گروه ایرنا زندگی - آغوز مسما از غذاهای سنتی مازندران بوده که دارای پروتئین با ارزش بیولوژیکی بالا به دلیل داشتن گوشت اردک و مواد معدنی و ویتامین ها به دلیل داشتن گردو و رب انار است.
مواد لازم برای تهیه آغوز مسما
اردک: یک عدد
گردو: ۲۰۰ گرم
پیاز: ۷۵ گرم
رب انار: ۵۰ گرم
آب: ۲ لیتر
شکر: ۷۵ گرم
روغن: ۱۰ گرم
دانههای ساییده شده انار: ۱۰۰ گرم
نمک و زردچوبه: به مقدار لازم
طرز تهیه آغوز مسما
به منظور تهیه این غذا باید اردک را کاملاً درون روغن سرخ کرده و سپس پیاز را نگینی خرد کنید و داخل روغن تفت دهید، وقتی که سبک و طلایی رنگ شدند اردکی که سرخ کرده بودید را با مقداری آب به پیاز اضافه کنید و شعله را زیاد کنید که آب به جوش برسد.
سپس دانههای انار خشک و گردو را هم به آنها اضافه کرده و شعله را کم کنید تا به تدریج اردک بپزد و جا بیفتد.
حالا باید داخل یک کاسه مقداری نمک، زردچوبه، شکر و آب انار ترش بریزید و با هم مخلوط کنید و هم بزنید و به خورشت خود اضافه کنید.
حدود ۳ ساعت برای پختن و جا افتادن خورشت آغوز مسما زمان احتیاج است و میتوانید آن را به عنوان وعده غذایی اصلی در ناهار یا شام میل کنید که این مواد اولیه برای ۶ نفر مناسب است.