جاده در بیشتر فصلهای سال مناسب است و نسبت به نقاط اطراف هوای بهتری دارد. این جاده در مسیری پرپیچوخم از کوهستان ارتفاع میگیرد و سپس فرود میآید.
زیباترین مناظر جاده عباسآباد به کلاردشت درههای سرسبز، درخشش خورشید از میان درختان بلند و کلبههای زیبای ییلاقی در طول مسیر هستند. به شما پیشنهاد میکنیم در این جاده شیشههای ماشین را پایین بیاورید و به موسیقی زیبای طبیعت گوش کنید. تماشای طبیعت شگفت انگیز همراه با صدای پرندگان، میتواند از زیباترین خاطرات شما در سفر به غرب مازندران باشد.
جاده عباسآباد به کلاردشت با مسافت تقریبی ۳۰ کیلومتر، یکی از پرطرفدارترین جادههای شمال ایران در غرب استان مازندران است و دسترسی به آن از طریق جاده چالوس و مرزن آباد و در سمت دیگر از شهر عباسآباد امکانپذیر است. این جاده با وجود قرار گرفتن در منطقهای پرتردد و پرمسافر، نیزچنان بکر مانده است و گرچه زیباییهای فراوان دارد، ممکن است تردد در آن برای مسافران مشکلاتی نیز ایجاد کند. اگر قصد عبور از این جاده را دارید بهتر است بدانید که در این مسیر تلفن همراه آنتن ندارد و در طول این جاده کوهستانی تنها کافههای بینراهی دیده میشوند و هیچ مرکز خدماتی دیگری وجود ندارد؛ بنابراین پیش از تردد به این جاده از سالم بودن وسیله نقلیه خود مطمئن شوید. در صورت بروز هرگونه مشکل میتوانید با تلفن همراه خود حتی بدون سیم کارت، شماره ۱۱۲ را بگیرید و موقعیت خود را به مرکز امداد اطلاع دهید.
برای رسیدن به این جاده زیبا از سمت کلاردشت باید از تقاطع جاده چالوس با میدان اصلی مرزن آباد، بهسمت غرب بروید و وارد بلوار کلاردشت شوید. در ادامه با عبور از شهر کلاردشت، به ورودی جاده عباسآباد خواهید رسید. اگر میخواهید از شهر عباسآباد بهسمت این جاده بروید در امتداد خیابان شهدا در این شهر میتوانید به جاده عباسآباد-کلاردشت وارد شوید.
جاده اردبیل به آستارا
جاده اردبیل به آستارا مسیری به طول ۸۰ کیلومتر است و از میان زیباترین نواحی سرسبز در شمال غربی ایران میگذرد. این منطقه در مرز بین استانهای گیلان و اردبیل قرار دارد که هر دو از سرسبزترین استانهای شمالی ایران هستند. دلیل شهرت این جاده بهدلیل قرار گرفتن گردنه حیران در طول آن است که از زیباترین گردنههای میان جادهای در ایران به شمار میرود.
در طول مسیر جاده اردبیل-آستارا میتوانید از تماشای مراتع سرسبز و زیبا لذت ببرید. بهترین زمان برای سفر به این منطقه از اواخر اردیبهشت ماه آغاز میشود و تا اواخر تابستان ادامه دارد. اگر به مسافرت در روزهای سرد سال علاقه دارید، این مسیر در پاییز نیز زیباییهای وصف ناپذیری دارد؛ اما در زمستان بهخصوص در مواقع پربارش با وجود زیبایی بسیار، تردد در این جاده میسر نیست یا تنها با استفاده از زنجیر چرخ ممکن میشود.
در کنار بازدید از گردنه حیران میتوانید در مسیر جاده اردبیل-آستارا برای دیدن جنگل فندقلو نیز برنامهریزی کنید. این جنگل زیبا در مسیر فرعی جاده دودران-فندقلو قرار گرفته است. ابتدای جاده جنگل فندقلو در فاصله ۲۷ کیلومتری شهر اردبیل قرار دارد و جنگل فندقلو در میان این مسیر قرار دارد. ادامه جاده دودران-فندقلو به گردنه حیران میرسد. تله کابین حیران نیز در همین جاده قرار دارد.
از دیگر مناطق طبیعی برجسته در مسیر جاده اردبیل-آستارا میتوان به «پارک ملی هیرکان» اشاره کرد که محدودهای وسیع را پوشش میدهد و در نزدیکی شهر آستارا قرار دارد. این منطقه حفاظتشده بخشی از جنگلهای هیرکانی جمهوری آذربایجان است که در مسافت به طول ۲۰ کیلومتر قبل از شهر آستارا در خط مرزی با ایران قرار گرفته است. پارک ملی هیرکان از ۳۰ کیلومتر مانده به آستارا در سمت غرب جاده آغاز میشود و تا ۱۰ کیلومتری این شهر ادامه دارد و گستردگی آن در کشور آذربایجان امتداد دارد. جاده اردبیل به آستارا یکی از زیباترین مسیرهای جادهای در ایران است و در طول مسیر آن میتوانید از تماشای طبیعت زیبا لذت ببرید.
جاده اسالم به خلخال
جاده اسالم به خلخال یکی دیگر از زیباترین جادههای استانهای شمالی کشور است که از شهر اسالم در استان گیلان آغاز میشود و تا شهر خلخال در جنوب استان اردبیل ادامه دارد. این جاده یکی از سرسبزترین و پر بارشترین مسیرهای شمال کشورمان است و بهدلیل قرار گرفتن در ارتفاع، آب و هوای سردسیر دارد. حتی در روزهای گرم تابستان نیز این مسیر از آب و هوایی خنک برخوردار است، پس برای تردد در این جاده بهتر است لباس اضافی همراه داشته باشید.
در ابتدای مسیر این جاده در نزدیکی شهر اسالم با پوشش انبوه درختان مواجه میشوید که دو سمت مسیر پیچدرپیچ جاده قرار گرفتهاند و نور خورشید از میان شاخ و برگ درختان درخشش دارد. در ادامه مسیر به دشتهای سرسبز و باز خواهید رسید که در دامنه کوههای پربرف واقع شدهاند. این جاده نیز مانند بسیاری از جادههای جنگلی شمال ایران تا حدود بسیاری بکر است و امکانات نسبی دارد. برجستهترین جاذبه این جاده، گردنه الماس است که در ۶۰ کیلومتری اسالم قرار دارد. در این منطقه کلبههای چوبی برای اقامت وجود دارند و اقامت در آنها میتواند بسیار خاطرهانگیز باشد.
بهترین زمان سفر به جاده اسالم-خلخال فصلهای بهار و تابستان هستند. اردیبهشت ماه دشتهای این جاده مملو از گلهای شقایق میشوند و درختان پر از سرسبزی و شکوفه هستند. این جاده در حدود ۷۰ کیلومتر طول دارد و از دیگر دیدنیهای اطراف آن میتوان به «روستای ییلاقی ناو»، «ییلاق دشته»، «دریاچه نئور» و «آبشار نره گر» اشاره کرد. این دیدنیها در فاصله کوتاهی از این جاده قرار دارند و دسترسی به آنها از جادههای فرعی اطراف این مسیر امکانپذیر است.
روستاهای واقع شده در این جاده از زیباترین ییلاقهای ایران هستند و با اتراق و قدم زدن در آنها لذت بسیاری از طبیعت بکر و چشمنواز این منطقه خواهید برد. در این جاده مسیرهای مختلف کوهنوردی و جنگلنوردی نیز برای علاقهمندان وجود دارد، پس برای گذشتن از این جاده زیبا عجله نکنید و حتما زمان کافی برای گشتوگذار در طبیعت بکر این منطقه اختصاص دهید.
جاده شاهرود به گرگان
جاده شاهرود به گرگان را بهدلیل قرار داشتن جنگلهای توسکستان در آن با نام جاده توسکستان نیز میشناسند. این جاده با پیچوخمهای فراوان و طبیعت بینظیر از زیباترین جادههای ایران است. در مسیر این جاده پوششی انبوه از درختان بلوط، توسکا و اورس به چشم میخورند که سبب خوشآبوهوایی این مسیر میشوند. پس از گذشتن از پیچوخمهای جاده در جوار جنگل توسکستان، به منطقه جهان نما خواهید رسید و تغییر در پوشش گیاهی این منطقه توجه شما را جلب خواهد کرد. این محدوده پوشیده از درختان زیبای ارس است و آب و هوایی بینظیر دارد. منطقه جهان نما از مناطق حفاظتشده زیر نظر سازمان حفاظت از محیط زیست به شمار میرود.
جنگل توسکتان در فصل پاییز زیبایی دوچندان دارد. درختان رنگارنگ این جاده در این فصل توجه گردشگران را جلب میکنند. اطراف این جنگل چشمهها و آبشارهای متعددی وجود دارند که با قدم زدن در جنگل میتوانید از تماشای آنها لذت ببرید. روستاهایی که در مسیر این جاده قرار دارند نیز از بهترین ییلاقها در شمال شرقی ایران هستند و طرفداران بسیاری دارند. از دیگر جاذبههای طبیعی اطراف این جاده میتوان به چشمه هفت رنگ بسطام، قله شاهوار، پارک جنگلی النگدره، پارک جنگلی قرق و روستای زیارت اشاره کرد. جاده شاهرود-گرگان در حدود ۱۳۰ کیلومتر طول دارد و از بکرترین مسیرهای جادهای ایران است.
جاده چالوس
جاده چالوس یکی از معروفترین جادههای شمال ایران است و بهدلیل نزدیکی به تهران و همین طور مسیر دسترسی به شهرهای شمالی ایران بهخصوص در استان مازندران از پرترددترین مسیرهای جادهای در ایران به شمار میرود. طول این جاده در حدود ۱۶۰ کیلومتر است و در طول مسیر پرپیچوخم خود از سرسبزترین جنگلها و زیباترین کوهها عبور میکند.
در بخشهای مختلف جاده چالوس جاذبههای طبیعی، روستاهای خوش آب و هوا و مناطق ییلاقی زیبا، گردشگران بسیاری را در فصلهای مختلف سال به این جاده جذب میکنند. در شروع مسیر جاده چالوس از کرج ابتدا به رودخانه کرج و سد امیر کبیر میرسید. این رودخانه تنها مسیر دسترسی به روستای واریان به شمار میرود که البته تردد با قایق به این روستا تنها برای اهالی آن مقدور است و عموم مردم اجازه تردد به روستای واریان را ندارند.
پس از رودخانه کرج، روستاها و دیدنیهای طبیعی بسیاری در جاده چالوس قرار گرفتهاند که میتوانید با ورود به جادههای فرعی از این جاذبهها دیدن کنید. از مهمترین ییلاقهای این جاده میتوان به روستاهای خور، آتشگاه، نوجان، مورود، گچسر و آسارا اشاره کرد. منطقه آسارا با پوشش گیاهی زیبا، آب و هوای عالی و داشتن روستاهای بسیار از مهمترین مناطق در جاده چالوس است که محصولات لبنی و محلی با کیفیتی نیز دارد.
از دیگر دیدنیهای اطراف جاده چالوس میتوان «آبشار چهارصد تنور»، «چشمه وله»، «قلعه صلصال»، «آبشار هفت چشمه» و «کاخ شهرستانک» را نام برد. برای بازدید از زیباییهای جاده چالوس باید بارها به این جاده زیبا سفر کرد؛ البته در طول سالهای اخیر این محور از شلوغترین مسیرهای جادهای کشور بوده است. مسیر ورودی این جاده در استان البرز، شمال شهر کرج و منطقه عظیمیه قرار دارد و از استان مازندران نیز میتوانید از شهرهای چالوس و مرزن آباد به جاده چالوس بروید.
جاده جنگل دوهزار
جاده جنگل دو هزار از زیباترین مسیرهای جنگلی شمال ایران است که از شهسوار یا تنکابن آغاز میشود و تا دل جنگلهای دو هزار ادامه دارد. این جاده در مسیری کوهستانی و پوشیده از گیاهان سرسبز بالا میرود و زیباترین چشماندازهای دریای خزر و مناطق سرسبز شمال ایران را دارد. در مسیر جاده جنگل دو هزار رودخانهای زیبا با شما همراه میشود و درختان انبوه این جنگل، بالای سرتان را میپوشانند.
در میان مسیر این جاده، راههای مختلف جنگلی وجود دارند که برای دوستداران طبیعت از رویاییترین مسیرها هستند. اگر به جنگلنوردی علاقه دارید با ابزار مناسب و راهنمای کاربلد میتوانید دل به دریا بزنید و با پای پیاده تا ییلاقهای مرتفع این جنگل پیش بروید. بهترین زمان برای رفتن به جاده جنگل دوهزار از اواخر تابستان تا اواخر پاییز است. در فصل بهار نیز این جنگل زیباییهای وصفناپذیری دارد. در زمستان گرچه هوا سرد و پر بارش است؛ اما خبری از برف نیست. بارش برف در این منطقه متداول نیست و بارشها بهصورت باران و در زمستان سیلآسا هستند.
از مهمترین ییلاقهای اطراف جاده جنگل دو هزار میتوان به «عسل محله» و «آغوزحال» اشاره کرد و کوههای پرطرفدار میان کوهنوردان در این جنگل، کوههای گرد کوه، سیالان و سیاه کل هستند. دسترسی به دشت دریاسر نیز از این جنگل با پیاده روی طولانی میسر است که البته به برنامهریزی مناسب، ابزار و وسایل لازم و راهنمای کاربلد نیاز دارد. جنگل دوهزار از زیباترین و بکرترین مناطق شمالی ایران به شمار میرود و دسترسی به جاده جنگل دوهزار از شهر خرم آباد در جنوب شهسوار امکانپذیر است. تابلوهای راهنما در این منطقه راهنماهای مناسبی برای ورود به جاده جنگل دوهزار هستند.
جاده سراوان به فومن
جاده سراوان به فومن یکی از جادههای سرسبز در استان گیلان است که ۴۵ کیلومتر طول دارد و دسترسی این دو شهر به یکدیگر را کوتاه میکند. مسیر پرتردد در این منطقه جاده ای است که سراوان را از شهر رشت به فومن میرساند. گرچه مسیر دوم طولانیتر است، بهدلیل گذشتن از رشت، عبور و مرور بیشتری دارد.
جاده سراوان- فومن از سرسبزترین جادههای استان گیلان است و جاذبههای برجستهای در این جاده به چشم میخورند. در این جاده میتوانید از موزه میراث روستایی گیلان دیدن کنید که در محوطهای باز با طبیعت زیبا قرار دارد. از مهمترین جاذبههای طبیعی در این جاده میتوان به دریاچههای سراوان و سقالکسار اشاره کرد.
بهترین زمان برای سفر به جاده سراوان-فومن و بازدید از جاذبههای آن در بهار و اوایل تابستان است. آب دریاچه سراوان در این زمان با پوششی سبز رنگ از خزههای طبیعی پر میشود و مناظری زیبا به وجود میآورد. این دریاچه در قسمت ورودی پارک جنگلی سراوان قرار دارد. «دریاچه سقالکسار» نیز از دیگر جاذبههای این مسیر است که بهخصوص در فصل بهار مکانی بسیار زیبا برای تفرج در این جاده به شمار میرود. در کنار بهره بردن از جاذبههای طبیعی در این مسیر میتوانید از زمینهای سرسبز اطراف، پوشش گیاهی و درختان انبوه در این جاده نیز لذت ببرید. برای ورود به جاده سراوان- فومن باید پس از سراوان و پیش از ورود به شهر رشت، در اتوبان قزوین-رشت از طریق خروجی جاده فومن، مسیر سمت چپ بهسمت غرب را در پیش بگیرید.
جاده سیاهکل به دیلمان
جاده سیاهکل به دیلمان از جمله مسیرهای فرعی در استان گیلان است که هوایی بسیار مطبوع در فصل پاییز و بهار دارد. اگرچه طبیعت زیبای این جاده در تابستان نیز بسیار سرسبز و تماشایی میشود، روزهای آفتابی میتواند گرمایی آزاردهنده داشته باشد. اگر برای بازدید از زیباییهای این جاده از مسیرهای فرعی به ارتفاع اطراف بروید، میتوانید چشماندازی بینظیر و هوایی خنک را تجربه کنید. بافت جنگلی این منطقه انبوه است و روی شیبی تند قرار دارد.
بهترین زمان برای بازدید از جاده سیاهکل-دیلمان و جاذبههای اطراف آن اردیبهشت ماه است. در این زمان دشتهای اطراف پوشیده از گلهای زرد و سرخ میشوند و صدای زمزمه آب و آواز پرندگان در فضا می پیچد. ابتدای مسیر این جاده از سمت سیاهکل با جنگلهای زیبا و انبوه آغاز میشود. این جنگلها در ساعتهای نخست روز، بهخصوص در بهار و پاییز پوشیده از مه هستند.
در ابتدای مسیر جاده سیاهکل-دیلمان، «آبشار لونک» قرار دارد که اطراف آن فضایی مناسب برای اتراق دیده میشود. برای بازدید از این آبشار باید از مسیر فرعی جاده بالا بروید. آبشار دوقلوی لونک ۶ متر ارتفاع دارد و دسترسی به آن راحت است. این مسیر چشماندازی زیبا از منطقه دیلمان دارد. از دیگر دیدنیهای این جاده میتوان به «کاروانسرای تی تی» و «جنگل لاریخانی» اشاره کرد. پارک جنگلی سیاهکل، استخر پاشوران و قلعه کوتول نیز در نزدیکی این مسیر قرار گرفتهاند.
اگر از علاقهمندان جنگلنوردی باشید میتوانید با پیاده روی طولانی در جنگل لاریخانی به چشمه آب معدنی آن برسید و با ادامه دادن مسیر نیز به دشت و ییلاق بالای جنگل خواهید رسید. شهر سیاهکل در فاصله ۱۸ کیلومتری از جنوب غربی لاهیجان و ۴۰ کیلومتری جنوب شرقی رشت قرار دارد. جاده سیاهکل- دیلمان در جنوب شهر سیاهکل قرار گرفته است.
جاده روستای فیلبند
جاده روستای فیلبند در مسیری کوهستانی و بسیار خوش آب و هوا در جاده هراز قرار دارد که حتی در روزهای گرم تابستان نیز هوای آن خنک و بهاری است. این منطقه در فصل زمستان بهدلیل بارش برف مسدود میشود و تردد در روزهای سرد و پر بارش زمستان در این جاده میسر نیست. جاده روستای فیلبند بهدلیل قرار گرفتن در مسیر کوهستانی شیب بسیاری دارد و بارشهای زیاد در طول سال نیز پیمودن آن را دشوارتر میکند.
هرچه بیشتر در مسیر جاده فیلبند پیش بروید، مناظر زیباتری شما را مسحور میکنند. در طول مسیر، دشتهای سرسبز و پهناور با تک درختهای میان آنها توجه شما را جلب خواهند کرد. در اطراف این جاده چشمههای پرآب کوچک و بزرگی قرار دارند که معروفترین آنها «چشمه لار» است. روستای فیلبند در انتهای مسیر این جاده قرار دارد و آن را با نام «بام مازندران» میشناسند.
بهترین زمان سفر به جاده و روستای فیلبند از اواسط بهار آغاز میشود و تا پایان تابستان ادامه دارد. در فصل بهار میتوانید در این جاده زیبا باران، آفتاب و رنگین کمان را با نیز ببینید. در انتهای مسیر جاده فیلبند به بلندترین نقطه استان مازندران خواهید رسید. اگر صبح زود به این منطقه بروید، میتوانید بر فراز ابرها قدم بزنید. در ارتفاع روستای فیلبند زیباترین دشتهای مازندران زیر پای شما قرار دارند و مناظر اطراف چشماندازهای منحصربهفرد از این استان هستند. این منطقه به جنگل الیمستان اشراف دارد و جنگل چلاو، روستای سنگچال و روستای پاشاکلا از زیباترین جاذبههای اطراف جاده فیلبند هستند.
برای رسیدن به جاده روستای فیلبند باید در حدود ۱۴۰ کیلومتر از تهران در جاده هراز پیش بروید تا به ابتدای این جاده برسید. نزدیکترین شهرها به جاده فیلبند آمل و بابل هستند. این جاده در حدود ۳۰ کیلومتر طول دارد.
جاده هراز
جاده هراز نیز مانند جاده چالوس یکی از معروفترین جادههای شمالی کشور است که دسترسی به استان مازندران را برای ساکنان تهران و شهرهای مرکزی ایران فراهم میکند. جاده هراز در طول مسیر خود از مناطق سرسبز و ییلاقی زیبایی عبور میکند که هر یک از معروفترین ییلاقهای ایران هستند. کمتر کسی وجود دارد که از مسیر جاده هراز به شهرهای شمال ایران نرفته باشد، اما بیشتر افراد از ظرفیتهای برجسته گردشگری در این جاده اطلاعی ندارند و تنها از آن عبور میکنند.
از مهمترین ییلاقهای اطراف جاده هراز میتوان به جاجرود، آبعلی، پلور و گزنک اشاره کرد. تماشای مناظر زیبا در طول این مسیر از یک طرف و اتراق در روستاها و جاذبههای اطراف این جاده از طرف دیگر میتوانند خاطره عبور از جاده هراز را برای شما زیباتر کنند. در طول مسیر جاده هراز روستاها، تالابها، جنگلهای انبوه و چشمههای آبگرمی قرار دارند که بازدید از آنها خالی از لطف نیست.
در عبور از جاده هراز میتوانید بارها به جادههای فرعی دیگر بپیچید و از تماشای جاذبههای طبیعی در نزدیکی این جاده لذت ببرید. یکی از زیباترین دیدنیهای طبیعی در مسیر جاده هراز دریاچههای تار و هویر هستند که پس از منطقه آبعلی قرار دارند. برای بازدید از این دریاچههای زیبا باید بهسمت دماوند بروید و از روی تابلوهای راهنما بهسمت دریاچهها ادامه مسیر دهید. در منطقه پلور و در حاشیه جاده هراز منطقهای معروف به منطقه گل زرد قرار دارد که در اردیبهشت ماه از گلهای زرد رنگ پر میشود. اگر در این ماه به جاده هراز بروید میتوانید دشتی رویایی و پر از گل ببینید. در نزدیکی این دشت غاری موسوم به همین نام وجود دارد که برای بازدید از آن نیاز به پیاده روی طولانی، راهنمای آشنا به مسیر و ابزار و تجهیزات کافی دارید.
از دیگر مناطق زیبا در نزدیکی جاده هراز «روستای نوا» و «دشت آزو» هستند که زیبایی آنها نیز مثال زدنی است. آبشار نوا در فصلهای سرد یخ میزند و بهصورت قندیلهای بلند در میآید. با ادامه مسیر در جاده هراز بهسمت مازندران به امامزاده هاشم و آب اسک و پس از آن نیز به روستای زیبای وینه خواهید رسید. این روستا نیز برای اتراق و چادر زدن مناسب است و مناظری زیبا دارد. دشت لار، آبشار شاهاندشت و قلعه بهمن از دیگر زیباییهای جاده هراز در محدود پلور و روستای شاهاندشت هستند. روستای فیلبند و جنگل الیمستان از دیگر مناطق برجسته این جاده به شمار میروند که در طول سال از گردشگران بسیاری پذیرایی میکنند.
پیش از رسیدن به پایان جاده میتوانید به آبگرمهای مازندران در لاریجان و آویج نیز سری بزنید. برای رفتن به جاده هراز از تهران باید به خروجیهای شرقی پایتخت بروید و از جاده دماوند بهسمت پردیس و دماوند حرکت کنید و سپس به جاده هراز وارد شوید. طول این جاده در حدود ۱۲۵ کیلومتر است.
جاده رامسر به جواهرده
جاده رامسر به جواهرده نیز از دیگر جادههای شمالی کشور در استان مازندران است که عروس شهرهای شمالی را به یکی از زیباترین ییلاقهای مازندران میرساند. این جاده ۲۸ کیلومتری در طول مسیر پرپیچوخم خود از مناظری بسیار زیبا عبور میکند. روستای جواهرده رامسر در دامنه کوههای سماسوس قرار گرفته است و از مناطق سردسیر شمالی به شمار میرود.
جاده رامسر-جواهرده از دشتهای سرسبز در جوار دامنههای پربرف میگذرد. در طول مسافت این جاده روستاهای بسیاری قرار دارند و «رودخانه صفارود» با شما همراه میشود. در فصلهای پاییز و بهار این جاده از مه پوشیده و زیبایی طبیعت اطراف دوچندان است. در تابستان نیز این مسیر برای تردد مناسب است و هوایی بسیار خنکتر از مناطق اطراف دارد، اما برای رفتن به این جاده در زمستان باید تجهیزات لازم را داشته باشید.
از دیدنیهای جاده جواهرده میتوان به پارک جنگلی صفارود اشاره کرد که در نزدیکی روستای جواهرده قرار دارد و محیط آن برای اتراق در طبیعت و جنگلنوردی مناسب است. در دامنههای اطراف جاده جواهرده ییلاقهای زیبا با دشتهای سرسبز قرار دارند که بازدید از آنها بهخصوص در فصل بهار میتواند خاطرهای رویایی برای شما رقم بزند. «دشت لپاسر» در دامنه کوههای نیز جوار با روستا و جاده جواهرده قرار دارد و در سراسر آن چشمههای آب معدنی در جریان هستند. برای بازدید از این منطقه نیاز به کمی کوهنوردی دارید.
جنگلهای اطراف جاده جواهرده از جنگلهای هیرکانی شمال ایران با پوشش گیاهی متنوع و انبوه هستند. در نزدیکی روستای جواهرده نیز بهدلیل ارتفاع بالای بهخصوص در صبح هنگام میتوانید ابرها را زیر پای خود ببینید. آبشارهای فصلی و دائمی در اطراف جاده جواهرده وجود دارند که یکی از معروفترین آنها، آبشار صفارود در ۱۵ کیلومتری جاده جواهرده است. برای لذت بردن از زیباییهای این جاده ییلاقی میتوانید به شهر رامسر در استان مازندران بروید و از سه راه فلسطین در این شهر با توجه به تابلوهای راهنما به جاده جواهرده وارد شوید.
جاده هجیج به اورامان تخت
جاده هجیج به اورامان تخت یکی از منحصر به فردترین جادههای ایران است که در مسیری کوهستانی دو روستای زیبا در استانهای کردستان و کرمانشاه را به نیز میرساند. روستاهای این منطقه خانههای پلکانی دارند و رودهای پرآب و خروشان در اطراف آنها جاری است. در طول مسیر جاده هجیج به اورامان تخت از کوههای سنگی، طبیعت سرسبز، چشمههای خروشان و دامنههای پر شیب خواهید گذشت. این جاده یکی از پرپیچوخمترین جادههای ایران است و چشماندازهای طبیعی بکری دارد.
بین روستاهای هجیج و اورامان تخت دو راه مختلف وجود دارند که هردو زیبا و پرپیچوخم هستند، اما یکی از این راهها کوتاهتر است. با وجود کوتاهی یکی از مسیرها، اما جاده طولانیتر بهدلیل زیبایی و جاذبههای طبیعی بیشتر، طرفداران بیشتری دارد. دامنه کوههای این جاده در بهار و تابستان از گلهای رنگارنگ پر میشوند. بهترین زمان برای سفر به این منطقه ۶ ماه نخست سال است. این منطقه در زمستان برفگیر است و مسدود میشود.
از برجستهترین جاذبههای طبیعی جاده هجیج-اورامان میتوان به قله شاهو و رودخانه سیروان اشاره کرد. طول مسیر جاده هجیج- اورامان تخت در مسیر کوتاهتر در حدود ۴۰ کیلومتر است و بیشتر آن در استان کردستان قرار دارد. مسیر طولانیتر در حدود ۵۰ کیلومتر است و بیشتر آن از استان کرمانشاه میگذرد. با توجه به بکر بودن این منطقه امکانات جادهای در این مسیرها محدود است و جادهها کیفیت مناسبی ندارند، اما زیباییهای این منطقه توجه گردشگران را به خود جلب میکنند. برای رفتن به جاده هجیج-اورامان تخت میتوانید به شهر پاوه در کرمانشاه بروید. روستای هجیج در ۳۰ کیلومتری شمال غربی شهر پاوه قرار دارد.
جاده ارس به جلفا
جاده ارس-جلفا از جادههای مرزی ایران در شمال غربی کشور است و بین استانهای آذربایجان شرقی و غربی قرار دارد. این جاده در امتداد رود ارس قرار گرفته است و موازی با جنگل های ارسباران تا منطقه جلفا پیش میرود. یک سمت این جاده را کوههای بلند و سمت دیگر را جنگلهای انبوه پوشاندهاند. با حرکت در این جاده میتوانید بخشهایی از مراتع کشور ارمنستان را ببینید.
حاشیه رود ارس از زیباترین دیدنیهای این مسیر هستند؛ البته در بیشتر بخشهای آن توقف بهدلیل نزدیکی با مرز مجاز نیست. در طول این جاده بخشهایی از زیباترین جنگلهای هیرکانی ایران به چشم میخورند. از دیگر جاذبههای نزدیک به جاده ارس-جلفا نیز میتوان به منطقه حفاظتشده ماراکان اشاره کرد که در نزدیکی شهر جلفا قرار دارد. برای رفتن به جاده ارس-جلفا میتوانید به شهر جلفا در آذربایجان شرقی بروید و به جاده مرزی موازی با رود ارس وارد شوید.
جاده چابهار به بندر گواتر
جاده چابهار به بندر گواتر در مسیر ساحلی دریای مکران در جنوب ایران قرار دارد. این جاده در حدود ۱۰۰ کیلومتر طول دارد و از زیباترین سواحل صخرهای ایران عبور میکند. شاید این محدوده ازجنوب ایران بهدلیل فاصله زیاد با سایر مناطق کشور و عدم رسیدگی کافی زیاد شناخته شده نباشد، اما از زیباترین سواحل داخل ایران است که با سفر به آن، خاطره آن در ذهن شما باقی میماند.
اگر نام سواحل مینیاتوری به گوشتان خورده است، بهتر است بدانید این سواحل در مسیر این جاده قرار دارند. زیباییهای این جاده قبل از ورود به آن از غرب شهر چابهار آغاز میشود و تا بندر گواتر در شرقیترین ساحل جنوب ایران ادامه دارد. در شروع این جاده به ساحل رمین میرسید. این ساحل در نزدیکی اسکله و «روستای رمین» قرار دارد و ماسههای آن را صدفها پوشاندهاند. «تالاب لیپار» نیز که آب صورتی رنگ آن توجه بسیاری از گردشگران را به خود جلب میکند، در کنار جاده چابهار به بندر گواتر قرار گرفته است.
در ادامه مسیر به روستا و «ساحل بریس» خواهید رسید. این بخش از سواحل دریای مکران نیز از زیباترین نواحی در کرانه این دریا هستند. صخره بریس محلی زیبا برای تماشای چشمانداز دریای مکران دارد. در ادامه با گذشتن از پسابندر به خلیج گواتر خواهید رسید. اگر به گشتوگذار در اسکلههای جنوب ایران و خرید سوغات از محلیها علاقه دارید، فرصت قدم زدن در این بندر را از دست ندهید.
در سراسر مسیر جاده چابهار تا بندر گواتر میتوانید زیباترین کوههای نزدیک به دریا را ببینید که در اثر فرسایش، شکلهای عجیب و خاصی دارند و به همین دلیل از آنها با نام کوههای مینیاتوری یاد میشود. برای رسیدن به این جاده میتوانید به شهر چابهار بروید و از غرب این شهر به جاده ساحلی وارد شوید.
جاده پارسیان به بندر مقام (بستانو)
جاده پارسیان به بندر مقام را با نام جاده بستانو میشناسند. این جاده ساحلی نیز از زیباترین سواحل صخرهای جنوب ایران در حاشیه خلیج فارس است که از یک سمت به دریا و از سمت دیگر به کوههای صخرهای زیبا میرسد. قرار گرفتن این جاده در فاصله کوتاه در محل تلاقی کوه و دریا، موقعیتی ویژه برای این جاده به وجود آورده است.
از شهر پارسیان که بهسمت بندر مقام حرکت کنید، نخست به بندر بستانو میرسید که نام این جاده را نیز از همین شهر گرفتهاند. در ادامه به روستاهای «زیارت» و «مغدان» خواهید رسید که بازدید از این روستاها و جاذبههای آنها خالی از لطف نیست. در اطراف این روستاها اقامتگاه بومگردی برای علاقهمندان وجود دارد. برکههای تاریخی مغدان نیز در نزدیکی این روستا قرار گرفتهاند.
کمی بعد از روستای مغدان «ساحل نیرم» قرار گرفته که از زیباترین سواحل جنوب ایران است. در این ساحل میتوانید از زیباترین مناظر ساحلی عکسبرداری کنید. در ادامه جاده بستانو به گردنه مقام خواهید رسید. این گردنه را با نام گردنه عشاق نیز میشناسند. نشستن لابهلای صخرههای این گردنه و تماشای غروب و طلوع خورشید از آن، میان مردم محلی متداول است. اگر در زمان غروب خورشید به این منطقه رسیدید، منظره زیبای غروب دریا را از دست ندهید. پس از این گردنه و پیش از رسیدن به بندر مقام، سواحل صخرهای مقام قرار دارند که نمونه این سواحل در جهان از زیباترین مناطق گردشگری به شمار میروند.برای بازدید از این ساحل زیبا میتوان ساعتها زمان صرف کرد و لذت برد. برای رفتن به جاده بستانو باید به بندر مقام یا شهر پارسیان در استان هرمزگان بروید.
جاده سمیرم به یاسوج
جاده سمیرم به یاسوج با گذشتن از منطقه حفاظتشده دنا از زیباترین جادههای جنوب شرقی ایران است و در طول مسیر ۱۶۰ کیلومتری خود از روستاهای زیبایی میگذرد. «روستای خفر» در منطقه حفاظتشده دنا و نزدیکی این جاده قرار دارد که بهترین مسیر دسترسی به قله دنا برای کوهنوردان به شمار میرود. اطراف این جاده در نزدیکی کوه دنا سرشار از یخچالهای طبیعی، رودخانههای پرآب و آبشارهای خروشان است. با عبور از این جاده میتوانید از تماشای این زیباییها لذت ببرید.
از دیگر نقاط دیدنی در نزدیکی جاده سمیرم به یاسوج میتوان به «دره بی بی سیدان» اشاره کرد. این دره زیبا بیش از صدها چشمه کوچک و بزرگ را در خود جا داده است و آبشارهای دائمی در آن جریان دارند. منطقههای آب ملخ و تخت سلیمان نیز در نزدیکی این جاده، زیباییهای تاریخی و طبیعی بسیار دارند.
جاده پرپیچوخم سمیرم به یاسوج از زیباترین جادههای ایران به شمار میرود که از جنگل و کوهستان میگذرد. اگر قصد سفر به این منطقه و این جاده را دارید بهتر است فصل بهار و تابستان را انتخاب کنید. فصل زمستان در این منطقه سرد و پر بارش است. برای رسیدن به این جاده باید به شهر سمیرم در جنوب استان اصفهان یا شهر یاسوج در غرب استان کهکیلویه و بویر احمد بروید.
جاده شیراز به کازرون
جاده شیراز به کازرون از زیباترین جادههای ایران در استان فارس است که در حدود ۱۴۰ کیلومتر طول دارد. از زیباترین جاذبههای این جاده که سبب شهرت آن نیز شده، «دشت ارژن» است. دشت ارژن در این جاده و در فاصله ۶۰ کیلومتری از شهر شیراز قرار دارد. این دشت در دامنههای رشته کوه زاگرس واقع شده است و طبیعت زیبا و مناظر بینظیر آن گردشگران بسیاری را به این منطقه جذب میکند. آبشار ارژن که در میان مردم محلی با نام «آبشار چراب» شناخته میشود، پنج کیلومتر از این دشت فاصله دارد. این آبشار در زمستان یخ میبندد و کریستالهای یخی آن زیبایی منحصربهفردی دارند.
تالاب و دریاچه ارژن نیز از دیگر دیدنیهای این دشت هستند. در دشت ارژن جاذبههای تاریخی مانند قدمگاه سلمان و علی نیز به چشم میخورند. از مهمترین ویژگیهای این منطقه میتوان به وجود گونه نادر گوزن ایرانی در «منطقه حفاظتشده میان کتل» در نزدیکی دشت ارژن اشاره کرد. این منطقه را با نام «دشت برم» نیز میشناسند. دشت برم مرکز رویش جنگلهای بلوط ایران و خاورمیانه است و نام آن در میان ذخیرهگاههای زیستکره سازمان یونسکو ثبت شده است.
از دیگر جاذبههای جاده شیراز-کازرون میتوان دریاچه پریشان را نام برد که در نزدیکی کازرون قرار دارد. بهترین زمان سفر به جاده شیراز-کازرون و دشت ارژن در بهار و بهخصوص اردیبهشت ماه است. لالههای واژگون در این زمان سراسر دشت را میپوشانند. برای رفتن به این جاده زیبا میتوانید به شهر شیراز بروید و از سمت غرب آن بهسمت کازرون حرکت کنید.
جاده شهرکرد به ایذه
بخش بسیاری از جاده شهرکرد به ایذه در استان چهارمحال و بختیاری قرار دارد. این استان کوچک در مرکز فلات ایران در کوههای زاگرس واقع شده است و مسیر جاده شهرکرد به ایذه از زیباترین مسیرهای کوهستانی و دشتهای زیبا میگذرد.
یکی از زیباترین جاذبههای طبیعی در مسیر جاده شهرکرد به ایذه «دشت هلن» است. دشت هلن منطقهای حفاظتشده است که مجموعهای از زیباترین درهها، دشتها، روستاها، کوهها و رودخانهها را شامل میشود. این دشت محل استقرار چادرهای عشایر این استان نیز هست و اگر در بهار از آن عبور کنید میتوانید اتراق عشایر را در گوشه و کنار آن ببینید. رود پرخروش کارون در این منطقه جریان دارد و گردشگران بسیاری را به سوی خود جلب میکند.
به گزارش وب گاه کجارو، بهجز دشت هلن، منطقه حفاظتشده دیگری نیز در این جاده کوهستانی قرار دارد که آن را با نام «منطقه حفاظتشده دهدز» میشناسند. منطقه دهدز در نزدیکی شهر ایذه در استان خوزستان قرار دارد. «تالاب چغاخور» از دیگر دیدنیهای نزدیک به شهرکرد در این جاده است که در جوار کوه زیبای «کلار» قرار دارد. دریاچه و سد کارون نیز در نزدیکی این جاده، محیطی زیبا برای اتراق و گردش دارند. بهترین زمان برای بازدید از زیباییهای جاده شهرکرد-ایذه در فصلهای بهار و پاییز است. برای رفتن به این جاده زیبا میتوانید پس از میدان قمر بنی هاشم در جنوب شهرکرد، از خروجی راست به جاده دشت هلن وارد شوید.