گروه ایرنا زندگی - آش بادمجان ملایر یکی از غذاهای محلی استان همدان است که بیشتر در شهر ملایر طبخ شده و به عنوان نهار، شام یا پیش غذا سرو میگردد.
بادمجان، بلغور، حبوبات و گوشت از اجزاء اصلی این آش هستند ولی آنچه مسلم است، این است که میزان و نوع حبوبات به کار رفته در تهیه این غذا به ذائقه و سلیقه افراد بستگی دارد. برخی فقط از عدس در ترکیب آش استفاده میکنند و برخی از انواع لوبیا و نخود.
مواد لازم برای تهیه آش بادمجان
بلغور گندم: ۱ پیمانه
لوبیا قرمز: ۱/۲ پیمانه
لوبیا سفید: ۱/۲ پیمانه
عدس: ۱ پیمانه
نخود: ۱/۲ پیمانه
بادمجان سرخ شده: ۱ کیلوگرم
قلم گوسفند: ۱ عدد
کشک: ۱ شیشه متوسط
پیاز داغ و نعنا داغ: به مقدار لازم
نمک و فلفل سیاه و زرد چوبه: به مقدار لازم
طرز تهیه آش بادمجان
در اولین مرحله باید حبوبات را به صورت جدا بپزید و سپس قلم گوسفند را هم روی گاز بگذارید تا به تدریج با یک لیتر آب بپزد و نرم شود.
پس از آن باید بلغورها را بشورید و یک ساعت داخل آب بگذارید و بعد آن را به آب قلم اضافه کنید. هنگامی که بلغورها نرم شدند باید حبوبات را هم به آن اضافه کنید تا یکدست و یکنواخت شود.
در مرحله بعدی باید پیاز سرخ شده، کشک و بادمجان سرخ شده و نمک و زردچوبه و فلفل سیاه را اضافه کنید و شعله را کمتر کنید تا آش شما جا بیفتد؛ نصف کشک را هم برای تزیین آش بادمجان نگهدارید.
در مدت زمانی که آش میپزد، بادمجانها هم داخل آش باز میشوند و حالت کشدار و غلیظی به آن میدهند که بسیار لذیذ است.
اکنون آش بادمجان شما آماده شده و میتوانید آن را در ظرف دلخواه سرو کنید.
برای تزیین آن از کشک و پیاز داغ و نعنا داغ و یا سیر داغ استفاده کنید.