تاریخ انتشار: ۱۷ بهمن ۱۴۰۱ - ۰۹:۴۸

آش رشته سرشار از انواع ویتامین‌ها، پروتئین‌ها و کربوهیدرات است به همین دلیل فواید بسیار زیاد و بی نظیری برای سلامت بدن دارد.

گروه ایرنا زندگی - آش رشته از غذاهای سنتی و معروف ترین آش‌های ایرانی است که شامل چهار گروه مواد غذایی بوده و غذای کاملی محسوب می‌شود. این آش خوشمزه که در اکثر نقاط ایران طبخ می‌شود، ریشه سنتی داشته و در مراسم مختلف مانند ماه رمضان و برخی مهمانی‌ها و پشت سر مسافر نیز پخته و پخش می‌شود.

طبع آش رشته

آش رشته غذای کاملی است که شامل چهار گروه مواد غذایی بوده و به دلیل مواد غذایی مانند رشته، انواع سبزی‌ها، حبوبات و گاهی نیز آب گوشت،  کشک و یا ماست، سرشار از انواع ویتامین‌ها، پروتیین‌ها، کربوهیدرات است. در طب سنتی آش رشته طبعی معتدل دارد.

کالری آش رشته

هر ۱۰۰ گرم آش رشته ۲۵۰ کالری دارد.

تمام خواص آش رشته

آش رشته دارای خاصیت‌های بسیاری برای سلامت بدن می باشد، که در ادامه آورده‌ایم:

تامین انرژی بدن

آش رشته به دلیل داشتن مواد مفید مانند حبوبات و سبزی، کشک منبع تامین انرژی برای بدن محسوب می‌شود. همچنین رشته در دسته نانو غلات قرار می‌گیرد و دارای ماده معدنی و مقداری پروتئین بوده و برای تامین انرژی مفید است.

سلامت دندان و استخوان ها

کشک یا ماست به خانواده لبنیات تعلق دارد و یکی از اجزای مهم آش رشته است و دارای کلسیم، پروتئین و فسفر فراوانی می‌باشد، به همین دلیل برای سلامت دندان‌ها و استخوان‌ها مفید است.

رفع یبوست

حبوبات و سبزی آش رشته به دلیل فیبر فراوان سبب دفع بهتر مواد زائد و بهبود گوارش و برطرف شدن یبوست خواهد شد.

تامین پروتئین بدن

حبوبات حاوی مقدارزیادی پروتئین گیاهی هستند و می‌توانند جانشین گروه گوشت باشند.

جلوگیری از سرماخوردگی

خوردن آش رشته به دلیل دارا بودن انواع سبزیجات و وجود ویتامین C در سبزیجات می‌تواند مفید باشد. اگر سرما خورده‌اید و می‌خواهید آش رشته بخورید سعی کنید بدون ادویه جات و بسیار کم روغن مصرف کنید.

پایین‌آوردن عوامل خطرساز

سبزی موجود در آش رشته عوامل خطرسازی مثل چربی خون، سرطان و فشار خون را کاهش داده زیرا سرشار از ویتامین C و حاوی فیبر غذایی، مواد معدنی و پیش ماده ویتامین A است.

ضد نفخ

نعنا اگر بیش از حد سرخ نشود، ضد نفخ بوده و طبع گرمی دارد و برای ایجاد تعادل در گرمی و سردی بسیار مفید است.

دیگر فواید آش رشته

لوبیا چیتی آش رشته منبعی عالی از پروتئین و فیبر می باشد و برای جلوگیری از یبوست و دیگر مشکلات گوارشی مفید می باشد و با مهار افزایش سطح قند خون پس از غذا سبب ثابت شدن آن خواهد شد.

حبوبات آش رشته مانند لوبیا چیتی و عدس دارای آهن بوده و برای زنان باردار و شیرده و نوجوانان و کودکان بسیار مفید است.

نخود موجود در آش رشته به دلیل داشتن منیزیم موجب بهبود گردش خون در بدن و کاهش خطر حمله قلبی می‌شود.

عدس یکی از حبوبات کم کالری آش رشته است که دارای منگنز، آهن، فسفر، مس، ویتامین B۱ و پتاسیم نیز می‌باشد.

مضرات آش رشته

به گزارش وب گاه نمناک، آش رشته یک غذای کامل است که دارای مواد مغذی و مهمی به ویژه انواع ویتامین، املاح، پروتئین، کربوهیدرات و … و دارای خاصیت‌های بسیاری است، اما نباید در خوردن آن زیاده روی و آن را در سیر داغ و پیاز داغ و نعناع داغ و روغن غرق کرد.

نکات مهم

در تهیه آش رشته از مواد غذایی سالم و روغن کم استفاده کنید تا این غذا برای همه افراد در تمام گروه‌های سنی مفید باشد.

تهیه آش رشته در تمام نقاط کشور به یک شکل نیست و در برخی نقاط به جای کشک مقداری از میوه های خشک یا ترشی به آش می‌افزایند.

برای تزئین آش رشته نباید در مصرف روغن زیادروی کنید زیرا این کار از ارزش غذایی آن می‌کاهد.

برای استفاده از حبوبات در تهیه آش حتما آنها را به مدت ۲۴ ساعت در آب خواباند که از نفاخ بودن آن کاسته شود.

در صورت سرخ کردن پیاز و سیر برای آش، حتما روغن آن را گرفته و سپس این مواد را به آش اضافه کنید.

از کشک‌های پاستوریزه در تهیه آش رشته استفاده نمایید.