گروه ایرنا زندگی - کتلت مرغ غذایی بسیار خوشمزه و لذیذ است که میتوانید بخاطر سبک بودن این غذا آن را در وعده شام استفاده کنید.
مواد لازم برای ۴ نفر
سینه مرغ ۴۵۰ گرم
دنبه گوسفندی ۵۰ گرم
سیب زمینی متوسط ۲ عدد
فلفل دلمهای ۱ عدد
سیر ۳ حبه
جعفری ۵ قاشق غذاخوری
پیاز متوسط ۲ عدد
آرد سوخاری ۳ قاشق غذاخوری
تخم مرغ ۱ تا ۲ عدد
نمک، فلفل سیاه و زردچوبه به مقدار کافی
پاپریکا و پودر آویشن به مقدار کافی
طرز تهیه کتلت مرغ
برای تهیه کتلت مرغ مجلسی ابتدای کار سیب زمینی را به خوبی میشوییم، سپس درون یک قابلمه مناسب قرار میدهیم و قابلمه را تا نیمه پر از آب میکنیم. در ادامه قابلمه را روی حرارت متوسط قرار میدهیم.
حالا اجازه میدهیم سیب زمینی به مدت ۴۵ دقیقه درون آب جوش بماند تا کاملا بپزد و مغز آن به طور کامل نرم شود. در ادامه سینه مرغ و دنبه را به قطعات کوچک تقسیم میکنیم، سپس درون چرخ گوشت قرار میدهیم.
دنبه و سینه مرغ را درون یک کاسه مناسب چرخ میکنیم، سپس جعفری را میشوییم و درون آبکش قرار میدهیم تا آب اضافی خارج شود.
حالا پوست سیب زمینی را جدا میکنیم، سپس با دندانههای ریز رنده، رنده میکنیم و اجازه میدهیم کاملا خنک شود. در ادامه سبزی جعفری را روی تخته گوشت قرار میدهیم، سپس به صورت ریز ساطوری میکنیم.
در این مرحله جعفری ساطوری شده را درون کاسه حاوی گوشت مرغ چرخ شده اضافه میکنیم. در ادامه پوست سیر را جدا کرده، سپس میشوییم و به صورت ریز رنده میکنیم. در ادامه فلفل دلمه ای را میشوییم.
حالا فلفل دلمه ای را به دو قسمت تقسیم میکنیم، سپس دانههای آن را خارج میکنیم و به صورت ریز رنده میکنیم. در ادامه سیر رنده شده را به همراه فلفل دلمهای رنده شده به گوشت مرغ چرخ شده اضافه میکنیم.
در این مرحله زمانی که سیب زمینی رنده شده کاملا خنک شد آن را به همراه پاپریکا، پودر آویشن، پودر تخم گشنیز، پودر زنجبیل، نمک، فلفل سیاه و زردچوبه درون کاسه حاوی مخلوط گوشت مرغ چرخ شده اضافه میکنیم.
حالا پوست پیاز را به صورت ریز رنده میکنیم. در ادامه پیاز را از صافی رد میکنیم تا آب اضافیاش گرفته شود، سپس آنرا درون کاسه حاوی مخلوط گوشت مرغ اضافه میکنیم.
مخلوط گوشت مرغ را با دست خوب ورز میدهیم تا مواد ترکیب و یکدست شوند، سپس تخم مرغ را به همراه آرد سوخاری به آن اضافه میکنیم و مجددا مخلوط میکنیم تا مایه کتلت آماده و کاملا منسجم شود.
توجه داشته باشید در صورتی که مایه کتلت شل بود، به آن مقداری آرد سوخاری اضافه کنید و مجددا ورز دهید. حالا روی کاسه را با سلفون میپوشانیم، سپس به مدت ۲ ساعت درون یخچال قرار میدهیم تا استراحت کند.
حالا پس از گذشت این زمان مایه کتلت را از یخچال خارج میکنیم، سپس یک تابه مناسب روی حرارت ملایم قرار میدهیم. در ادامه مقداری روغن مایع به آن اضافه میکنیم، سپس اجازه میدهیم روغن گرم شود.
در این مرحله به اندازه یک نارنگی کوچک از مایه کتلت را بر میداریم و در دست به شکل دلخواه فرم میدهیم و وسط آن را با انگشت یک حفره ایجاد میکنیم، سپس به آرامی درون تابه قرار میدهیم تا کاملا سرخ شود.
حالا به همین ترتیب کتلتها را فرم میدهیم تا مایه کتلت تمام شود. در ادامه زمانی که یک طرف کتلت کاملا سرخ شد، آن را بر میگردانیم و اجازه میدهیم طرف دیگر آن کاملا سرخ شود. حالا کتلتها را روی دستمال حولهای قرار میدهیم.
به گزارش وب گاه فرادید، در نهایت زمانی که روغن اضافی کتلتها کاملا خارج شد، آنها را درون ظرف مورد نظرمان قرار میدهیم. در ادامه کتلتها را به همراه سس دلخواه، خیارشور، گوجه فرنگی و برنج زعفرانی سرو میکنیم.