گروه ایرنا زندگی - شیر و فرآوردههای آن، از منابع غنی مواد مغذی هستند. دقت در نگهداری این محصولات به علت فسادپذیری بالای آنها، از اهمیت خاصی برخوردار است. با توجه به اینکه ما روزانه مقدار زیادی لبنیات مصرف میکنیم باید با روشها و اصول نگهداری این محصولات آشنا باشیم.
شیر
۱- قراردادن در یخترین قسمت یخچال
۲- مصرف تا یک هفته بعد از خرید
۳- مصرف شیر سویا، بادام و نارگیل در ۷ الی ۱۰ روز
پنیر
۱- ماندگاری پنیرهای سخت، سفت و فرآوری شده ۳ الی ۴ هفته بعد از باز شدن در یخچال
۲- دوام کمتر پنیرهای نرم نسبت به پنیرهای سفت
۳- ماندگاری یک هفتهای پنیرهای کرمی و پنیر دلمه شده تا یک هفته بعد از باز شدن
نکته:
برای جدا کردن پنیر قالبی، یک چاقوی تمیز را به کمی سرکه آغشته کنید و بعد آن را برش دهید، سرکه باعث از بین رفتن میکروبهای روی چاقو میشود.
ماست
۱- مصرف یک تا ۲ هفته بعد از خرید ماست
ماست خانگی
۱- برای جلوگیری از ترش شدن ماست، مایه را داخل دستمال بگذارید تا آبش بچکد و بعد آن را به شیر ولرم اضافه کنید تا ماست شیرین شود.
۲- برای طعم بهتر آن را داخل ظرف سفالی بزنید.
کره
۱- گذاشتن کره داخل فریزر
۲- نگذاشتن کره در کنار مواد غذایی دیگر به دلیل جذب بوی آنها
۳- گذاشتن کره در ظروف درب دار
کره محلی
به گزارش وب گاه تبیان، کره را داخل ظرفی بجوشانید و یک پیاز پوست کنده داخل کره در حال آب شدن بیندازید و بعد از سرد شدن آن را در شیشه یا ظرفی چینی بریزید. حتما کف آن را بگیرید.