گروه ایرنا زندگی - آش ریواس از آشهای سنتی ایرانی باشد که در برخی مناطق ایران پخته میشود. آش ریواس از غذاهای پرطرفدار در فصل بهار است و در برخی مناطق ایران به صورت پایهای برای ناهار و شام سرو میشود.
آش ریواس یکی از خوشمزهترین آشها است که پخت آن هم چندان سخت نیست. ضمن این که این آش بسیار پرخاصیت و مفید است. طبق رسم معمول، دستور تهیه آش ریواس در هر منطقه ممکن است کمی متفاوت باشد، اما در کل این غذا با استفاده از نخود، سبزیجات و گوشت گوسفند تهیه میشود. در زیر دستور تهیه آش ریواس را برای شما شرح میدهم:
آش ریواس
مواد لازم
گوشت گوسفند سردست بدون استخوان | به میزان دلخواه |
عصاره گوشت | یک پیمانه |
نخود و لوبیا پخته شده | یک پیمانه |
ریواس خرد شده | پنجاه گرم |
نعناع خشک | یک قاشق چای خوری |
جعفری خردشده | یک پیمانه |
تخم گشنیز | نصف قاشق سوپ خوری |
سیر | ۲ حبه |
پیازچه | سه عدد |
نمک و زردچوبه | یه میزان لازم |
روغن | به میزان لازم |
طرز تهیه
۱. ابتدا مواد اولیهی آش ریواس را شسته و آماده کنید. برای این کار، پیازچه را خرد کنید و سبزیها را متوسط خرد کنید. همچنین تخم گشنیز را بکوبید و ریواس را به صورت حلقههایی با قطر نیم تا یک سانتیمتر برش دهید و سیر را له کرده و ریز خرد کنید و گوشت را به قطعات مکعبی خرد کنید.
۲. سپس یک قابلمه را روی حرارت متوسط گرم کنید و مقداری روغن به آن اضافه کنید.
۳. پیازچه، زردچوبه و تخم گشنیز را به قابلمه اضافه کرده و به مدت یک دقیقه تفت دهید تا بوی خوبه مواد اولیه آش ریواس را حس کنید.
۴. سپس گوشت خرد شده را به آن اضافه کرده و به مدت ۱۰ تا ۱۵ دقیقه تفت دهید تا رنگ گوشت تغییر کند.
۵. سیر خرد شده را به قابلمه اضافه کرده و به مدت یک دقیقه تفت دهید تا بوی آن به مشام برسد.
۶. حبوبات و سبزیجات را به قابلمه اضافه کرده و همه را با هم مخلوط کنید.
۷. در مرحله بعدی، عصاره گوشت را به همراه یک پارچ آب به قابلمه اضافه کرده و بگذارید تا آش جا بیفتد.
در نهایت، بعد از اینکه آش ریواس برای حدود یک ساعت بر روی حرارت متوسط تا پایین پخته شده و گوشت و حبوبات کاملاً پخته شدهاند، آن را با نعناع، سیر و پیاز داغ تزیین کرده و سرو کنید. میتوانید آش ریواس را با نان تازه و کمی لیمو ترش سرو کنید و از طعم خوشایند آن لذت ببرید.
آش ریواس بدون گوشت
مواد لازم
لوبیا | یک پیمانه |
نخود | یک پیمانه |
ریواس خرد شده | ۲۰۰ گرم |
جعفری خرد شده | یک پیمانه |
نعناع تازه خرد شده | مقداری |
پیازچه خرد شده | ۲ عدد |
سیر | ۳ حبه |
نعناع خشک شده | به میزان لازم |
تخم گشنیز | یک قاشق چایخوری |
زردچوبه و نمک | به میزان لازم |
روغن | به میزان لازم |
طرز تهیه
۱. برای شروع کار ریواس ها را خوب تمیز کرده و خرد کنید. سپس آنها را در آبکش قرار داده و خشک کنید.
۲. نخود و لوبیا را از شب قبل خیس کرده و برای ۱۲ ساعت بگذارید تا نفخ آنها گرفته شود. در این مدت آب نخود و لوبیا را چندین بار تعویض کنید تا راحتتر پخته شوند. سپس نخود و لوبیا را به صورت جداگانه بپزید یا در زودپز بریزید تا پخته شود.
۳. پیازچه و جعفری را خوب تمیز کرده و سپس خرد کنید.
۴. پیاز را پوست بگیرید و نگینی ریز خرد کنید. در یک قابلمه با کمی روغن و مقداری زردچوبه، پیاز را تفت دهید تا شفاف شود.
۵. تخم گشنیز و پیازچه را به مواد اضافه کرده و کمی تفت دهید تا عطر ادویهها به مشامتان برسد.
۶. سیر را پوست بگیرید و نگینی ریز یا پوره شده به مواد اضافه کنید و کمی دیگر تفت دهید تا عطر سیر بلند شود.
۷. نعناع و جعفری را به مواد اضافه کرده و ۱ لیتر آب را روی مواد بریزید و بگذارید تا به جوش آید.
۸. در ادامه کار نخود و لوبیا و ریواس را به مواد اضافه کرده و حرارت را کم کرده و مدتی اجازه دهید تا آش پخته و جا افتاده شود.
در یک تابه کوچک روغن ریخته و پس از داغ شدن، نعنا خشک را اضافه کرده و کمی تفت دهید. سپس روغن را بر روی آش بریزید و در صورت تمایل، با پیاز داغ، زعفران و ماست آن را تزیین کنید. آش ریواس بدون گوشت آماده است. با اضافه کردن نمک و فلفل به طعم دلخواه خودتان برسید، آن را سرو کنید و از آش لذیذتان لذت ببرید.
نکاتی برای خوش طعم شدن آش ریواس
به گزارش وب گاه بیتوته، برای خوش طعم تر شدن آش ریواس میتوانید به موارد زیر توجه کنید:
• استفاده از ادویهها: برای افزایش طعم و عطر آش ریواس، میتوانید از ادویههایی مانند زردچوبه، فلفل، دارچین و روغن های محلی استفاده کنید.
• استفاده از سبزیجات تازه: سبزیجات تازه مانند جعفری و نعناع، طعم و عطر خوبی به آش ریواس میدهند.
• زمان پخت مناسب: برای داشتن طعم لذیذ، آش ریواس را به مدت کافی بپزید تا مواد به خوبی پخته شوند و طعم و عطر خوبی به آش ببخشند.
• استفاده از ماست: برای تزیین آش ریواس، میتوانید از ماست استفاده کنید که به آش طعم ملایم و خوبی میبخشد. میتوانید ماست را به صورت جداگانه در کنار آش سرو کنید یا به آش اضافه کنید.
• استفاده از نمک به میزان مناسب: برای داشتن طعم مناسب، نمک را به میزان مناسب به آش اضافه کنید. اضافه کردن نمک زیاد میتواند طعم آش را تلخ کند.