گروه ایرنا زندگی - اگر از ترشیهای تکراری خسته شدهاید و میخواهید مزه جدیدی را امتحان کنید، ترشی قارچ و فلفل دلمه ترکیب بسیار مناسبی برای تنوع سر سفرههای شما محسوب میشود.
برای طعم دار کردن این ترشی میتوانید از انواع سبزیجات، سیر، پیاز، ادویه و فلفل استفاده کنید.
اگر میخواهید ترشی قارچ و فلفل دلمه مجلسی داشته باشید، بهتر است از قارچهای دکمهای کوچک استفاده کنید تا نیازی به خرد کردنشان نداشته باشید و حتما از فلفل دلمهای قرمز در ترکیب ترشی استفاده کنید تا ظاهر زیباتری داشته باشید.
ترشی قارچ و فلفل دلمه
مواد لازم
قارچ | ۱ کیلو |
فلفل دلمه رنگی | نیم کیلو یا ۲۵۰ گرم |
نمک | ۱ قاشق غذا خوری |
زردچوبه | ۱ قاشق غذا خوری |
فلفل قرمز خشک خرد شده | ۱ قاشق غذا خوری |
پیاز کوچک یا حبه سیر | یک عدد |
نعنا و جعفری خشک | به میزان لازم |
سرکه | به میزان لازم |
طرز تهیه
فلفل دلمه و قارچ را خلالی خرد کنید، پیاز و سیر را اضافه کنید و داخل شیشه مناسب بریزید.
نمک، فلفل و زردچوبه روی آن بپاشید و سبزی خشک رویشان بریزید.
روی شیشهها را با سرکه پر کنید و درشان را ببندید و در یخچال نگهداری نمایید.
بعد از ۲ هفته ترشی شما آماده است.
ترشی قارچ و فلفل دلمهای
مواد لازم
فلفل دلمه ( رنگهای دلخواه ) | ۲ عدد |
قارچ | ۳۰۰ گرم |
سیر | ۴ حبه |
سرکه سفید | ۱ و نیم لیوان دسته دار فرانسوی |
نمک | ۱/۲ قاشق چای خوری |
فلفل سیاه | ۱/۲ قاشق چای خوری |
طرز تهیه
فلفل دلمهها را روی شعله پخش کن یا داخل فر کباب کنید و به شکل دلخواه خرد نمایید. قارچها را ورقهای خرد کنید و در قابلمه بریزید و ۶ قاشق غذاخوری سرکه و ۱ قاشق غذاخوری نمک اضافه نمایید و ۲ دقیقه روی حرارت زیاد بگذارید و سپس آبکش کنید.
همه مواد را مخلوط کرده در شیشهای تمیز بریزید و روی آن را با سرکه پر کنید و در صورت تمایل کمی نمک اضافه کنید.
میتوانید از سبزی دلخواه و ادویه ترشی و چند عدد فلفل سبز تند در ترکیب این ترشی خوشمزه استفاده کنید.
در ظرف را ببندید و دور از نور خورشید نگهداری نمایید. یک هفته بعد ترشی شما آماده است.
ترشی قارچ و فلفل دلمه و هویج
مواد لازم
قارچ | ۱ کیلو گرم |
هویج نگینی خرد شده | ۲ فنجان |
فلفل دلمه نگینی خرد شده | ۲ فنجان |
نمک | ۲ قاشق غذا خوری |
فلفل سیاه | ۲ قاشق غذا خوری |
سرکه سفید | ۲ فنجان |
سرکه بالزامیک | ۱/۲ فنجان |
طرز تهیه
قارچها را به ۳ – ۴ قسمت تقسیم کنید و درون قابلمهای در حال جوش با نیم لیتر آب و ۱ قاشق مربا خوری سرکه بریزید و ۲۰ دقیقه بجوشانید.
بعد از ۱۰ دقیقه هویج، نمک، فلفل سیاه و تخم کرفس را اضافه کنید.
سرکه سفید و بالزامیک و فلف دلمه را اضافه کنید و ۵ دقیقه دیگر بجوشانید.
سرکه را در کاسهای شیشهای بریزید و بگذارید سرد شود سپس در ظروف شیشه ای بریزید و در شیشه را ببندید و به مدت ۱۰ دقیقه در حمام آب گرم قرار دهید.
ترشی قارچ دکمه ای و فلفل دلمه
مواد لازم
قارچ دکمهای ریز | ۱ کیلو |
آب | ۲ لیتر |
نمک | به میزان لازم |
سرکه | ۲ لیوان |
فلفل دلمهای سبز | ۱ عدد |
سیر | ۵ عدد |
فلفل سبز تند | ۴ عدد |
آبلیمو | به میزان لازم |
طرز تهیه
برای تهیه این ترشی از قارچهای دکمهای ریز استفاده کنید تا نیازی به خرد کردنشان نباشد و ظاهر زیباتری داشته باشند.
قارچها را خوب بشویید و در آبکش بریزید و کمی آبلیمو رویشان اسپری کنید که سیاه نشوند و ۲ ساعت کنارب بگذارید تا آب اضافه شان کاملا گرفته شود.
یک قابلمه آب را به جوش بیاورید و نمک به آن اضافه کنید.
فلفل دلمه را به صورت نواری خرد کنید.
سیر را پوست بگیرید و کناری بگذارید.
فلفل سبزها را بشویید و یک ربع در آبکش بگذرید آبش گرفته شود.
داخل شیشهها تعدادی قارچ بریزید و رویش چند نوار فلفل دلمه یک عدد فلفل سبز و یک عدد سیر بگذارید و به همین ترتیب شیشهها را کاملا گرم کنید.
آب جوشیده را با نسبت ۱ به ۲ به همراه سرکه روی مواد بریزید به طوری که سرکه روی قارچها را بپوشانید.
در شیشه را ببندید و به مدت ۳ هفته در جای تاریک و خنک نگهداری کنید.