لوبیا سفید یکی از حبوبات مفید برای بدن است که سرشار از پروتئین گیاهی و مواد معدنی است و می‌تواند جایگزین مناسبی برای گوشت در رژیم غذایی گیاه‌خواری باشد. در این مطلب شما را با خواص لوبیا سفید آشنا می کنیم.

گروه ایرنا زندگی - لوبیا سفید ( به انگلیسی : Navy bean ) از خانواده لوبیاها و جزو حبوبات محسوب می‌شود که برای سلامت بدن خواص زیادی دارد از جمله تقویت حافظه، درمان کم خونی، سلامت دستگاه گوارش و پیشگیری و درمان سرطان. لوبیا سفید مانند سایر حبوبات سرشار از پروتئین گیاهی است که می‌تواند جایگزین مناسبی برای گوشت در رژیم های غذایی گیاه‌خواری باشد. در ادامه مطلب درباره خواص لوبیا سفید برای سلامت و زیبایی صحبت می‌کنیم. 

ارزش غذایی لوبیا سفید

یک فنجان (۱۸۲ گرم) لوبیا سفید پخته شده شامل مواد مغذی زیر است:

کالری ۲۵۵
پروتئین   ۱۵ گرم
فیبر ۱۹.۱ گرم
فولات (ویتامین B۹) ۶۴ درصد مقدار مورد نیاز روزانه
منگنز ۴۸ درصد مقدار مورد نیاز روزانه
تیامین (ویتامین B۱) ۲۹ درصد مقدار مورد نیاز روزانه
منیزیم ۲۴ درصد مقدار مورد نیاز روزانه
آهن  ۲۴ درصد مقدار مورد نیاز روزانه

لوبیا سفید سرشار از فیبر و سایر مواد مغذی از جمله منگنز و فولات، پروتئین، ویتامین B۱، منیزیم و مس است.

 خواص و طبع لوبیا سفید در طب سنتی

از دیدگاه طب سنتی، طبع لوبیا سفید، گرم و تر است. از نظر طب سنتی لوبیا سفید باعث تقویت میل جنسی و منظم شدن عادت ماهیانه می‌شود. همچنین ادرار آور و ملین است.

پیشگیری از پیری زودرس با لوبیا سفید

لوبیا سفید حاوی مقدار زیادی مس است که احتمال پیری زودرس را کاهش داده و باعث افزایش تولید کلاژن در بدن و کاهش چین و چروک‌های پوستی می‌شود و کمک می‌کند صورتتان جوان‌تر و شاداب‌تر دیده شود. 

تقویت رشد موها با لوبیا سفید

مقدار بالای آهن و مس موجود در لوبیا سفید به تقویت فولیکول‌های مو کمک کرده و باعث پیشگیری از ریزش مو می‌شود. 

سلامت دندان ها با لوبیا سفید

لوبیا سفید سرشار از کلسیم، آهن، منیزیم و منگنز است که باعث تقویت دندان‌ها شده و خطر ابتلا به عفونت دندان و درد دندان را کاهش می‌دهد.

کاهش وزن و لاغری با لوبیا سفید

لوبیا سفید کالری بسیار کمی دارد ولی پروتئین گیاهی و فیبر موجود در آن باعث کاهش اشتها شده و مدت زمان بیشتری شما را سیر نگه می‌داد و مانع از پرخوری شده در نتیجه به لاغری و کاهش وزن کمک می‌کند. 

حفظ سلامت دستگاه گوارش با لوبیا سفید 

مقدار بالای فیبر لوبیا سفید یاعث بهبود هضم غذا شده و احتمال ابتلا به زخم معده را کاهش داده و سلامت دستگاه گوارش را تقویت می‌کند. فیبر خوراکی به تحریک حرکت مجرای روده بزرگ کمک  کرده و به سم زدایی بهتر و پاکسازی روده بزرگ کمک کرده و خطر ابتلا به سرطان کولون را کاهش می‌دهد. از سویی دیگر افزایش حرکات روده به کاهش ابتلا به یبوست کمک میکند.

  

 کنترل دیابت و قند خون با لوبیا سفید

فیبر بالای لوبیا سفید به تثبیت قند خون کمک کرده و احتمال ابتلا به دیابت نوع ۲ را کاهش می‌دهد. از آنجا که لوبیا سفید شاخص گلیسمی پایینی دارد باعث کاهش قند خون افراد دیابتی شده عوارض دیابت را کاهش می‌دهد. تیامین لوبیا سفید به افزایش نوروترانسمیترهای مورد نیاز تقویت حافظه کمک کرده و در نتیجه باعث بهبود عملکرد شناختی مغز می‌شود. 

کاهش فشار خون و بهبود سلامت قلب با لوبیا سفید

فولات لوبیا سفید باعث کاهش فشار خون شده و از ابتلا به بیماری‌های قلبی عروقی پیشگیری می‌کند. منیزم بالای لوبیا سفید باعث بهبود انعطاف‌پذیری عروق خونی می‌شود و فشار خون را کاهش داده، خطر سکته قلبی یا مغزی را کاهش می‌دهد. 

کاهش چربی خون و کلسترول با لوبیا سفید

لوبیا سفید سرشار از فیبر است، هنگامی که در یک وعده غذایی لوبیا سفید مصرف می‌کنید، فیبر موجود در آن در روده‍‌ها به کلسترول و چربی چسبیده و مانع از جذب آنها می‌شود، در نتیجه چربی و کلسترول از طریق مدفوع از بدن خارج می‌شوند.

کاهش احتمال ابتلا به سرطان با لوبیا سفید

مقدار بالای مس، آنتی اکسیدان‌ها و منگنز موجود در لوبیا سفید به کاهش تاثیر مخرب رادیکال های آزاد در بدن کمک کرده و خطر ابتلا به سرطان را کاهش می‌دهد.

درمان و پیشگیری از کم خونی با لوبیا سفید

لوبیا سفید به طور همزمان حاوی آهن و فولات است که هر دو برای تولید بیشتر گلبول‌های قرمز خون در بدن مورد نیاز هستند. مصرف لوبیا سفید می‌تواند علایم کم خونی را بهبود داده و از ابتلا به کم خونی پیشگیری نماید.

خواص لوبیا سفید برای بدنسازان

لوبیا سفید یکی از بهترین پروتئین‌های گیاهی برای ورزشکاران و بدنسازان محسوب می‌شود. مقدار بالای فیبر موجود در آن به کاهش وزن و لاغری کمک کرده و پروتئین آن باعث تقویت ماهیچه‌ها و تسریع عضله سازی در بدن می‌شود. غلات منبع بسیار خوب انرژی محسوب می شود که عملکرد ورزشکاران را بهینه می‌کند.

خواص لوبیا سفید برای کودکان و نوزادان

لوبیا سفید حاوی مقادیر قابل توجهی آهن و فولات هستند که احتمال ابتلا به کم خونی در کودکان و نوزادان را کاهش می‌دهد. لوبیا سفید سرشار از ویتامین ها، مواد معدنی و پروتئین هستند که به رشد کودکان و نوزادان کمک می‌کنند. مقدار بالای فیبر موجود در لوبیا سفید احتمال ابتلای نوزادان و کودکان به یبوست را کاهش می‌دهد. 

خواص لوبیا سفید در بارداری

لوبیا سفید سرشار از فولا است که مانع از بروز نقص لوله عصبی در جنین می‌شود. فولات و آهن موجود در لوبیا سفید احتمال کم خونی در بارداری را کاهش می‌دهد. فیبر بالای لوبیا سفید با یبوست بارداری مقابله می‌کند.

عوارض لوبیا سفید

به گزارش وب گاه بیتوته، مصرف حدود نصف فنجان لوبیا به صورت  روزانه می‌تواند کافی باشد. زیاده‌روی در مصرف لوبیا سفید می‌تواند باعث ایجاد نفخ شکم و اسهال شود. لوبیا سفید خام حاوی لکتین است که برای بدن سمی است بنابراین توصیه می‌شود از مصرف لوبیا سفید خام اجتناب نمایید.