گروه ایرنا زندگی - آش یکی از انواع غذاهای سنتی ایرانی است که با روشهای مختلفی تهیه میشود. آش گندم زنجان یکی از همین آشهای سنتی استان زنجان است که به راحتی آماده میشود. این آش خوش طعم را میتوان در وعدههای شام و ناهار سرو کرد.
با تهیه این آش میتوان از تمامی خواص خوب آن بهرمند شد.
مواد لازم
پیاز: ۵ عدد
اسفناج: ۲ کیلوگرم
گندم: ۲۵۰ گرم
نخود، عدس، لوبیا قرمز: ۵۰۰ گرم
روغن: ۲۰۰ گرم
نمک: به مقدار لازم
فلفل سیاه: به مقدار لازم
زردچوبه: به مقدار لازم
طرز تهیه آش زنجان
مرحله اول
ابتدا نخود، لوبیا و عدس را در ظرفهای جداگانه به مدت حداقل ۱۲ ساعت خیس کنید و هر چند ساعت یک بار آب آن را عوض کنید تا نفخ آن کاملا گرفته شود. گندم را خوب شسته و به مدت ۲ الی ۳ ساعت داخل آب خیس کنید.
مرحله دوم
پیاز را نگینی خرد کنید و کنار بگذارید. یک قابلمه مناسب را روی حرارت قرار دهید و داخل آن روغن بریزید تا داغ شود. پیاز را به قابلمه اضافه کنید و تفت دهید تا شفاف و طلایی رنگ شود. به پیاز زردچوبه اضافه کنید و هم بزنید تا خامی زردچوبه گرفته شود. سپس حبوبات و گندم را به قابلمه اضافه کنید.
مرحله سوم
به مقدار لازم آب داخل قابلمه ریخته و صبر کنید تا آب جوش بیاد. حرارت را کم کنید و آش را مرتبا هم بزنید تا ته نگیرد. بعد از اینکه حبوبات خوب پخته شد، اسفناج ها را به صورت درشت خرد کنید و داخل قابلمه بریزید. اجازه دهید آش به آرامی پخته شود و دائما آن را هم بزنید.
مرحله چهارم
بعد از اینکه آش خوب پخته شد، در ۱۰ دقیقه آخر در یک ظرف دیگر دو قاشق غذاخوری روغن را همراه آرد روی حرارت قرار دهید و آرد را خوب سرخ کنید و به قابلمه آش اضافه کنید.
نکات مهم و ترفندها
استفاده از اسفناج در این آش ارزش غذایی بالایی به این غذا می بخشد. همچنین اسفناج سرشار از خواص مختلف مانند درمان یبوست، ضد سرطان، تقویت بینایی و تقویت استخوان ها و دندان می باشد.