یکی از جدیدترین فیلم‌های سینمایی محصول کشور چین که به مناسبت بزرگداشت صد سالگی حزب کمونیست چین ساخته شده به‌زودی در آمریکای شمالی و اروپا اکران می‌شود.

در روزهای پایانی سال ۲۰۱۹ بود که اخبار شیوع ویروس کرونا در شهر ووهان در چین منتشر شد. در ابتدا، به نظر می‌رسید این ویروس با رعایت نکات بهداشتی و قرنطینه در کشور چین مدیریت می‌شود. اما حالا بسیاری از کشورهای جهان درگیر این ویروس کشنده هستند. براساس آمارهای رسمی، تا امروز بیش از ۱۴۰ میلیون نفر در سراسر جهان به این ویروس مبتلا شده‌اند و بیشتر از چهار میلیون نفر جان خود را از دست داده‌اند. بنابراین طبیعی است که عوارض این ویروس، تاثیر شگرفی روی صنایع مختلف دنیا داشته باشد. فیلم‌های سینمایی و البته سریال‌های تلویزیونی، از مهم‌ترین کسب و کارهای جهانی بودند که تحت تاثیر ویروس کرونا قرار گرفتند.

چین برنده سینمای کرونایی در سال ۲۰۲۰

در بازار سینما هم همه چیز از چین آغاز شد. شیوع کرونا، تقریبا همه‌ی سینماها و پارک‌های سینمایی این کشور را در ماه ژانویه ۲۰۲۰ تعطیل کرد. تعدادی از استودیوهای سینمایی چین هم برای مدتی طولانی تعطیل شدند. کارگردانان چینی از حضور در جشنواره‌های فیلم جهانی که در ابتدا شیوع ویروس کرونا آغاز شده بودند هم منع شدند. پس از مدتی، جشنواره‌های سینمایی با حضور حداقلی منتقدان و تماشاگران دنبال شد و در نهایت رنگ و بویی مجازی پیدا کرد.

هالیوود اما بیشترین تاثیر را از ویروس کرونا گرفت. در سال‌های اخیر، چین به عنوان یکی از درحال‌رشدترین بازارهای سینمایی جهان سود بسیاری را برای استودیوهای هالیوودی به ارمغان آورده و به همین دلیل در سال گذشته میلادی هم امید بسیاری از استودیوهای آمریکایی به چین بود. اما شیوع کرونا در این کشور همه معادلات را تغییر داد. تحلیلگران اقتصادی باور دارند شیوع ویروس کرونا ضرری فراتر از ۷ میلیارد دلار برای صنعت سینما به همراه داشته و ممکن است این رقم بیشتر شود.

فهرست ۱۰ فیلم پرفروش سال ۲۰۲۰ هم آمار بسیار عجیبی را نشان می‌دهد. در این فهرست آثاری در رتبه‌های تک‌رقمی قرار گرفته‌اند که در بهترین حالت می‌توانستند تعدادی از محبوب‌ترین فیلم‌های سال باشند. اما شیوع ویروس کرونا همه برنامه‌ها را ویران کرد. فیلم «پسران بد تا ابد» با بازی ویل اسمیت که در ماه ژانویه ۲۰۲۰ اکران شد در نهایت با ۲۰۶ میلیون و ۳۰۰ هزار دلار فروش در ردیف اول پرفروش‌ترین فیلم‌های سال قرار گرفت و در گیشه جهانی نیز پس از فیلم چینی «هشتصد»، رتبه دوم پرفروشترین فیلم‌ سال را به دست آورد.

اگرچه این روزها به لطف واکسیناسیون عمومی شیوع ویروس کرونا در نقاطی از دنیا قابل کنترل شده و سالن‌های سینا در کشورهای گوناگونی از جمله ایالات متحده آمریکا فعالیت دوباره خود را آغاز کرده‌اند اما به نظر می‌رسد تاثیرگذاری شیوع ویروس کرونا هنوز هم روی بازار بزرگ سینما احساس می‌شود. حالا که سینماها به حالت عادی بازگشته‌اند اما اتفاق عجیبی در حال رخ‌دادن است. به‌زودی فیلمی به سالن‌های سینما در آمریکا و کشورهای اروپایی اکران می‌شود که سنخیتی با فرهنگ سیاسی این کشورها ندارد.

فیلمی برای ۱۰۰سالگی حزب کمونیست چین

فیلم «۱۹۲۱» که از مدتی پیش در کشور چین اکران شده به مناسبت ۱۰۰مین سالگرد حاکمیت حزب کمونیست چین ساخته شده است. این فیلم با سرمایه‌گذاری استودیوی سینمایی هلدینگ تنسنت ساخته شده است. هلدینگی که هواداران بازی‌های ویدیویی با استودیوی بازی‌سازی آن نیز آشنایی دارند. هوانگ جیانکسین و ژنگ داشنگ کارگردان‌های فیلم «۱۹۲۱» هستند. این فیلم که اکران آن از مدتی پیش در چین آغاز شده به زودی در سایر کشورهای جهان هم اکران می‌شود. استودیوی تنسنت پیکچرز که وظیفه ساخت این فیلم را برعهده داشته وظیفه انتشار و اکران آن در نقاط مختلف دنیا را به استودیوی هنگ‌کنگی مدیا ایشیا سپرده است.

شرکت هنگ‌کنگی برای اکران فیلم «۱۹۲۱» در کشورهای گوناگون جهان وارد عمل شده و به نظر می‌رسد اکران این فیلم به‌زودی در کشورهای آمریکا، انگلیس، استرالیا، نیوزلند، سنگاپور و کشورهای خاورمیانه نمایش داده می‌شود. این فیلم در سایر نقاط دنیا هم روی سرویس‌های استریم بومی هر کشور در دسترس قرار می‌گیرد.

در این زمینه بخوانید:

فیلم‌هایی که بالاترین نمره ممکن را از منتقدان گرفتند

بهترین سریال‌های تلویزیونی از نگاه انجمن فیلم آمریکا

بهترین فیلم‌های ترسناک که به اندازه لیاقتشان دیده نشده‌اند

داستان فیلم «۱۹۲۱» درباره چیست؟

فیلم «۱۹۲۱» که به مناسبت ۱۰۰مین سالگرد حاکمیت حزب کمونیست در چین ساخته شده، داستانی کاملا سیاسی دارد که حتی واکنش برخی از منتقدان سیاسی و سینمایی در این کشور را هم به همراه داشته است. این فیلم خلاصه‌ای از تاریخ چین در صد سال اخیر را به نمایش می‌گذارد و بسیاری از شخصیت‌های تاریخی چین کمونیست از جمله رهبر شناخته‌شده این کشور یعنی مائو را نیز به تماشاگر معرفی می‌کند. این فیلم که تا امروز معادل بیشتر از ۴۰ میلیون دلار در چین فروش داشته، موفق شده احساسات ملی‌گرایانه مردم چین را برانگیزد.

سیاست استودیوهای سینمایی چینی که در سال‌های اخیر نمایان‌تر از قبل شده به نظر می‌رسد با جدیت بیشتری ادامه پیدا می‌کند. آن‌ها که سال گذشته با فیلم «هشتصد» یکی از پرفروش‌ترین فیلم‌های سال در سراسر جهان را اکران کرده بودند، امسال هم با «۱۹۲۱» در تلاش هستند تا آرمان‌های سیاسی خود را به مردم جهان معرفی کنند.

منبع: تحریریه ایرنازندگی