فیلم «خط قرمز باریک» در کانون اصلاح و تربیت ساخته شده است. ماجرای واقعی نوجوانانی که برخی زیر حکم اعدام هستند و با این مستند توانستند زنده بمانند.
این فیلم یکی از فیلمهایی بود که در کنار مستند جایی برای فرشتهها نیست موفق شد تا جوایز متعددی را در جشنواره سینما حقیقت از آن خود کند و میلاد پسری که در مستند بازی میکرد و به دلیل جرمی که انجام داده بود به قصاص محکوم شده بود با تلاشهای بسیار، یکم خرداد ماه امسال با پرداخت دیه به اولیای دم از زندان کانون اصلاح و تربیت آزاد شد.
ناگفتههایی که جلوی دوربین گفته شد
یک گروه نوجوان در زندان با کمک چند مربی نمایش تصمیم میگیرند یک نمایش را روی صحنه ببرند و ناگفتههای زندگی خود را از این طریق بیان کنند. آنها تصمیم میگیرند که اگر این نمایش موفق بود، به این بهانه و برای اجرا یک روز از زندان خارج شوند اما عدهای تصمیم به فرار میگیرند.
کارگردان با حضور در کانون اصلاح و تربیت و دیدار با مددجویان کانون از آنان میخواهد داوطلبانه با حضور در نشستهای تمرین او را در به صحنه بردن نمایشنامهای از زندگی و موقعیت خود، یاری دهند.
در پایان فیلم ما با دستاوردهای مثبت ساخت این مستند آشنا میشویم. اعاده عزت نفس این نوجوانان بزهکار که اگرچه مقطعی و موقتی، ولی موثر بوده است. در پایان مطلع میشویم که از بین مددجویان هنرمند، برخی هنوز در زندان به سر میبرند و برخی دیگر میکوشند رویای ادامه تحصیل خود در رشته تئاتر را محقق سازند.
در این مستند داستانی، توماج دانش بهزادی، فرهاد اصلانی، هنگامه قاضیانی، امیر دژاکام، افشین هاشمی، آرش آبسالان، یاسر خاسب و با همراهی نوجوانان کانون اصلاح و تربیت حضور دارند.
کیارستمی گفت برو ادامه بده
فرزاد خوشدست فارغ التحصیل رشته گرافیک و سینماست. او از شاگردان عباس کیارستمیست. خوشدست فارغالتحصیل رشته گرافیک و سینماست. او کارگردانی فیلم را از سال ۱۳۷۱ با ساخت فیلمهای کوتاه هشت میلیمتری آغاز کرد. «وقایع نگاری یک فیلم ساز ناتمام»، «کانیهای پرطاووسی» «زنی که نام ندارد» و «خط باریک قرمز» تعدادی از فیلمهای مستند او هستند.
خوشدست در مورد ایده ساخت این مستند پیش از این گفته بود: «ایدهای به ذهنم رسید و با آقای کیارستمی که (۲۰ سال استاد من بودند) مشاور من بودند و فیلم را مدیون وی هستم مطرح کردم گفت: «خیلی جالب است و فکر میکنم که دوربین اینجا میتواند معجزه کند و برو و این مسیر را که دوست داری ادامه بده». اینگونه بود که سال ۹۴ ایده خط باریک قرمز به ذهنم رسید و تصمیم گرفتم به سراغ این موضوع بروم اما نه سن سوژه قبلی بلکه در سن پایینتر که شاید بتوان تغییراتی را مشاهده کرد. به همین دلیل به سراغ پسرانی رفتم که قبل از ۱۸ سالگی بودند.»
در این باره بخوانید:
فیلمی که ارزش دو بار دیدن ندارد؛ «زنهای فرشتهاند۲» و فاصله با طنز
این مستند نود دقیقهای تولید مؤسسه فرهنگی هنری کارنامه است و برای اولین بار در جشنواره جهانی فیلم فجر اکران شد. تهیهکنندگان این فیلم نگار اسکندرفر و فرزاد خوشدست هستند.
مستند داستانی «خط باریک قرمز» قرار بود نوروز امسال اکران شود، درنهایت با پایانبندی متفاوتی نسبت به نسخه جشنوارهای، اکران خود را از دوشنبه ششم مرداد در سینماهای «هنروتجربه» آغاز کرد.
نظر شما