اکران آنلاین فیلم «آبی به رنگ آسمان» به کارگردانی امیر رفیعی آغاز شده است. فیلمی که مروری بر تاریخ پرافتخار باشگاه استقلال است.
فیلمی که نویسنده راویان آن زنده یاد خشایار الوند است و در مسیر ساخت هر جا که لازم بوده از مصاحبه، هر جا لازم بوده از آرشیو تصویری و هرجا لازم بوده از تکه روزنامه ها و عکس ها استفاده شده است.
از تاج تا استقلال
باشگاه استقلال در سال ۱۳۲۴ با نام دوچرخه سواران تاسیس شد و در سال ۱۳۲۸ به تاج تغییر اسم داد و ۱۳۵۸ تا به حال نیز استقلال نام دارد. در مستند «آبی به رنگ آسمان» قدمت این باشگاه توسط ستارههای مطرح سینما روایت میشود.
این فیلم ابتدا «۴ فینال آسیا» نام داشت که اساس طرح، پژوهش، تهیهکنندگی و کارگردانی امیر رفیعی است که به تاریخ باشگاه فوتبال استقلال تهران از زمان تأسیس تا پایان فصل ۱۳۹۸–۱۳۹۷ میپردازد.
ساخت این مستند سه سال طول کشید و در پاییز سال ۱۳۹۸ در سینماهای کشور اکران شد. درجشنواره فجر با این که فیلم آماده نبود توانست از میان تعداد زیادی مستند متقاضی حضور در جشنواره فیلم فجر شود و یکی از ده اثر منتخب در بخش مستند ۳۶امین جشنواره فیلم فجر باشد اما به دلیل تمام نشدن آن راهی فستیوال نشد.
هم چنین نسخه سینمایی این فیلم، منتخب بخش مسابقه ملی دوازدهمین دوره جشنواره سینما حقیقت بود که یکی از پرمخاطبترین آثار این جشنواره معرفی شد.
گرد هم آمدن ستارههای سینما و فوتبال
همایون ارشادی، مهناز افشار، سیامک انصاری، فرهاد اصلانی، حمیدرضا آذرنگ، بابک حمیدیان از جمله راویان تاریخچه باشگاه استقلال هستند که فرهاد اصلانی یکی از هنرمندانی است که در این فیلم حضور دارد و در یک گفتگو درباره انگیزهاش از حضور در فیلم آبی به رنگ آسمان گفته بود: «احترام به تمام پیشکسوتان فوتبال به خصوص بزرگان باشگاه استقلال تهران از جمله ناصر حجازی باعث شد تا در این اثر حضور داشته باشم. امیدوارم این فیلم کاری ماندگار شود و تاثیر به سزایی در فرهنگ سازی هرچه بهتر برای این رشته ورزشی پرمخاطب داشته باشد.»
از میان بازیکنان و دستاندرکاران باشگاه فوتبال استقلال تهران چهرههایی هم چون محمود بیاتی، پرویز کوزه کنانی، رضا زمینی، حسن حبیبی، حشمت مهاجرانی، پرویز ابوطالب، اونیک کاراپتیان، مصطفی شرکاء، احمد منشی زاده، علی جباری، مهدی حاج محمد، جهانگیر کوثری، اصغر حاجیلو، شاهین بیانی، محمود فکری، مهدی پاشازاده، علیرضا اکبرپور، علی موسوی، هادی طباطبایی، رضا عنایتی، پیروز قربانی، وحید طالب لو، مجتبی جباری، آرش برهانی، امیرحسین صادقی، جواد نکونام، محسن فروزان، امیر احتشام زاده، تیمور غیاثی، فریده شجاعی در این فیلم حضور دارند.
رضا یزدانی تیتراژ پایانی این اثر را نیز خواندهاست که ضبط موزیک ویدیوی آن در ورزشگاه آزادی تهران انجام شد. فیلم نکته ناگفته زیاد دارد و احتمال دارد که یک نسخه ۲۰۰ دقیقهای هم از آن در راه باشد و علاقهمندان میتوانند برای تماشای قانونی این اثر به پلتفرم ها و سایت های تحت نظر ساترا؛ اپرا، هابینا، فیلم نت، آیو، آنتن، پیشتاز مووی و چارخونه مراجعه کنند.
در این باره بخوانید:
خسرو سینایی و یادگارهایی که از سینما، موسیقی و مستندسازی به جا گذاشت
«خط قرمز باریک»؛ مستندی درباره اعدام و بخشش
فیلمی که ارزش دو بار دیدن ندارد؛ «زنهای فرشتهاند۲» و فاصله با طنز